HCL.HR

Kojima Productions više ne postoji kao razvojni studio

Zoran Žalac 11.07.2015.   •   5 komentara   •   Zanimljivosti


Ako Otsuka, japanski glumac koji je posudio glas Snakeu, potvrdio je kako je razvojni tim Kojima Productions raspušten te nakon izlaska MGS-a 5 prestaje postojati.

Iako se Konami do dana današnjeg nije očitovao o sudbini Hidea Kojime i njegovog tima Kojima Productions, sve je izglednije da je situacija onakva kakvom ju prikazuju glasine i izjave izvora bliskih navedenom studiju. Posljednja takva stiže nam od Akia Otsuke, „japanskog Snakea“ koji je na Twitteru potvrdio da je tim iza Metal Gear Solid igara prisilno raspušten.

„Kojima Productions je prisiljen na raspuštanje, ali čini se da je posao u koji su uložili sav svoj trud blizu dovršetka. Ne pretjerujem kada kažem da očekuje kako će [MGS 5] postati njihovo najveće remek-djelo… Ali čak i ako je ovo kraj, Metal Gear Solid je besmrtan!“ – stoji u Tweetu.

Po ranijim saznanjima, Kojima i njegova ekipa od ove godine ne rade kao stalni zaposlenici Konamija već su pod privremenim ugovorima do prosinca. Nitko se od njih do sada nije izjasnio o toj situaciji, no jednom kada MGS 5: The Phantom Pain izađe 1. rujna ove godine zasigurno će imati što za reći.

Komentari (5)

  • Czar

    11.07.2015 - 11:54

    Gotovo s Kojimom i Konamijem. Ni intervju ne žele dati ako se ne obvežeš da nećeš pitati ništa o Kojimi. 🙂

  • Truegentlemanx

    11.07.2015 - 14:19

    Ah nista nek sad uzivaju u parama koje ce im donosit mobilan gaming. A Kojima ce osnovat novi studio, naci novog izdavaca i donest ce nam jos puno remek djela.

  • trulex

    11.07.2015 - 18:07

    Svijet ostaje na mladima, stari neka idu u mirovinu.

  • Ovcaodnovca

    12.07.2015 - 11:40

    a znate šta, te mgs igre su mi malo i dodijale, recimo rising nisam ni igrao a imam ga….

    nek on napravi dobru igru….. a kako će se zvat nije bitno….

  • Hrv4tin4

    13.07.2015 - 14:31

    Konami mi se sve više i više gadi… Iako su izdali hrpetinu dobrih igara, postali su odvratna kompanija bez ikakve svijesti i brige za gamig, gamere, ali očigledno i za ljude koji su im i omogućili da budu slavni!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?