HCL.HR

Kineski uzgajivači peradi se ubacuju u gaming, kupili Splash Damage

Filip Galeković 13.07.2016.   •   6 komentara


Ne, niste ušli u zonu sumraka. Kineski mesni magnat je preuzeo većinsko vlasništvo nad studijom Splash Damage koji nam je između ostalog donio Dirty Bomb.

splash-damage

Kineska tvrtka Leyou Technologies je proteklih nekoliko mjeseci iznimno fokusirana na to da proširi svoj utjecaj u polje proizvodnje videoigara, što samo po sebi ni ne bi bilo naročito čudno da se Leyou ne bavi uzgojem kokoši.

Da, dobro ste pročitali – ovaj kineski mesni magnat je preuzeo većinsko vlasništvo nad studijem Splash Damage, proizvođačkom kućom odgovornom za Wolfenstein: Enemy Territory, Enemy Territory: Quake Wars, Brink i nedavni Dirty Bomb.

Iz izjave koju je pripremio Leyou saznajemo da je tvrtka suočena s velikim problemima u polju uzgoja peradi i pripreme mesa pod okriljem svoje matične države, čiji ih zakoni i nepredvidljivost uzgoja peradi očito sputavaju na neki način.

Ako vas ovo zbunjuje ili pak zabrinjava, čini se da za to možda ipak i nema potrebe jer je prije godinu dana Leyou napravio istu stvar s Digital Extremes, studijem odgovornim za The Darkness 2 i Warframe. Unatoč tome što su se fanovi jednog od najpopularnijih F2P naslova današnjice uspaničili i predvidjeli skoru propast Warframea, dogodilo se upravo suprotno, pa su Digital Extremes počeli raditi na svojevrsnoj singleplayer kampaniji i prepravljati starije sustave kojima igrači nisu bili zadovoljni. Leyou se, kako se čini, nije miješao u njihov posao, te su DE zadržali intelektualno vlasništvo i odgovornost nad svojim projektom.

Investicija se isplatila i za Leyou Technologies; saznajemo da je gotovo 70% njihove ukupne zarade od 31.12.2015. došlo upravo od Warframea pa možemo zaključiti da im nije u interesu previše dirati zlatnu koku.

Naravno, ostaje za vidjeti hoće li se njihov pristup ovoj industriji promijeniti, ali nadajmo se da se to neće dogoditi. Što vi mislite o ovom krajnje neočekivanom razvoju situacije?

Označeno sa:

Komentari (6)

  • Mladjo

    13.07.2016 - 23:07

    Kuku nama,umjesto metaka pucacemo jaja iz pusaka u drty bombu,umjesto raketa izlazi ce kokoske,super

  • ck7

    14.07.2016 - 08:42

    Ne shvaćam, zašto nisu prvo kupili Chicken Invaders, mislim bilo bi logičnije 🙂

  • Dom3gaming

    14.07.2016 - 10:50

    Jao nama sa time. Zavrsit ce Dirty Bomb u totalnin govnima.

  • Nemanji?

    14.07.2016 - 13:39

    Okoš bokoš prdne kokoš. Meni se čini a čini mi se da če tako biti 😛

  • berac_malina39

    14.07.2016 - 19:22

    Nadam da će s Dirty Bomb biti kao s Warframe

    • Filip Galeković

      @berac_malina39, 15.07.2016 - 18:35

      Fora je u tome što je Warframe jako uspješan, pa je logično da neće dirati u to. Osim toga, igra već i ima zasebnu kinesku verziju koja je apsolutno izmasakrirana u P2W govance, ako je za vjerovati glasinama.

      Nisam siguran može li se za Dirty Bomb reći da je toliko stabilan.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?