HCL.HR

Kreativni direktor Assassin’s Creeda 3 recenzente nazvao rasistima

Zoran Žalac 17.08.2012.   •   27 komentara   •   Gaming Related


Alex Hutchinson, kreativni direktor nadolazećeg Assassin’s Creeda 3, izazvao je kontroverzu indirektno proglasivši recenzente igara suptilnim rasistima.

Kulturne razlike između zapadnjačkih i istočnjačkih developera igara obično nisu kamen spoticanja za gamere, no neki ljudi u industriji smatraju kako Japan ima neosnovanu prednost u nekim segmentima igara. Ubisoftov Alex Hutchinson je jedan od takvih, te se nije libio javno izjaviti sljedeće:

„Mislim da u igraćoj industriji postoji suptilan rasizam, pogotovo među novinarima koji japanskim developerima opraštaju ono što oni rade. Sjetite se samo koliko je japanskih igara čije su priče doslovne besmislice, priče koje ne biste mogli napisati ozbiljnog lica; a novinari će reći da je to briljantno. Onda izađe jedan Gears of War i navodno je najgore napisana priča u igrama. A ja ću uvijek izabrati Gearse ispred Bayonette.“

Gruba izjava, no zasigurno na tragu nečega? Što vi mislite, je li Hutchinson u pravu?

Komentari (27)

  • goldfinger

    17.08.2012 - 12:22

    Mislim da je.

    • armin221186

      @goldfinger, 17.08.2012 - 22:01

      Sto bi reko Del boy:: ti si zapravo jedna obicna tupadzija
      😉

  • kaisersephirot

    17.08.2012 - 12:42

    ja se ne slažem, stvar je u tome što su priče u japanskim igrama, bez obzira koliko su one nevjerovatne i neizvedive, dopiru do igrača i prebacivaju ih u jedan čudesan svijet.

    amerikanci izbacivaju previše fps-ova s uvijek prožvakanim temama tipa izvanzemaljci vs. svijet ili iran/rusija/kina/afganistan/kurci palci vs prepošteni ameri

    • Filter

      @kaisersephirot, 17.08.2012 - 18:33

      pametno zboriš druže, slažem se u potpunosti..

  • TheSpawn

    17.08.2012 - 12:48

    Meni je vecina japanskih igara toliko odbojna… cast izuzetcima naravno, to se zna :)

  • Mr Newization

    17.08.2012 - 13:00

    Jednim djelom je u pravu, zato što se japanske igre proizvode "nabrzaka". U njima nema radnje, zanimljivosti i ostalih segmenata koje igru čine igrom. Oni rade igre samo da ih prodaju i zarade nešto. Ili su to čiste koljačine, ili pak nezanimljiva dosadna avantura čiji likovi imaju oči i sise ko` bundeve. Mislim stvarno?! Jedini serijal koji može stati na tron "normalnih" i zanimljivih igara je Resident Evil, i to samo neki dijelovi. Japanci trudite se malo!

    • TheSpawn

      @Mr Newization, 17.08.2012 - 13:26

      U potpunosti se slazem sa tobom.

    • Moke

      @Mr Newization, 17.08.2012 - 14:46

      (plus jedan)
      slažem se u potpunosti

    • ScaR

      @Mr Newization, 17.08.2012 - 17:00

      +1

    • RedEy3

      @Mr Newization, 24.08.2012 - 11:46

      Vi svi redom ste nesposobni. Mogu se kladiti da nijedan od vas nije stariji od 17. Jedino resident evil?? Zaista? A Metal Gear Solid serijal – jedan od najboljih u povijesti igara? Silent hill? Devil May Cry? Čak i odlične i zabavne igre tipa DBZ ili Pokemon… Japan uvijek donosi nešto posebno, a prije nego što počnete srat natucite neki staz u video igrama a ne da su vam prve igre bile COD I Assassins creed.

    • Maximum

      @Mr Newization, 24.08.2012 - 12:13

      Da sve to stoji za MGS i Resident evil , al pogledaj ove zadnje nastavke .
      Sa MGS neznaju sta ce pa prave onu glupost revengance a RE6 je recimo jos dalje ''udaljen '' od 4rke koja je meni bila fenomenalna.Sillent hill se isto srozao kvalitetom…

  • terminator

    17.08.2012 - 13:52

    Prokleti rasisti,neka gore u paklu.

  • mihael00

    17.08.2012 - 14:53

    čovek na mesti 😀 ili ti ga u pravu je :) japanske igre mi nikad nisu bile privlačne,možda dok sam bio balavac pa sam još ima onu segu konzolu i one kazetice,makar je bila kineska proizvodnja al igre su bile japanske,al uglavnom iznad svega Zapad.

  • Andjo

    17.08.2012 - 14:57

    Budala majko mila…

  • vojnovic4

    17.08.2012 - 15:28

    ima tu dosta istine u njegovoj izjavi

  • xPh4rIm

    17.08.2012 - 17:11

    100 % se slazem s njegovom izjavom …. EPIC receno .

  • buby8992

    17.08.2012 - 17:30

    Da je čovjek imalo informiran znao bi da na ovoj generaciji konzola su japanske igre daleko podcijenjene, pod ovime prvenstveno mislim na JRPG. Priče su u japanskim igrama uvijek bile daleko zanimljivije i bolje, baš kao i dizajn svijetova i likova nego u zapadnim igrama. Tek kada zapadnjaci naprave jednu igru bez bugova kojoj netreba ni jedan patch će možda biti adekvatni govoriti nešto o njihovim superiorinijim japanskim kolegama.

    • terminator

      @buby8992, 17.08.2012 - 17:32

      mgs

    • buby8992

      @buby8992, 17.08.2012 - 17:45

      Yes! Najbolji primjer japanske superiornosti u apsolutno svakome segmentu. Nakon ovoga svaki drugi komentar je suvišan. btw +1

    • terminator

      @buby8992, 18.08.2012 - 10:19

      E buby8922 lol ti si kao neki profesor strogi ne stavljaš smajliće i ozbiljan si svakog puta kada si ovdje i dao si mi +1 wow fala kralju ^^ x)

    • buby8992

      @buby8992, 18.08.2012 - 12:07

      Uvijek dajem + onima koji znaju prepoznati veličanstvenost MGS serijala, a smajliće mi se neda stavljat jer mi nisu fora i kao što sam kažeš prilično sam ozbiljan.

    • terminator

      @buby8992, 18.08.2012 - 12:18

      ahhhhh ok ^^

  • CAwe

    17.08.2012 - 17:52

    a pa mozda je u pravu u re5 lik je bijelac i ubija crnce ni jedan neprijatelj nije bijelac bar dok sam ja igra!!! a mozda i je slucajnost ali da su je ameri ili europljani radili bilo bi kometara oko rasisma!!!

  • Apocalypse4987

    17.08.2012 - 18:16

    Postoje dobre i loše igre. Šta me briga ko je napravija i di ako je igra dobra? To šta recezenti pohvale ili popljuju ne govori ništa o kvaliteti igre, pogotovo kad je sad hit da izdavaći potplačuju određene novine, portale, bla bla bla da malo "prolipšaju" igru. Ok je pročitat recenzije, i mišljenja, al danas više manje svaka igra izbaci demo da ljudi znaju na šta će bacit novac.

  • Ivsica

    17.08.2012 - 18:59

    Je gospodin na tragu nečeg, al dobro se zna zašto se "Japancima" opraštaju gluposti, zbog tog što u top igrama uvjek ima neka posebna iskra, ali uvjek, nešto što je "Amerikancima" ne dostižnom, naravno i pitanje je koliko su uopće "Američki" developeri Amer, nekako mi tu više miriše na mješavinu svega, dok su u "Japanskim" timovima većina Japanci sa drugačijim razmišljanjem te zbog tog, po mom su daleko ispred "Amera" a i uvijek će bit!?
    PS: Na zadnju rečenicu sam se skoro upišo od smijeha, "Girsići" mogu samo glancat štikle "Vještici", i to će reć svako tko je objektivan, iako su "Girsi" jako dobra igra!?

  • Me666

    17.08.2012 - 19:44

    Ja sam rasist jer preferiram zapadnjačke igre :'(

  • jogi

    19.08.2012 - 14:30

    Ostat ću suzdržan

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!