HCL.HR

Hideo Kojima nas ugošćuje u svom novom studiju

Juraj Bevandić 26.01.2017.   •   13 komentara


Povirite iza vrata novog studija Hidea Kojime u čijim se prostorijama kuha misteriozni Death Stranding za koji nas podsjeća da će biti posebna igra.

Hideo Kojima studio

Sapunica o rastanku ekscentričnog Hidea Kojime i njegovog bivšeg zaposlenika Konamija povlačila se prošle godine medijskim prostorom poput najgorih parova domaće estrade. Od tada se Kojima skrasio u svom novom i nezavisnom studiju, pustio bradu, promijenio nekoliko pari naočala i najavio novi projekt Death Stranding koji nas je pošteno zbunio dvama trailerima.

Novinari BBC-a dobili su priliku ekskluzivno zaviriti u njegov novi studio i to su nam posnimili. Prava je šteta što reportaža nije duža ili detaljnija, ali i u ovih nekoliko minuta uspjeli su popričati Kojimom i izvući iz njega nešto informacija.

Kojima očekuje da će se u budućnosti igre sve više povezivati i stapati s filmovima, pa čak i glazbom na razne načine. Kaže da bismo mogli možda jednog dana vidjet ne samo film skriven u igri, već i igru skrivenu u filmu. S Death Strandingom cilja napraviti igru za koju ćemo već nakon sat vremena igranja shvatiti da se radi o nečem potpuno novom i dručagijem što nam nije sasvim jasno, ali barem znamo da nismo jedini.

Označeno sa: ,

Komentari (13)

  • Negan

    26.01.2017 - 19:08

    Ekscentrik. Sto drugo reci. Sumnjam da ce biti nesto od te igre, a mozda se i varam. Vidjet cemo.

    • EzzWinZip

      @Negan, 02.01.2020 - 17:08

      Evo izasla je, izgleda da si se prevario 😉

  • PinPinPula

    26.01.2017 - 19:55

    sto je meni najveca katastrofa da kojima nezna pricat engleski… tj zna malo bolje nego bandic 🙂

    • Cheesemassacre

      @PinPinPula, 26.01.2017 - 20:34

      Zna, ali japanski je više “kul”.

    • Jokerhere

      @Cheesemassacre, 27.01.2017 - 09:07

      Mislim da zna alipošto ne zna odlično, onda ga je stid da govori.

    • BoneDigger

      @PinPinPula, 27.01.2017 - 05:21

      Zasto bi mu to bio problem? Mnogi izdavaju i rade proizvode za japansko trziste pa ne znaju pricati japanski. On je u svom svijetu i radi sa ljudima koje zna, ne uplice se u zapad previse.

  • Mixa

    26.01.2017 - 22:34

    Bas mu je super ovaj novi studio. Malo futuristicki.

  • trulex

    26.01.2017 - 23:39

    Nezz za vas al meni ovaj Hideo legenda i dobar čovjek 100%, šteta što Konami više ne surađiva sa ovim tipom.

    • GogoGoce

      @trulex, 27.01.2017 - 08:35

      Definitivno je specifičan tj. njegove igre. Mislim da nije šteta što ne surađuje sa Konami koliko to šta više neće raditi MGS igre. Ali opet za mene pozitivno to šta imam PS4 pa budem i dalje igrao njegove igre. 😉

  • Jokerhere

    27.01.2017 - 09:07

    Kojima stari perverznjak 🙂

  • Mrky1337

    28.01.2017 - 08:36

    Koliko ja obozavam od Kojima Productiona, njihov logo, predobro, jedva cekam Death Stranding.

  • funky0308

    28.01.2017 - 12:52

    Kada se dokaze novom igrom i ako bude dobra, kaoa dolje. A ovo sto radi zadnjih god je cirkus za medije koji me ni malo ne fascinira. Lik pokusava ploviti na valovima koji su stvoreni pod okriljem Konamija, svaka mu cast za MSG ali to je Konamijev proizvod koji je odradio dok je bio u Konamiju. Sve ostalo je samo drzanje glave iznad vode konstantnim hajpanjem necega nepostojeceg…ili mu trebamo vjerovati na temelju dva trailera u kojima nije pokazao ni sek gameplaya? Bas me zanima da li bi i druge tako gledali. Ne pokusavam reci da MSG nije njegova ideja ali tko moze garantirati da to nije ideja i proizvod tima koji je radio na igri? Zasto slijepo moramo vjerovati da je to njegova igra? Da li pouzdano znamo da je on pisao pricu? Cijelu pricu? Pisao kod ili radio teksture? On je vodio tim koji je napravio odlicnu igru, to je zavrseno, ajmo dalje. Sta nam je on pokazao od svoga znanja osim dva trailera i ne poznavanja niti jednog svjetskog jezika? Po meni, apsolutno nista. Opet sami stvarno hajp i kult licnosti na temelju nicega…sutra cemo opet kukati kako nas je prevario (on ili netko drugi) , a evo sta sami radimo. Za mene, dok se ne dokaze igrom, Kojima je indie developer koji je imao uspjesnu proslost u Konamiju, nista manje,nista vise.

    • EzzWinZip

      @funky0308, 02.01.2020 - 17:10

      Evo izasao je Death Stranding, sta mislis jer se dokazo

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?