HCL.HR

Lawbreakers više nije free-to-play igra

Zoran Žalac 18.03.2016.   •   2 komentara


Nova igra tvorca Gears of Wara ipak neće biti besplatna za igranje kako bi izbjegla loš imidž koji ide s free-to-play modelom.

lawbreakers

Cliff Bleszinski se predomislio oko svoje nove igre zvane Lawbreakers. I dalje je vidi kao futuristički arena shooter, ali model njezine distribucije odlučio je promijeniti. Iako su Lawbreakersi isprva bili zamišljeni kao free-to-play naslov, Bleszinski se na kraju odlučio za izravnu monetizaciju igre, što znači da ona neće biti F2P naslov. Ovaj potez opravdao je sljedećom izjavom:

„Nismo željeli ići putem kupovanja više energije ili podlih tehnika za koje smatramo da su prevladali u današnjim F2P igrama. Dobar dio igrača još uvijek ima neugodnu reakciju kada im sugerirate da je nešto besplatno za igranje, jer vjeruju kako će ih igra oderati.“ – pojasnio je Bleszinski. Njegov suradnik Tramell Isaac bio je još jasniji:

„Mislim da je F2P model oduzeo slobodu iz razvoja igre. Završili smo na tome da smo bili više fokusirani kako zaraditi novac od igrača negoli kako napraviti dobru igru.“ – tvrdi Tramell.

Samim time, potvrđeno je kako u igri neće biti nikakvih mikrotransakcija. Što se tiče cijene koju će biti potrebno izdvojiti za Lawbreakerse, to neće biti punih 60 eura već nešto „između toga i besplatnoga“ – najvjerojatnije 30 eura. Igra je za sada planirana kao PC ekskluziva i pojavit će se isključivo na Steamu.

Komentari (2)

  • baDarmageddoN

    18.03.2016 - 20:58

    j… ih loš imidž… Nisam u niti jednoj ftp igri potrošio lovu jer nisam toliko loš da bi trebao 😛 Ali opet, nije tako puno tih 30€ ako igra valja 😀

  • Negan

    19.03.2016 - 22:38

    Bar su iskreni oko novaca. Rijetko tko ce izbacit free igru bez mikrotransakcija. Treba od necega i zivjet.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?