HCL.HR

Kojima želi popularizirati Metal Gear uz pomoć erotike

nebel 05.09.2013.   •   14 komentara


U svom trenutku inspiracije Hideo Kojima odlučio je da likovi u MGS V: The Phantom Pain moraju biti erotski naglašeni kako bi se fanovi potaknuli na cosplay i kupovanje figurica.

Ne znamo točno što bismo trebali reći o današnjoj seriji postova Hidea Kojime na Twitteru, o njima najbolje prosudite sami. Naime, vrckasti Hideo danas je najavio kako želi da likovi u MGS V imaju naglašenu erotsku stranu.

„Naredio sam Yojiu [Shinkawi] da likovi budu više erotski naglašeni, i on je to dobro napravio. U zadnje vrijeme radim likove na taj način – detaljno im kreiram okružje, kako su proveli ranu fazu života, ime, stil, omiljenu frazu, način odijevanja i kretnje kako bi se lik istaknuo. Prvotni cilj je da poželite napraviti cosplay ili da se figurica tog lika dobro proda.“ – izjavio je Kojima na svom Twitteru.

Čini se kako je ova izjava zapravo najava detaljnih informacija o Quiet – nijemoj snajperistici iz Metal Gear Solid V: The Phantom Pain – koje će Kojima sutra podijeliti s javnosti kako bi na nadolazećem Tokyo Game Show sajmu mogao vidjeti što više cosplaya po uzoru na spomenutu „damu“. Njezinu pozadinu i jedan od potencijalnih kostima koje će nositi možete vidjeti na gornjoj slici uz ovu vijest.

UPDATE: Kojimine izjave privukle su dosta pozornosti i izazvale mnoštvo upitnika iznad glava brojnih fanova. Hideo se stoga u intervjuu za Polygon morao opravdati kako je upotrijebio krivu riječ – umjesto erotski naglašeno mislio je na „seksi“.

„Ono što pokušavam napraviti jest unikatne likove. Jedan od takvih je naravno i Quiet. Ona je stvarno posean lik i ja sam joj na to htio dodati seksipil. Nije to trebalo biti ništa erotski, samo seksi.“ – objasnio je Kojima rumenih obraza.

Quiet

Inače, model Stefanie Joosten po kojoj je lik Quiet i rađen dodaje da postoji razlog zašto je njezin lik obučen tako oskudno. – „Naravno, I sama sam bila iznenađena kostimom koji nosi Quiet. Ali znate, mislim da odgovara Metal Gear univerzumu. Mislim da mi nije dozvoljeno reći nešto više o tome, ali gospodin Kojima ima svoje razloge zašto je odlučio da će Quiet nositi to što nosi.“ – izjavila je Joosten.

Komentari (14)

  • picipolivadi

    05.09.2013 - 13:01

    Pa i Eva je bila dobar komad:).

  • trulex

    05.09.2013 - 13:02

    Pa bilo je toga i u četvorci.

  • grgoljblaster

    05.09.2013 - 13:04

    Nema snajperka se zove Quiet. Kako originalno -_-

    • Corvodin

      @grgoljblaster, 05.09.2013 - 13:12

      Ima smisla, nijema je i snajperista je 😀

    • Apocalypse4987

      @grgoljblaster, 05.09.2013 - 19:49

      još joj triba polomit ruke da ne priča po selu, ako znaš taj vic 🙂

    • Corvodin

      @grgoljblaster, 06.09.2013 - 11:11

      Naravno 😀

  • Adam Jensen

    05.09.2013 - 13:45

    Najbolje će ga popularizirat ako ga izdaju i za PC, a što se tiče erotiziranja pa to je nažalost postala praksa kod svih razvojinih timova. Jest da mi nije mrsko gledati takve dame :), ali mi je glupo vidjet u igrama i filmovima žene koje idu u opasne misije u kojima se gine a njima je kobajagi najvažnije kako su se obukle i da li su dovoljno sexy. To je tako samo u filmovima i igrama a u stvarnosti su takve žene iste muškarci i po ponašanju i odijevanju i zadnje o čemu razmišljaju je sexy odijevanje. Ali ajd razumijem izdavače, njima je najvažnije što više prodati proizvod ali mi je čudno da Kojima o tome tako javno priča kako mu je krajnji cilj erotikom prodati što više tih figurica.

    • Forest_Witch

      @Adam Jensen, 06.09.2013 - 14:04

      Potpisujem komentar. Pogotovo onaj dio ga bi ga trebali već jednom izdati i za PC. No bojim se da to nećemo dočekati.

    • Forest_Witch

      @Adam Jensen, 06.09.2013 - 14:04

      da bi ga trebali* -__-

    • buby8992

      @Adam Jensen, 07.09.2013 - 00:17

      Šanse za uspjeh MGS-a na PC-u su jednake kao i za uspjeh third party naslova na Nintendo konzoli ili JRPG-a na Xboxu – znači nikakve. Postoje neke iznimke u nekim slučajevima, ali su one rijetke i nebitne. PlayStation je jedina iznimka i jedina platforma na kojoj mogu uspjeti svi žanrovi.

    • Zael

      @Adam Jensen, 07.09.2013 - 01:43

      heh nije li taj ps ULTIMATIVNA KONZOLA IKADA SVIH VREMENA U SVIJETU. ne znam uopće zašto postoje druge platforme pored playstationa

    • buby8992

      @Adam Jensen, 07.09.2013 - 09:14

      Dobro pametnjakoviću ajde mi onda reci jedan JRPG koji je uspio na Boxu ili neku third party igru koja je na Nintendu prodala milijune (ali mislim na igru, a ne fitnese, plesove, sportove…. tako da Ubisoftov Just Dance se ne broji) ili igru poput Heavy Raina koje je uspjela na bilo kojoj od tih platformi. Dok ne PS-u svi oni uspjevaju bez problema. Heavy Rain prodao oko 2-3 milijuna i zaradio Sonyu oko 100 m dolara profita, Ni No Kuni na PS3 bio prvi na ljestvicama prodaje neko vrijeme pa čak i u jako zapadno orijentiranim zemljama poput UK gdje nijedan JRPG to nije ostvario već više od 10 godina. O dobroj prodavanosti Final Fantasy XIII na PS3 naspram Xbox-a ne moram ni pričati. Činjenica je dakle da na PlayStationu može uspjeti mnogo više žanrova i igri nego na Nintendo konzoli ili Xboxu.

  • Emperor Ghaleon

    05.09.2013 - 14:08

    Eto i meni razloga da konačno počnem igrati taj serijal.

    Ima i neki trač da će Kojima raditi na novom Final Fantasy-ju. Kako bi to ownalo… Revolver Chocobo, Psycho Mog, Metal Gear Bahamut…

  • Zael

    05.09.2013 - 19:45

    meni nije uopće smiješno, ja sam doslovno šokiran što čitam… ako ste ovo dobro preveli D: pa kojima je totalno počeo valjati pizdarije. on u zadnje vrijeme počeo detaljno ić u likove eeej!! to se uopće ne radi već 15 godina. zar mu nisu svi likovi dosada razrađeni na istu šemu? kako su proveli ranu fazu života? pa svaki, ama baš svaki lik u mgs univerzumu je na tu šemu, nosi ožiljke iz djetinjstva bla bla i onda saznamo da je brat svoj najvećem neprijatelju i da su im matere i ujne dvi rođene sestre. šta je najgore, ja obožavam ove igre i onda dođe lik i kaže da mu je najvažnije prodat figurice. ….. ….. …… sweet jesus mary and joseph. ovi japanci nisu normalni. a još se uvik mislin jel ovo gori muška il ženska guzica.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?