HCL.HR

Lucasfilm želi Indiana Jonesa samo za sebe

Juraj Bevandić 01.03.2017.   •   19 komentara   •   Retro gaming, Zanimljivosti


Uobičajeno je da velike kompanije gase ili tuže projekte fanova vezane uz njihove licence, ali priča Indiana Jonesa mogla bi imati sretan kraj i postaviti temelje za buduću suradnju.

Lucasfilms želi Indiana

Slično kao što Nintendo voli učiniti s Pokemon projektima, tako se i Lucasfilm angažirao oko jednog projekta za remaster njihove dvadeset godina stare Indiana Jones and the Fate of Atlantis avanture. Neformalno su upozorili grupu koja je radila na remasteru da uklone demo verziju s interneta, ali čini se kao da u ovom slučaju još ima nade za igru.

Inače, original je dostupan na Steamu i drugim digitalnim platformama, ali demo fan-made remaster koji je dostupan na stranicama grupe fanova jednostavno izgleda puno bliže današnjim standardima. Radi se o potpunoj preobrazbi s novom grafikom, animacijama, zvukovima i glasovima, a sve u duhu zaboravljenog originala.

Na svojoj Facebook stranici kreatori remastera su objasnili da ih je Lucasfilm kontaktirao i zatražio da uklone demo do kraja tjedna kako ne bi išli na sud oko toga. Lucasfilm navodno ne želi trenutno dijeliti Indiana Jones licencu ni sa kime, ali fanovi ne odustaju i misle da imaju prijedlog koji bi kompanija mogla prihvatiti. Naravno da nisu ulazili u detalje, ali vjeruju da su dokazali svoje kompetencije i strast te se nadaju da će to velike firme prepoznati i početi surađivati s nezavisnim studijima.

Bilo bi lijepo kada bi ova priča imala sretan kraj i otvorila oči nekim drugim vlasnicima velikih licenci. Koju biste vi igru voljeli oživjeti na ovaj način?

Komentari (19)

  • zeljo024

    01.03.2017 - 18:27

    Moje!!!
    Ne dam!!!
    Odbi!!!
    😀

  • YeYa

    01.03.2017 - 19:55

    Nadam se da stvarno ima nade. Treba nam jedna dobra Indiana Jones igra. 😉

  • MHLBLSC

    01.03.2017 - 20:06

    Mislim da nam ne treba igara baziranih na filmovima. Takve su skoro uvijek loše. A pogotovo nam ne treba filmova baziranih na igrama. Nešto se priča već par godina da će napraviti TLOU i Uncharted filmove. To će biti najveća katastrofa ikad. Ajmo svi lijepo ostaviti igre da budu igre i filmove da budu filmovi.

    • baDarmageddoN

      @MHLBLSC, 01.03.2017 - 22:50

      Zašto da oni koji nisu imali prilike igrati odlični Unc ili TLOU ili nesto drugog pogledaju film koji ima potencijala biti dobar? Ako se tebi ne sviđa nemoj gledati ili prvo pogledaj pa reci ako ti se ne sviđa. Ovako odmah govoriti tome NE fakat nije fora. Ima dobrih filmova po igrama i vice versa. Trebao bi tu i knjige uključiti 😀 Dobra ideja je dobra ideja, uvijek.

    • MHLBLSC

      @baDarmageddoN, 01.03.2017 - 23:33

      Ima potencijala biti dobar? Nema potencijala biti dobar. To nebi bila adaptacija od neke knjige u kojoj sam zamišljaš likove, ali zapravo ne znaš kakvi su pa kad ti stave nekog glumca sve ok nego bi bila adaptacija od igre u kojoj si već vidio te likove, znaš kako izgledaju i znaš njihove glasove. Ne možeš mi samo staviti nekog holivudskog glumca i reći evo, to ti je sad Nathan Drake – a ja znam da to nije on. Svima bi savjetovao da ako nisu igrali Uncharted ili TLOU svakako to odigraju, a ako nisu u mogućnosti neka gledaju playthrough na youtube-u, a ne čekaju film jer film jednostavno neće imati tu istu čar kao igra. Radnja filmova od tih igara je čista uvreda svim fanovima Uncharted serijala i TLOU-a i siguran sam 100% da neće biti ni blizu dobri kao igre.

    • darijoman

      @baDarmageddoN, 02.03.2017 - 10:53

      Koji su to filmovi dobri po igrama ?

    • baDarmageddoN

      @darijoman, 02.03.2017 - 11:00

      Meni je dobro nekoliko filmova koji su rađeni prema igrama. Zašto bi govorio koji su to kada znam da je sljedeći komentar da ne valjaju? Ovako, iz glave ih mogu potegnuti 4 ili 5 koji su dobri, nekoliko gledljivih i ostatak koji je sve osim toga.

    • darijoman

      @baDarmageddoN, 02.03.2017 - 12:21

      Pa šta ima veze i ako komentiram da ne valja, to je samo moje mišljenje. Ok evo onda ću ja nešto ponuditi na pladnju.:Final Fantasy The Spirits Within iako animirani film gledljiv je, Doom sa Dwayne Johnsonom i Karl Urbanom donekle gledljiv i prvi dio Tomb Raidera.

    • baDarmageddoN

      @darijoman, 02.03.2017 - 12:51

      I zadnji Final Fantasy… I Prince of Persia. I Resi Evil. Doom da ne pričam, pogotovo ona FPS kamera. Moram ga opet pogledati. Red Faction je neloš. Lara Croft je dobar film, da. Max Payne je dobar. Ali, to su meni dobri filmovi. Znam da iz nekog razloga većini nisu. A toliko sam lud da mi je i zadnji Warcraft dobar. Šta reći?

    • darijoman

      @baDarmageddoN, 02.03.2017 - 13:11

      Nisam gledao zadnji Final fantasy. Ovaj animirani što sam pogledao je OK. Da zaboravio sam i Resi ali samo prva dva su mi ok, poslije počelo neko preseravanje sorry na izrazu tako da ih nisam više niti gledao. Warcraft sam pogledao i imao je potencijala da bude dobar film ali glumačka postava je katastrofa tako da mi je ono na kraju ostao kao jedan ne pamtljivi film na žalost.

    • baDarmageddoN

      @darijoman, 02.03.2017 - 18:48

      Pogledaj. Odlična grafika a i radnja.

    • mili1985

      @darijoman, 02.03.2017 - 12:58

      Jedina dva filma koji su po meni ok, jesu prvi Resident Evil i prvi Silent Hill. SH pogotovo jer stvarno nisam očekivao ništa, ali me ugodno iznenadio atmosferom.
      Spomenuo bih još i Street Fighter koji je potpuni trash, a kao klinac sam to obožavao. Film je toliko loš da je zabavan 🙂

    • darijoman

      @mili1985, 02.03.2017 - 13:19

      Ma nisam htio ni spominjati take filmove kao Street Fighter i Mortal Kombat. U to vrijeme su palili ali kad sad pogledaš šta si gledao ono kažeš bože sačuvaj. Gledao sam ja u to vrijeme dugometražni Manga crtani film Street fighter. Bolji je 10 puta od filma 😉

    • Pero Zdero

      @MHLBLSC, 05.03.2017 - 23:25

      Cek, jesi ti odigrao fate of atlantis? Ja sam ga na amigi odigrao prije vise od 20 god i uz jos par avantura iz tog doba nisam od tada vise igrao pnc avanturu tako dobru. Zasto bi skodilo da se dogovore sa lucasom i izdaju remaster? Nitko ne kaze da ga ti moras igrati…

  • Sackboy

    01.03.2017 - 20:11

    Ako ljudi naprave kvalitetan remaster, zašto ne podupru ljude i ne prodaju igru i podijele pare? Neka daju besplatno onome tko je kupio igru a onome tko nije neka prodaju kao skyrim remastered.

  • ck7

    01.03.2017 - 23:21

    Nadam se da će ih Lucas zatvoriti (ne pada mi bolji pojam na pamet) . Mislim, odakle ikome pravo otuđiti nekome njegovo vlasništvo, to je jednostavno krađa intelektualnog dobra pa kakva god bila njihova namjera. Nek izmisle svoju ideju i neka to razviju u igru, bar je to lako, al ne lakše je prisvojiti tuđe. Da netko meni tako ukrade ideju, lika il nešto treće što sam ja stvorio, pa tužio bih i boga u njima, al opet ja sam Zagorec pa je to normalo za mene 🙂

  • mili1985

    02.03.2017 - 09:11

    Jel ovo na slici Indy krade dabra?

    • Juraj Bevandić

      @mili1985, 02.03.2017 - 13:25

      Pokušava ukrasti* 😉

    • mili1985

      @Juraj Bevandić, 02.03.2017 - 13:41

      Touche!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?