HCL.HR

Još tri dana nade za Molyneuxov Project Godus

nebel 18.12.2012.   •   0 komentara


Project Godus razvojnog tima 22Cans ima još tri dana da skupi 90 tisuća funti na Kickstarteru kako bi mogao krenuti u produkciju.

Kickstarter kampanje za videoigre često su uspješne, no ponekad ih uzimamo kao gotovu stvar i prije nego ostvare tražene iznose. Primjerice, Project Godus iliti spiritualni nasljednik Populousa, najavljen je prije nešto manje od mjesec dana i tada smo ga vidjeli kao sigurnu stvar. Peter Molyneux i ekipa 22Cansa tada su tražili 450 tisuća funti za razvoj igre. Danas, kada je njihovoj Kickstarter kampanji preostalo još tri dana trajanja, imaju 359 tisuća funti. Može li Molyneux u ova tri dana izvesti čudo i svoju kampanju uspješno privesti kraju? Ostaje nam za vidjeti hoće li promotivni materijali koji bi se danas trebali naći na Kickstarter stranici uspjeti privući još publike ili ćemo Project Godus pamtiti kao neslavni projekt koji nikad nije zaživio.

Inače, unatoč rastućoj popularnosti Kickstartera u industriji videoigara, sve više projekata počinje se spominjati u negativnom kontekstu, što definitivno izaziva veći oprez kod gamera. Nekoliko Kickstarter projekata doživjelo je odgode igara, neke su timove pogodila otpuštanja radne snage usred financiranja igara, dok je bilo i kontroverzi oko pojedinih naslova (npr. Code Hero: A Game That Teaches You To Make Games) zbog potencijalne prijevare i neispunjenih obećanja.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?