HCL.HR

Jimmy Kimmel razljutio gejmere pa dobio niz uvreda

Zoran Žalac 02.09.2015.   •   71 komentara   •   Gaming Related


Popularni američki TV voditelj i komičar Jimmy Kimmel posprdno je komentirao lansiranje zasebnog segmenta za gaming na YouTubeu pa je od gamera dobio hrpu uvreda.

Gaming zajednica nije baš poznata po tome da zna prihvatiti šalu na svoj račun ako ta šala dolazi izvan nje same. Najnoviji primjer toga je situacija koja je eskalirala nakon što se američki TV voditelj i komičar Jimmy Kimmel narugao novom YouTube servisu – YouTube Gaming, koji je lansiran prošlog tjedna. Kimmel je, između ostaloga, izjavio kako mu je besmisleno da netko gleda nekoga kako igra videoigru jer je u njegovo doba to bila praksa samo kad bi netko ostao bez žetona na arkadnim mašinama.

Gejmeri koji vise po YouTubeu nisu takav komentar shvatili kao smiješan. Reakcija im je, očekivano, bila agresivna te je Kimmel ubrzo primio niz uvreda i prijetećih poruka zbog izražavanja svog mišljenja. Zasluženo ili nezasluženo, situacija je prerasla u pravu malu sagu, a sam TV voditelj još uvijek dodatno loži oni koje ga vrijeđaju, tvrdeći kako je ušao u obračun s bandom 12-godišnjaka čije je neargumentirane izjave toliko lako sprdati da to skoro nije ni smiješno. A za one koji nisu shvatili šalu prvi put, Kimmel je zaprijetio da će ugasiti Twitch i YouTube gaming ako ga netko ne uvjeri u to da gledanje kako netko drugi igra videoigre nije gubitak vremena.

Komentari (71)

  • Glavas_ZG

    02.09.2015 - 16:05

    Slažem se sa čovjekom u potpunisti!

  • Apocalypse4987

    02.09.2015 - 16:16

    MIslim da bi bilo pametno uvest polaganje ispita za korištenje interneta sa navršenih 15 godina, uvati me muka kad vidim ove agresivne dvanaestogodišnjake kako su hrabri iza nicka, pa vrijeđaju sve šta stignu

  • TeroXCro

    02.09.2015 - 16:23

    Kako ih je čovjek spustio,svaka mu čast.

  • Beetlejuice

    02.09.2015 - 16:30

    U neko ranije vrijeme, mladji brat je bio taj koji gleda kako se igra, sve dok mu ne ojaca pesnica tamo negdje poslije 12-13. Danas nazalost ono dobije mobitel u prvom osnovne, a inace rezervira za sebe pc/laptop/konzolu…

  • VladoShady 980

    02.09.2015 - 16:30

    Nikad nisam shvarao ljude koji gledaju druge kako igraju….ne mogu da vjerujem sta im je tu zanimljivo. Covjek je 100% u pravu…degenereci :)

    • BoneDigger

      @VladoShady 980, 02.09.2015 - 22:13

      Degenerici su jer ti "ne možeš da vjeruješ"? Uf, koji argument. Nemoj gledati ako te ne zanima i to je to.

    • Mirek

      @VladoShady 980, 02.09.2015 - 23:02

      Znači Vlado nisi ništa manji degenerik nego ovi što hejtaju Jimmya, zašto bi netko tko gleda twitch bio degenerik? Znači sviđa mi se Heartstone, ali nisam dobar u njemu, zašto nebi gledao Pro playere i možda uhvatio neki dobar combo od njih? Eo ti još jedan primjer, posjedujem DayZ, ali je igra loše optimizirana (još uvijek je u alfa fazi) plus to što imam 2 GB grafu, tako da sam puno puta u ključnom trenutku doživio nagli pad fps-a što je dovelo do toga da poginem, dopizdilo mi pa sad čekam kraj godine da uđe u betu i da je napokon optimiziraju. U međuvremenu pratim youtubera zove se Silo, lik je zanimljiv za gledat i slušat, znači li to da sam degenerik?

  • ck7

    02.09.2015 - 16:42

    A zašto pobogu onda svi gledamo Igora kako igra, jest da ga ne vidimo ali ga slušamo i gledamo što igra. Koja je razlika, mene nasmije sa svojim komentarima i dobiva sve hvale od svih nas a sad se slažete sa ovim wannabe conan ili jimmy fallonom. Baš smo konstanta u ovom životu, nema šta

    • Corvodin

      @ck7, 02.09.2015 - 16:48

      Ne gledamo ga svi. Pogledam možda jedan video neke nove igre, pošto obično ide video komentar prije recenzije, ali da gledam serijal, ne pada mi na pamet.

    • Doc Holliday

      @ck7, 02.09.2015 - 20:13

      Ja volim pogledati Igorov gameplay kad zapalim pljugu, i nemam pametnija posla :) Nasmijem se, dok me onaj Pew Pew Pew zivcira, hvala ti Igore, keep up the good work 😀

    • Mirek

      @ck7, 02.09.2015 - 23:11

      Lik je komičar, a komičarima je bit da zbijaju šale i nasmijavaju ljude. Znači netko uvijek moram biti ismijan ( ne uvijek, ali večinom ) bit je da shvatiš da je šala, da nije zlonamjerna i da je tu da bi se svi zajedno nasmijali i razveselili. Problem nastaje kada hrpa gejmera nezna što je komedija, nego vide "dikliča" koji im se ruga. Nema to veze s tim što mi gledamo Igorove recenzije, Twitch i što se u isto vrijeme slažemo s Jimmiyem.

    • Zer3x

      @ck7, 03.09.2015 - 09:13

      Igor nikada neradi ono puni gameplay on samo napravi mali gameplay kada neka igra izadje ,jedino radi malo veci gameplay za npr. Stranded Deep.

    • bobrock55

      @ck7, 03.09.2015 - 09:51

      da 10 videa gta5, mali gameplay.

    • pesek32

      @ck7, 03.09.2015 - 12:21

      Da, al nije spoliao ništa

    • pesek32

      @ck7, 03.09.2015 - 12:22

      Mislio sam reći da nije napravio full gameplay.

  • Gamers4Life

    02.09.2015 - 16:49

    Ovaj amer ne zna da svako nema para da si kupi konzolu ili pc od juče pa žele da gledaju novu igru makar kako ju neko drugi igra, jer igre su uostalom i neka vrsta filmova (interaktivnih filmova), pa kada neki (mnogi) filmofili nemaju pare za kina ili blueray-e ili original DVD novih filmova; piratuju tj. gledaju kada ih neko drugi gleda i snima iz kina, isto važi i za igre, jer ljudi žele da gledaju nove i dobre filmove (igre) makar ih neko drugi snimao (igrao -kao što to činite Vi Spoštovani HCL-ovci).

    • Corvodin

      @Gamers4Life, 02.09.2015 - 17:04

      Igre ni približno nisu interaktivni filmovi, osim ako govorimo o igrama koje su teško orijentirane na priču, kao što su Telltale igre, ili Until Dawn recimo. Ali za sve ostalo, gledanje, a ne igranje, dovodi do gubitka iskustva gameplaya, a gameplay je za igru ključan. Ja prije dvije godine nisam imao ni konzolu ni PC na kojem bi mogao igrati, ali nisam gledao druge ljude kako igraju, jer sam htio da kasnije mogu sam da iskusim igru onako kako treba, umjesto da gledam nekog drugog kako igra. I još jednom, igre igre nisu nikakva vrsta interaktivnih filmova.

    • Gamers4Life

      @Gamers4Life, 03.09.2015 - 10:49

      Paradoksuješ samoga sebe jer si gore naveo 'osim ako govorimo o igrama koje su teško orijentirane na priču, kao što su Telltale igre, ili Until Dawn recimo.' just sayin', nego, moderne igre su i nastale iz ideje da naprave film u kojem možemo interaktirati, a ne samo gledati ga bez mogućnosti da bilo šta promijenimo ili da se osijećamo da se to nama događe jer kod filma uvijek znamo da se to dešava glumcu(nekom trećem) pa se ne možemo udubiti kao u igru gdje se mi ustari zadesimo u određenoj radnji.

    • Wingmaker

      @Gamers4Life, 04.09.2015 - 19:48

      Tako je majstore, da bih riječ rekao ;P

  • Czar

    02.09.2015 - 17:20

    Za one koji ne shvaćaju zašto netko gleda kako drugi igraju, stvar je vrlo jednostavna.
    Neki žele vidjeti dali bi im igra legla prije nego potroše 60 eur na nju, drugi gledaju u svrhu učenja novih taktika u kompetitivnim igrama, a postoje i oni treći koji vole kanale gdje igraju gejmerice s dubokim dekolteom, oni uživaju u sisama one u zaradi i takvi kanali su i najpopularniji na twitchu.

  • Pe?ena_Patka

    02.09.2015 - 17:23

    Evo meni se svidio until dawn ali nemam ps4 pa bih ja sad trebao trositi tri hiljade kuna na konzolu koju cu koristit radi jedne igre i jos petsto kuna na igru? Ili cu jednostavno pogledat theradbrada kako igra i ustedit si pare?

    • Payo

      @Pe?ena_Patka, 02.09.2015 - 17:44

      theRadBrad [3 [3 [3 [3 i usput imas njegove komentare i pojasni ti pricu ako nisi skuzio.

    • sucidar123

      @Pe?ena_Patka, 03.09.2015 - 14:41

      I ja sam gledao od theradbrada iako ga ne pratim na yt alo to sto si rekao je istina nitko nece potrositi novce samo da bi mogao odigrati jednu igru i onda tu konzolu prestati koristiti

  • 9mlg9

    02.09.2015 - 17:33

    ajmo to riješiti jednom za svagda – tko voli nek izvoli. osobno ponekad nemam vremena za igrati igru pa pogledam neki stream, ili HS ili LoL turnir. ništa loše u tome. ista stvar kao i s gledanjem serija ili ičeg drugog. igre su samo jedan u nizu medija, vaša je odluka kako ćete ih doživjeti. nema smisla sad hejtat i flejmat ekipu, pa nemamo 10 godina (čast iznimkama). npr. WoW nikad neću igrati apsolutno previše tipki, al opet mogu pogledat stream ako se baš zaželim i ne da mi se skidat 16gb samo za vanilla verziju.

  • pesek32

    02.09.2015 - 17:36

    U nekim komentarima je ovo već rečeno, al taj tip se nije sjetio da nemaju svi pare za PC i konzole i za same igre. Neki ljudi žele vidjet kako igra izgleda prije nego je kupe ili možda nešto ne znaju preć.

  • LoXY

    02.09.2015 - 17:39

    MIslim da je ok gledati kako drugi ljudi igraju neku igru, ali samo u onom slucaju kada ne znas sta treba uraditi da predjes taj level.

  • Cryster

    02.09.2015 - 17:43

    Ja osobno gledam ljude kako igraju zbog :
    1. Da saznam o igri jer sigurno neću igru kupit, a da nisam gameplay pogledao
    2.Volim gledat neke speedrunove igara te neke profesionalce da malo naučim ali i da se divim tim skillovima koji placaju racune
    3.Zato što su zabavni
    4.To je kao da kažeš zašto bi gledao nogomet kada možeš izać van i igrat nogomet… Jer neki ljudi vole gledat spotove, a neki esportove itd. Za tridesetak godina nadam se da će gaming postat nešto ozbiljnije osim da roditelji misle d aje to samo za djecu ili neke bolesnike koji nemaju život pa igraju igre iako zarađuju milijune i to je danšnja logika 75% rodititelja

  • Trevor

    02.09.2015 - 17:49

    ima pravo. dobro me nasmijao, on i komentari djece

  • IaMarmageddoN

    02.09.2015 - 17:53

    hahaha Genijalno. Nisam ga dosad baš pratio ali nakon ovoga ću početi. Ova opaska kada je rekao da ima osjećaj da mu se čini kao da je nešto rekao protiv bibera- stvarno su neki komentari kao da su klinke pisale. Kako jedna šala može pokrenuti svijet, to je nešto posebno 😛 hahahaha Osim što su njegovi komentari glupi (mada u kontekstu komedije sasvim OK) ovi što mu hrane popularnost su još gluplji.

    • IaMarmageddoN

      @IaMarmageddoN, 02.09.2015 - 19:38

      BTW, svi koji vole gledati FIFU na youtubeu preporučam vam OVVYa. Lik je jednostavno predobar.

  • Gavran98

    02.09.2015 - 17:54

    Ljudi moji, istina je sve sto je rekao, al' sta koga boli kurac sta ja radim u slobodno vrijeme ?
    Mogu raditi sta me volja, mogu gledat 1 video godinu dana bez prestanka, iskreno ljudi, sta koga boli kurac sta svatko od nas radi….

  • Adam Jensen

    02.09.2015 - 18:16

    Ni meni nisu jasni ovi što gledaju druge dok igraju ali bolje i to nego da gledaju kakve realitije :)

  • Red Falcon 2

    02.09.2015 - 18:32

    Kako će on točno ugasit Twitch i Youtube Gaming? Šta je on napravio te servise da ih sad može samo tako napravit ili misli da je neka predsjednik svemira pa kad on kaže da se servisi ugase da će se oni ugasit?

    • maxim.x

      @Red Falcon 2, 02.09.2015 - 18:52

      Nadam se da se salis s ovim komentarom. Nisi znao da je Kimmel vlasnik Google-a?!

    • drazensi

      @Red Falcon 2, 02.09.2015 - 19:10

      ovo su ti tipovi komentara i nivo kao sto su i ovi koji vrijedaju Kimmel-a :)

    • Red Falcon 2

      @Red Falcon 2, 02.09.2015 - 21:02

      Google nema vlasnika, a CEO Googla je Larry Page, lik koji je tvrtku i osnovao.

    • lukakeanu

      @Red Falcon 2, 02.09.2015 - 23:44

      kolko godina imas?

    • bucc

      @Red Falcon 2, 03.09.2015 - 13:26

      Nemoj mi reći da si ti to ozbiljno shvatio?

  • TheEvilMan92

    02.09.2015 - 18:51

    svi vi koji se slazete sa njim sto uopce gledate hcl, kad isto gledate ljude koji igraju igrice pa molim vas nemojte se pravit glupi

    • Adam Jensen

      @TheEvilMan92, 02.09.2015 - 19:05

      Možda većina ovdje samo čita hcl?

    • drazensi

      @TheEvilMan92, 02.09.2015 - 19:12

      nikad nisam gledao nekog kako igra igrice na mobitelu :)….pogledam video komentar neke "igre" ukratko, ali bez da sam iskusis gameplay ne mozes znati apsolutno nista ako samo gledas…to kao da gledas pornic pa mislis da znas sexati :)..zato danas nedostaju demo primjerci..

    • BoneDigger

      @TheEvilMan92, 02.09.2015 - 19:29

      Čitanje je ok, dok gledanje videa nije? Odlično!

    • InDy4962

      @TheEvilMan92, 02.09.2015 - 19:42

      Nitko nije rekao da je gledanje videa loše, ali videi su tu samo kao kratak sažetak recenzije u pisanom obliku u kojem su istaknute najbitnije stvari, a te iste stvari koje čuješ u videu su detaljno pojašnjene u pisanoj recenziji.

    • drazensi

      @TheEvilMan92, 02.09.2015 - 19:43

      da citas vijesti, najave itd..ne gledas nekog kako igra :)

    • BoneDigger

      @TheEvilMan92, 02.09.2015 - 22:10

      Osobno ne gledam streamove jer su mi dosadni ali to nije razlog da se pljuje po njima. Neki ljudi gledaju stream zbog informacije, neki zbog zabava, neki jer nemaju igru pa "pare oći" itd. Imam kafić pred kućom gdje čujem kada naši zabiju svaki gol, gdje je prepuna terasa sa gledateljima kada bude neka tekma i što bih trebao? Reči im neka bolje odu igrat nogomet ili što?

    • TheEvilMan92

      @TheEvilMan92, 02.09.2015 - 23:53

      al opet kad gledas recenziju gledas gameplay nekog kako igra ili trailer ovisi sto je sstavi kao background video

    • InDy4962

      @TheEvilMan92, 03.09.2015 - 06:58

      A gledaj to je skup kratkih kadrova iz više aspekata igre da ljudi mogu "zavirnuti" kad slusaju video, glupo je ostavit crnu pozadinu ili stavit pornić umjesto igre dok Igor komentira o istoj 😀 I ponavljam radi se o sažetosti, nije isto video recenzija od 7 minuta i kad ti odes na youtube gledat walktrough level po level, zar ne?

  • gta24

    02.09.2015 - 19:27

    Za sve ove colsed-minded gamere, ljudi ne gledaju kako drugi igraju igrice nego gledaju show koji taj streamer ili youtuber stvara. Ne gledan igru radi igra i gameplay-a nego radi show-a kojeg taj lik stvara a malo je rec da je bolji od meksickih i turskih sapunica ili top shop reklama na svakom tv kanalu…

    • CroDruid

      @gta24, 03.09.2015 - 08:35

      Odlično si to reko!
      Živio!

    • oetam

      @gta24, 03.09.2015 - 13:31

      Od svih komentara, slažem se jedino s tvojim. Istina, zanimljivo mi je gledati stream-era koji igra igricu jer mi je zabavno njega gledati. A i on igra igru koja se meni veoma sviđa Dota 2, odnosno obožavam gledat WagamamaTV stream i kraj priče.

  • zuyo

    02.09.2015 - 19:59

    Igram dotu 10god i kad sam prvi put skuzio koliko ljudi gleda dotu. Nisam mogo vjerovat i pomislio sam slicno kao i g. Kimmel.
    Medjutim kako je gaming scena eskalirala u multiplayer tako je i sve zanimljivija za gledanje. Zasto? Zbog komeptitivnosti? Zato sto nam je zanimljivo gledati bilo kakvo nadmetanje pvp a malo rijedje i singleplayer.
    Zasto ljudi gledaju sport kad mogu sami igrat? Zasto ljudi gledaju njegovu emisiju kad se mogu i sami zajebavat?
    Jednostavno, volimo gledati ljude koji su dobri u onom sto rade nebi li i sami pokupili koju dobru foru ili trik od njih.
    Ako vas zanima napredak u igri igre kao dota ili HoN su igre u kojima vise naucis gledajuci 1 pro game nego igrajuci 10.
    A tko igra iskljucivo za zabavu taj sigurno jece gledat nekog drugog kako igra…
    Sorry for long post :)

    • BoneDigger

      @zuyo, 02.09.2015 - 22:12

      Točno to. Pljuje se po stream-ovima valjda jer je to nešto novo. Zanima me kako će biti mišljenje o tome za 20 godina.

  • PppPP

    02.09.2015 - 20:07

    Ne shvaća da neki nemaju konzole ili imaju slab PC pa ne mogu igrati određene igre. Kakva glupost.

    • pesek32

      @PppPP, 02.09.2015 - 22:14

      Slažem se.

    • TheEvilMan92

      @PppPP, 02.09.2015 - 23:54

      dap nemaju svi tolko para ko on pa ce pre***avaju

  • Bojko

    02.09.2015 - 20:07

    Ne znam kako vi, ali ja sam u iščekivanju YouTube Gaming for Android Phones za koju godinu, mislim da će to tek biti prava stvar 😀

  • Mirek

    02.09.2015 - 23:25

    Znači čitam i nevjerujem, razočaranje na najjače. Dobro je reko Apocalypse4987 treba uvest test neke vrste, ovo je nevjerovatno. Neću reć svi, ali 90% komentara gore, znači užas. Djeco, jer odrasli sigurno niste, da jeste nebi se palili na nešto što je jedna KOMIČAR reko. Shvatite da čovjek živi od toga što se šali na nečiji račun, samo što ja nisam baš mislio da je gejming community tako zatucan, sorry ljudi, al to je to. Još mogu shvatit kad se Ameri uzjebu na ovakve fore, al ovo ovdje je mala beba za njihove komentare. Razočaranje na najjače!

    • lukakeanu

      @Mirek, 02.09.2015 - 23:46

      +1…uzeo si mi rijeci iz usta

  • CroDruid

    03.09.2015 - 08:25

    Kod nas je bila praksa da gledaš kak drugi igra kad nisi imal love za žeton.
    A i danas je praksa da gledaš kako drugi igra kad nemaš love da si kupiš konzolu i igru.
    Živeli!

  • Onlyblindseethetruth

    03.09.2015 - 10:21

    Vidim ovdje puno jadnika…"hehe sad su dobili svoje"…vi ste samo skupina jadnika umjesto da odjebete u 3 pm i ostavite ljude da rade sto vole vi serete kak je to glupo!Zapravo vi svi sta serete ste glupi ko k…. ,jer da ste pametni bi sutili i rekli nek rade sta zele…ali ne idemo zajebavat…nista vise nista manje niste gori od ljudi koji gledaju druge ljude sto igraju video igrice!

  • goldfinger

    03.09.2015 - 14:17

    Hahaha…Koje zapaljenje!!!!Totalno fora….

  • subabuser

    03.09.2015 - 14:54

    Da, ova nova generacija je fakat cudna al korijen problema i je u tome sto u zadnjih 10 godina vecina igra i je bila praktički brdo QTE i third person "ubaci zanr il podzanr" te doslovno sve na isti kalup, to je ta nesretna generacija koja je odrasla na x360 i raznim CODovima,. Te igre su doslovno tvornice autizma i kad takvim klincima das Pillars of Eternity, Planescape, stari Fallout i ostale igre koje zapravo zahtjevaju od tebe da sudjeluješ , za njih je to ko da si im stavio tekstualnu avanturu.
    Njima je tak i tak sve jedno jel gledaju il igraju, kad sama igra zahtjeva od tebe da stisnes gumb na gamepadu svaku 6 minutu…

    Srecom, ovaj Kickstarter i Indie scena je malo ulila života u taj jadni napaceni iskasapljeni gaming.
    A sta se tice PewDiePie-a, ko ga moze krivit kad je među prvima skužio da mu je glavni auditorium djeca od 8 do 12 godina koja njegovo kreveljenje doživljavaju kao nešto kul…

    Za 4 milje dolara godišnje durio bi se i ja…

    Stvarno , jedan dio gamerske zajednice jako otezava bilo kakav pokušaj da bi se sve to shvatilo onolko ozbiljno kolko se vec interaktivna zabava treba shvacat ozbiljno.

    • funky0308

      @subabuser, 03.09.2015 - 17:16

      U potpunosti se slažem, tog sam malca, PewDiePiea, jednom gledao i to je prestrašno. Ali na ideji i poduzetnosti – svaka mu čast… Shvatio je tko mu je publika i genijalno unovčio svoju zabavu..
      S druge strane, gaming unazad par godina je na jako niskim granama, čast iznimkama ali jako ih je malo…
      Pogledajte samo Until Dawn, WTF?! Kakva je to igra?
      Možda sam malo prestrog, pogledao sam samo HCL video (prvi) ali ne vidim što se tu igra?!
      Ako nam takva gaming budućnost očekuje – we are screwed…

  • delmin

    03.09.2015 - 15:26

    Čovjek se dobro našalio na račun gamera od kojih neki preozbiljno shvaćaju igre…

  • funky0308

    03.09.2015 - 17:00

    Haha…lik je genijalac…kako lako napali (vecinom) djecurliju nabrijanu na gluposti.
    Meni je osobno totalni gubitak vremena gledati sate i sate kako se netko drugi zabavlja…
    U svrhu upoznavanja gameplaya, priče ili hoće li mi se igra svidjeti gkedam recenziju, ne Twitch.
    Jedino

  • funky0308

    03.09.2015 - 17:01

    , opet ponavljam

  • funky0308

    03.09.2015 - 17:02

    , govorim u svoje ime, gledanje može biti OK u slučaju da negdje zapnes i gledaš walkthrough igre. Usput sorry na tri posta, iz nekog razloga sam mi mob posta tekst prije nego sam završio…

  • bucc

    @mokrEE, 03.09.2015 - 13:30

    a da se malo smiriš, ovim komentarom samo ostavljaš dojam da nisi odgojen.

  • TeroXCro

    @mokrEE, 03.09.2015 - 15:42

    Pusti ga očito ima 10 godina.

  • funky0308

    @mokrEE, 03.09.2015 - 17:10

    Vau.. pa što je tebe toliko naljutilo? Mislim da bi nekima bilo pametnije naučiti nešto pravopisa (možda bi to bilo pametnije iskorišteno vrijeme nego biti voajer gaminga) nego toliko zdušno gubiti energiju na ovakva besmislena prepucavanja…
    Ispričavam se ako sam nekoga uvrijedio ali da mi je ovo sin napisao, ostao bi bez kompa i neta na jedno duže vrijeme…
    Ovo je gaming portal na kojemu se ekipa zabavlja i druži, ne vidim razloga ovako izvrijeđati desetak ljudi..
    Brani svoje stavove, to je OK ali nauči se kontrolirati, dug je život pred tobom..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!