HCL.HR

John Carmack napustio id Software

nebel 23.11.2013.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Sukreator Dooma i najzvučnije ime razvojnog tima id Software, John Carmack, napustio je svoju poziciju u studiju i u potpunosti se posvetio radu u Oculus VR-u.

Nakon što je u lipnju ove godine id Software napustio njegov predsjednik Todd Hollenshead, tim je jučer ostao bez još jednog zvučnog imena. Suosnivač kompanije i sukreator Dooma, Wolfensteina i Quakea; John Carmack također je napustio svoju poziciju kako bi se u potpunosti posvetio svojoj ulozi voditelja tehničkog odjela u tvrtci Oculus VR. Kada je prihvatio istu, Carmack je tvrdio kako njegova želja za radom na Oculus Riftu neće utjecati na njegovo vodstvo u id Softwareu; međutim – izgleda da to naposljetku nije bilo tako.

„Htio sam ostati tehnički savjetnik u Id-u, ali to jednostavno nije funkcioniralo. Ovo je najbolje za sve, jer je podijeljeni fokus bio izazovan.“ – napisao je Carmack na Twitteru.

U id Softwareu ističu kako Carmackov odlazak neće ni na koji način utjecati na trenutne projekte tima. Unatoč svemu, odlazak će biti značajan za čitavu industriju igara ako se Carmack više ne bude izravno bavio dosadašnjim poslom.

Komentari (3)

  • l)oolvl

    23.11.2013 - 16:26

    nije Carmack (i id) već neko vrijeme značajan za industriju, rekao bih još od Q3 a to je bilo davno

    • Jasterrr

      @l)oolvl, 23.11.2013 - 20:33

      Možda nije osobito značajan ali on je jedan od onih čije ime svi znaju, njegova mišljenja i komentari se redovito prenose na svim gaming related portalima, ipak ima neki utjecaj. A i jedan CoD serijal koji je zaradio silne milijarde je baziran na id Tech engine-u, razne Bethesdine (odnosno ZeniMaxove) igre su bazirane na id Tech engine-ima, kao što će i buduće koristit najnoviju verziju. Ali da, slažem se s tobom u jednu ruku, nakon Q3 nije sudjelovao u izradi neke igre koja bi mogla imati kultni status.

  • trulex

    23.11.2013 - 22:09

    Al moram ovo reći – "Đon Krmak" yea.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?