HCL.HR

Konami traži novog Kojimu za rad na novim Metal Gear igrama

Zoran Žalac 20.03.2015.   •   12 komentara


Sada je prilično izgledno kako će Metal Gear serijal nakon petice krenuti nekim novim, neistraženim putevima, prema svemu sudeći bez Hidea Kojime i ekipe koja je radila na dosadašnjim naslovima.

Metal Gear Solid franšiza trenutno je na jako krhkim nogama. Premda nam 1. rujna stiže najveća i potencijalno najbolja igra u serijalu, Metal Gear Solid: The Phantom Pain, budućnost same franšize dosta je neizvjesna. Izgledno je kako će Metal Gear živjeti još dugo vremena, ali čini se kako se Kojima ovoga puta ipak nije šalio – Phantom Pain bi zaista mogao biti njegov zadnji Metal Gear naslov.

Kako smo jučer pisali, u Konamiju se trenutno događaju tajnovite turbulencije. Prema izvorima bliskim Kojima Productionsu, dobar dio zaposlenika tog tima već je prekinuo vezu s Konamijem. Sam Kojima navodno radi pod ugovorom dok MGS 5 ne bude dovršen, a nakon toga će zajedno sa većinom svoje ekipe spakirati kufere i oprostiti se od izdavačke kuće s kojom je surađivao skoro tri desetljeća.

Konamiju pak ostaju prava na Metal Gear, a s obzirom da im je to uz PES „žila kucavica“ – serijal će nastaviti postojati, s Kojima Productions timom ili bez njega. Prema oglasima na službenoj Konamijevoj stranici, izdavač traži zaposlenike za rad na neimenovanom projektu stealth-fokusiranog serijala. Kao tražene kvalitete zaposlenika ističu se bujna mašta i inovativne ideje. U suštini – dakle – Konami traži novog Hidea Kojimu.

No koliki su doista razmjeri Konamijevog „procesa restrukturiranja“ – još uvijek možemo samo špekulirati dok ne dobijemo službeno očitovanje tvrtke ili nekoga iz Kojima Productionsa.

Komentari (12)

  • WaT30

    20.03.2015 - 18:43

    Žalosno. Sad cemo gledati nekvalitetne nastavke svakih 2 godine…

  • Hackey

    20.03.2015 - 20:00

    Taman ako bude konkurs da se mogu prijaviti xD

  • Jokerhere

    23.03.2015 - 14:00

    Kojima je luuuud, pratim ga gdje god da pređe ili da osnuje

  • MoGaming

    @markogal, 21.03.2015 - 16:12

    ako je tebi ovaj zadnji kvalitetan,onda ti je ionako nizak standard

  • R4iden

    @markogal, 21.03.2015 - 17:57

    Znaci odigro sam MGS legacy collection i svaki je prepre dobar, vjerojatno najbolji serijal ikada. Sad ne znam mislis li na Metal gear rising koji nije dio solid serijala, iako storywise nije kao prethodni, po gameplayu i prezentaciji je jedan od najboljih hack and slasheva koje sam igrao.

  • WaT30

    @markogal, 22.03.2015 - 07:46

    Sto fali Risingu? Shvacas da to uopce nije isti tip igre kao Metal Gear Solid?

  • MoGaming

    @markogal, 23.03.2015 - 20:02

    MGS je tebi hack and slashe???

  • Ementaler

    @markogal, 23.03.2015 - 20:09

    Daj MoGaming prati malo … i ne piši lagano provokativne komentare o tome kakve "standarde" netko ima. Ako ne znaš da je Rising hack and slash, ionako nemaš što radit u ovoj raspravi.

  • MoGaming

    @markogal, 24.03.2015 - 12:08

    zašto je ovdje svaka kritika na nešto provokativna? nije mu 5 god da se uvrijedi jer sam reko da nije upravu 🙂 imam pravo reć da je neka igra loša ako je loša a zadnji mgs je pravo loš za ovako visoku produkciju i koliko su ga ljudi neki čekali.I kad smo već kod ovog ubuduće kod brisanja komentara kad dobijem u inbox kad ti već nije mrsko napisat da si mi pobriso nešto mozes napisat i šta je pobrisano jer svaki put mi nije jasno zašto se brišu komentari ako nema psovka ni vrijedjanja.Nije valjda pravilo da se i igre ne smiju kritizirat…

  • Ementaler

    @markogal, 24.03.2015 - 15:08

    Ne mislim ti sad objašnjavat zašto je izjava "tebi su niski standardi" provokativna. To trebaš sam znat ako si dovoljno star da ideš na internet i znaš tipkat. Brišu se besmisleni komentari – takvih si ti imao puno, dobivao si opomene, dobivao si od mene fina objašnjenja zašto se trebaš malo bolje mućnut glavom prije komentiranja, ali eto – nema efekta. Btw, i dalje nitko ovdje ne zna na koji ti to "zadnji MGS" misliš. MGS4? MGR: Revengeance? MGS:GZ?

  • MoGaming

    @markogal, 24.03.2015 - 16:27

    Mislio sam na MGS ground zero.Imam 23 god i mislim da u nekim situacijama bi to mogla bit uvreda al u kontekstu izbora igara reć nekom da ima nizak standard za "dobro" nije uvredljivo nego je jednostavno kritika.Nisam nikad bio neki fan naslova ovog al npr radi GZ se digla tolika prašina i na kraju stealth igra je zakazala u stealth kompenenti al i dalje svi hvale grafiku i ne mogu samo preć preko toga a i mislio sam da je smisao komentiranje reć pozitivno i negativno,ne znam zašto se uvrijedite vi admini ako reknem nešto loše na neku igru, a i ovdje ne govorim da je Kojima kriv za loš nastavak jednostavno govorim da je igra zakazala u svom najvaznijem dijelu a to sto je modernim gamerima kao što je vjerovatno ovaj momak bitna samo grafika onda im se mora to reć nekako 🙂

  • mili1985

    @markogal, 25.03.2015 - 14:17

    Ako bi mi mogao objasnit, gdje je to točno stealth zakazao?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?