HCL.HR

Mafia 3 i GTA 5 nisu rivali

Zoran Žalac 11.08.2015.   •   22 komentara


Predsjednik izdavačke kuće koja izdaje igre Grand Theft Auto i Mafia serijala ističe da su to dva sasvim različita iskustva koja nisu nužno međusobna konkurencija.

Zbog žanrovske i tematske sličnosti GTA i Mafia serijali često se suprotstavljaju i promatraju kao konkurenti. Međutim, za tvrtku koja u konačnici stoji iza njih to su samo dva zasebna proizvoda. Naime, izdavačka kuća Take Two Interactive u partnerstvu je s Rockstarom, a s druge strane vlasnik je i tvrtke 2K Games koja izdaje Mafia igre. Samim time, čelnik Take Twoa odlučio je malo razjasniti situaciju oko toga.

„Blagoslovljeni smo time što ima dva različita proizvoda i više različitih timova s mnogo talenta. Ono što nemamo je okruženje za dijeljenje tehnologije. Mislimo da dijeljenje nije najbolji način da iz svojeg talenta izvučemo najviše što možemo. Mafia 3 je sasvim drugačije iskustvo koje ne bih usporedio s ičim na tržištu. Isto tako ne koristimo bilo koju drugu igru u istoj rečenici s Grand Theft Autom koji je nositelj standarda u industriji. Ta igra nije za usporedbu.“ – izjavio je Strauss Zelnik, predsjednik Take Twoa.

Doista, Grand Theft Auto nije za usporedbu s ičim jer je samo zadnja igra tog serijala isporučena je u 54 milijuna primjeraka, što ju smješta u društvo najprodavanijih igara svih vremena. Nekako sumnjamo da će to spriječiti fanove da uspoređuju Mafiju i GTA, ali poanta stoji i čini se kako će ju Mafia 3 dodatno istaknuti svojim promjenjivim gradovima i drugim specifičnostima koje planira dostaviti tijekom 2016. godine.

Komentari (22)

  • NastyGT

    11.08.2015 - 14:31

    Naravno da nisu rivali. Kako neko sa više od dve moždane ćelije može da poredi sjajnu igru kao što je GTA V sa cirkusom od Mafie 3, gde sa jednim običnim pištoljem možeš pola grada da razneseš zapaljivim automobilima. Da, treba da saspeš bar pet metaka da bi oborio čoveka, ali samo jedan da digneš auto u vazduh kao od šale…

    • Andrash

      @NastyGT, 11.08.2015 - 15:08

      Vidiš nisam znao da je mafia 3 izašla. A kakav je storyline?

    • NastyGT

      @NastyGT, 11.08.2015 - 15:34

      Ma koliko priča bila dobra, ovaj endžin je uništava. Ali ne bi mi smetalo ni sekunde da se igra zove "Mounding Clay" (Oblikovanje gline – glavni lik se preziva Clay, a, gle čuda, toliko malo ima imena u igram da se zove Linkoln, kao izvesni crnac iz GTA V), a ne MAFIA 3 iako nema dodirnih tačaka sa KONCEPTOM prve dve igre (osim što se pojavljuje Vito Skaleta kao pomoćnik i, pritom, ni najmanje ne liči na lika iz druge igre). NIti je pravi ista ekipa, niti ju je pisao Danijel Vavra koji je pisao prve dve igre, niti ima veze sa MAFIJOM (što je italijanski izraz za Cosa Nostra), niti sa životom pripadnika Mafije (Cosa Nostra) već sa osvetničkim pohodom Vijetnamskog veterana….jednostavno toliko rupa ima da je čudesna sramota nazvati je Mafia III. Ma kakav da je storyline…

    • meyer

      @NastyGT, 11.08.2015 - 15:50

      Vote UP! Ja čak nebi mješao niti dvojku sa jedinicom. Mafia 1 je bila nešto posebno, sve ovo dalje je smješna kopija GTA koja to nije.

    • jancec

      @NastyGT, 11.08.2015 - 16:56

      Koliko ima pucačina koje su slične jedna drugoj ko Mafia i GTA.Nebi li to onda značilo da svi kopiraju doom(pravi primjer fpp).Iskreno GTA nema više šta za ponudit isto kao mafia.Mogu samo ponudit novu priću,bolju grafiku i 2-3 nove stvari.iskreno ja bi rađe da novi GTA bude u stilu San Andreasa.

      Eh a drugo uspoređivat realnost u igrama je glupo.Ko bi igrao igru gdje kada bi umro bi igra završila, pritom bi te lako ubili itd.Svi mi volimo ne realnost.

    • pajdo11

      @NastyGT, 11.08.2015 - 17:22

      ovdje ima toliko krivih podataka da mi se ne da niti ispravljati…

    • AnonDogi

      @NastyGT, 11.08.2015 - 18:07

      +9999

    • kuky90

      @NastyGT, 11.08.2015 - 18:23

      guybrush ili ti NastiGT i Tommy iz Vice City je isti ko i u prvoj Mafiji. wow to je stvarno loše, to stvarno kvari dojam igre. Mislim kakve su to gluposti.
      E da i Mafia nije samo Cosa Nostra jer cosa Nostra je samo sicilijanska mafija. Mafia znači organizirani kriminal, a organizirani kriminalom se bave i Irci, i kinezi, i albanci, i rusi, i židovi i crnci. Dakle mafija može biti tko god tko se bavi organiziranim kriminalom Sad to što netko bedast pa mislim da mafijaš mora biti talijan je njegov problem. Naravno i ja bi više volio pravu priču kao u prva 2 djela koja se više bazirala na filmovima dobri momci i kum, ali dajte igri šansu da izađe, možda bude bolja priča. I dalje će tu biti talijani(Vito na slici) i ostali samo što ćemo sad gledati iz perspektive crne mafije koja je žarila i palila baš tih 60-80 godina. Možda i bolje ustvari, možda donese nešto novo kao što je donio GTA SA.

    • kuky90

      @NastyGT, 11.08.2015 - 18:26

      E da i molim te prestani širiti krive informacije sa mafijom jer očito pričaš gluposti. Naravno da su rupke kad si ih sam izmislio.
      A ovo za glinu si zaključio na osnovu trailera koji niti nije gameplay. haha bravo

    • NastyGT

      @NastyGT, 11.08.2015 - 19:37

      https://www.youtube.com/watch?v=bTpHauubcsw

      Imate ovde objašnjenje priče, kao i gameplay gde jedan metak iz sačmare raznosi dva automobila odjednom, iskakanje iz auta pri brzini od 150 km/h gde se tip ukopa u mestu i ustaje posle pola sekunde. Pa sami prosudite ima li ovo veze sa prve dve igre…

    • meyer

      @NastyGT, 11.08.2015 - 22:55

      Je NE volim NE realnost…

    • BoneDigger

      @NastyGT, 11.08.2015 - 23:31

      Inače taj "metak" nije iz "sačme" već je to granata iz bacača granata.

    • kuky90

      @NastyGT, 12.08.2015 - 08:00

      Odgovorio ti je BoneDigger to je M79 grenade launcher iz vietnamskog rata. A ovo za iskakanje iz auta i realnos mogu još dodati pošto igra izlazi tek za godinu dana ili možda ima nekakva opcija za realnost ili pak to dolazi sa težinom igre.
      Ja bi najrađe da nema težine kao u prvom djelu, ali eto šta je tu je. Treba pričekati da igra izađe pa kenjati jer očito je da nema nitko pojma što je i kako je.

    • Denis Balog

      @NastyGT, 12.08.2015 - 11:24

      Bolje da moras ispalit pet metaka u covjeka nego ko u gta v da ga lupis sakom i on mrtav od jednog udarca 😉 u gta 4 je druga stvar izlupas covjeka i kad padne valja se po podu ostane ziv a u gta 5 odma crkne

  • SuperFulcrum

    11.08.2015 - 15:32

    Moze neko objasniti zasto mafiu iii ne proizvodi 2K Czech, nekako sam se razocarao prikazanim i onda jos skuzio da ju drugi developeri razvijaju za razliku od prva dva dijela..

    • bucc

      @SuperFulcrum, 11.08.2015 - 16:07

      Da, mislim da ovu igru ameri razvijaju, neki hangar 13.

  • delight353

    11.08.2015 - 16:03

    Ne znam… Uvijek se prekenjavaju s tim teaser trailerima, a na kraju proizvod bude niti upola… Neću suditi dok ne probam.

  • bucc

    11.08.2015 - 16:05

    Čekam Mafiu 4, neću kupiti trojku i podržati ovo što će izdati, kao što ne bi trebao nitko tko je očekivao pravu mafiju. Neka se developeri opamete i izdaju igru koju svi fanovi mafije žele.

    • MrMagarac

      @bucc, 11.08.2015 - 16:56

      Slažem se u potpunosti,pogledajte samo recenzije,metacritics,koji katastrofalni komentari svih koji su je zavrsili,a i prica je zbilja losa,koji glup kraj,gori je nego u mass effect 3,lik ti postane bijeli talijan na kraju. Svi developeri poslusajte sve te silne fanove koji vam pljuju igru koju jos nisu ni igrali,ugledaj te se na Ubisoft i ne mjenjajte combat koji je na razini PS1 jer to je ono sta fanovi istinski zele,sramota ste za industriju,kakve su to gluposti da radite godinama igre,copy paste svakih 6 mjeseci,to je ono sta HC gameri zele…

    • kuky90

      @bucc, 11.08.2015 - 18:28

      Ajde upiši mafia i probjeri što znači riječ mafia. Aj please.
      A i jako je pametno suditi prema prvom traileru i to godinu dana prije izlaska igre.

  • MataDok24

    11.08.2015 - 19:27

    JFK, TRAILER IZGLEDA KAO PRAVI ŽIVOT

  • Maskula10

    11.08.2015 - 21:03

    intro je oke ali mi se ne sviđa to sto nije lik iza MAFIAII to jest Vitto Scalleta nego ovde neki novi i to sto mu nema prijatelja JOe Babro tako nesto samo to ne valja a grafika je vrhhh

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?