HCL.HR

Bankrotirao poznati proizvođač gaming periferije MadCatz

Zoran Žalac 01.04.2017.   •   4 komentara   •   Tehnologija


Tvrtka koja je nekoć prodavala licencirane kontrolere za Rock Band, Street Fighter i Call of Duty igre uskoro će postati daleka prošlost.

mad catz lynx

Proizvođač gaming opreme i izdavač pojedinih igara, Mad Catz, ušao je u proces likvidacije nakon što je tvrtka proglasila bankrot. Unatoč tome što su posljednjih mjeseci pokušavali izbjeći taj ishod rasprodajom svojih brendova, budućnost nije bila svijetla za tvorce brojnih gamepada, miševa, headseta, gitara, i sličnoga, čije poslovanje seže od početka devedesetih.

Mad Catz je u svojoj povijesti izbacivao dodatke za nekoliko generacija konzola. Među najuspješnijim proizvodima bila im je linija Cybor R.A.T. miševa, a radili su i licencirane kontrolere za Call of Duty, Street Fighter, Killer Instinct te Rock Band igre. Upravo su Rock Band 4 sami izbacili na tržište, no to je bio potez koji im nije donio profit.

Zajedno s Mad Catzom nestaje nekoliko brendova koje su s vremenom pripojili sebi, poput Trittona, Joytecha i GameSharka. Sličnu sudbinu mogao je doživjeti i proizvođač joysticka i volana Saitek, no tu je tvrtku od Mad Catza krajem prošle godine otkupio Logitech.

Komentari (4)

  • Lovac

    01.04.2017 - 12:41

    Imali su kratki “blic” prije nekoliko godina, ali nakon toga treba iskreno reći da su koristili uglavnom loše senzore na miševima i sama izrada je bila među lošijima, a cijene paprene. Dobro da je Logitech odkupio Saitek od njih (mislim da prošle godine).

    • Lovac

      @Lovac, 01.04.2017 - 12:42

      Ehh, brzopletost, vidim da piše o Saiteku na kraju članka 🙂

  • 1oR

    01.04.2017 - 13:10

    I ne cudi me koliko su im kostale tastature i misevi. Ovi su bili ludji cak i od Razera po pitanju cijena….

  • BoneDigger

    01.04.2017 - 20:36

    Imam 2 R.A.T. 7 misa, nemogu vjerovati da ih nece vise biti. Moram kupiti jos koji.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?