HCL.HR

Kickstarter u 2013. godini omogućio približno 20 tisuća projekata

nebel 09.01.2014.   •   0 komentara   •   Zanimljivosti


Popularni Kickstarter objavio je statističke podatke za proteklu godinu u kojoj su među najznačajnijim projektima na čitavoj usluzi bili gamerski uređaji Oculus Rift i Ouya.

Popularna crowd-funding usluga Kickstarter dobila je svoje statističke podatke za prethodnu godinu. Iako nemamo zasebne podatke za projekte koji su na ovaj ili onaj način vezani uz gaming, imamo potvrdu kako je taj segment iznimno važan za sam Kickstarter jer su među najuspješnijim projektima bila dva uređaja za gaming – Oculus Rift koji je nakon zarađenih 2,4 milijuna dobio svoje prve prototipe i testne verzije za developere; te Ouya – Android konzolica koja je krenula u prodaju ove godine.

Na Kickstarteru je u 2013. uspješno financirano 19,911 projekata (oko 10% više u odnosu na 2012. godinu) među kojima su i igre Torment: Tides of Numenera, Elite: Dangerous, Mighty No. 9, Dreamfall Chapters i druge. Nažalost, nisu svi projekti bili te sreće pa su tako među zvučnijim imenima propali Shadow of the Eternals, Wildman, MotorGun i drugi.

Sveukupno gledano, u 2013. na Kickstarteru je uloženo 480 milijuna američkih dolara, što je 50% veći iznos u odnosu na 2012. godinu. Ostale zanimljive podatke vezane za Kickstarter u 2013. možete vidjeti na službenoj stranici.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?