HCL.HR

Kreator Nier: Automate je umoran od AAA igara

Juraj Bevandić 04.04.2017.   •   2 komentara


Japanski kreativac Yoko Taro je svima poznat kao neobična ličnost, ali je u intervjuu za Toco Toco TV otvorio dušu i rekao lijepe stvari o igrama koje nam daju nade za budućnost industrije.

Yoko Taro intervju

Oni koji nisu imali prilike ranije upoznati Yokoa Taroa, vjerojatno su ga zapamtili po izjavama i ispadima pred izlazak Nier: Automate. Možda se čini kao da je potpuno skrenuo, ali riječ je o vrlo kreativnom i strastvenom direktoru koji je svoj život posvetio igrama, pa u reportaži Toco Toco TV-a kaže da osim video igara i eventualno gledanja filmova nema nikakve druge zanimacije.

Igrače svojih igara naziva čudnima, jer su i njegove igre same čudne i pronalaze nekonvencionalne načine zabavljanja. Umoran je od AAA igara koje su mu prekrasne u prvih dvadeset minuta, ali ne može preživjeti idućih dvadeset sati, pa sam cilja svaki puta napraviti neočekivanu igru koja još pritom mijenja svoj oblik tijekom igranja. Čak kaže da sličnosti u svojim igrama vidi kao neuspjeh.

Ne želi ništa nametati igračima ili im ponuditi samo jedan izbor, dati odgovor ili što god, već želi da oni sami to pronađu u njegovim igrama. Sada kada je voditelj razvoja vidi se kao posljednjeg bossa RPG igre kojeg mladi kreativni heroj mora pobijediti i napraviti novu igru. No, pritom je vrlo skroman i samosvjestan, pa kaže da mu je i dalje najvažnija sumnja u samoga sebe.

Pogledajte reportažu u cijelosti ako osjećate da vam treba doza strasti ili nade za budućnost igara, a sve o čemu priča odražava se u nevjerojatno dobroj Nier: Automati, pa bacite oko i na našu recenziju.

Komentari (2)

  • borna8

    04.04.2017 - 19:52

    u pravu je,nema nista gore od repetivnosti

  • chupacabra1

    05.04.2017 - 12:05

    Kojima na LSD-u?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?