HCL.HR

Kickstarter za Shenmue 3 oborio rekord s više od 6 milijuna dolara u donacijama

Igor Belan 19.07.2015.   •   0 komentara


Prikupivši preko 6 milijuna dolara od donatora, Kickstarter projekt za oživljavanje Shenmue RPG serijala uspješno je završio fazu crowdfundinga i sa stilom oborio rekorde Kickstartera.

Zahvaljujući ukupno 69,320 donatora, Kickstarter projekt za Shenmue 3, novi nastavak nekoć vrlo ambicioznog RPG serijala koji se proslavio na tragično preminulom Dreamcastu, prikupio je preko 6,3 milijuna dolara.

Tako visok iznos donacija priskrbio mu je i titulu najfinanciranije igre na Kickstarteru ikada, što je zapravo treći rekord koji je ovaj projekt oborio. Prva dva bila su za projekt koji je najbrže prikupio milijun dolara, te projekt koji je najbrže prikupio 2 milijuna dolara.

Iako to zvuči kao mnogo novca, Shenmue 3 je zaista ambiciozan naslov u stilu svojih prethodnika te se zapravo ne radi o dovoljno novca za produkciju cijele igre koja planira ponuditi igračima veliki otvoreni svijet. No osim iznosa prikupljenog kroz donacije igrača, igrinu produkciju će između ostalih podržati i sam Sony, koji je u potezu netipičnom za velike korporacije ovaj Kickstarter projekt predstavio na svojoj pozornici na E3 sajmu.

Očekuje se da će igra biti gotova u digitalnom izdanju za PC i PS4 negdje tijekom 2017. godine, a za sada nije potvrđeno hoće li fizičko pakiranje ikada stići do polica trgovina ili će ostati rezervirano za Kickstarter donatore koji su uplatili barem 60 američkih dolara.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?