HCL.HR

Pogledajte kako je prošao osječki Magenta 1 gaming turnir u Fifi 17

Igor Belan 04.12.2016.   •   2 komentara


Uz masivnu galeriju fotki donosimo vam detaljni izvještaj iz Portanova centra u Osijeku gdje se jučer odigrao napeti Magenta 1 gaming turnir u Fifi 17 – pogledajte tko se sve borio za PS4 Pro i tko je glavnu nagradu na kraju i osvojio.

Nakon razigrane i pomalo glasne atmosfere prošlog vikenda u Splitu, gdje su pasionirani i entuzijastičnih Splićani stisnutih šaka slavili golove na prvom Magenta 1 turniru u Fifi 17, Osječani su se na jučerašnjem turniru u Portanova centru ponašali pomalo smirenije, više cool. Barem u početnim mečevima gdje kao da još nisu osjećali da se bore za više od 3200 kn vrijednu, najmoćniju konzolu na svijetu – PlayStation 4 Pro.

Prvi mečevi počeli su oko 10 sati, no kako je vrijeme prolazilo i kako se polako formirala sve uža skupina igrača koji će dobiti svoju šansu da dođu do finala, tako su i mečevi postajali sve napetiji, a i emocije počele izbijati na lica okupljenih digitalnih nogometaša i njihovih navijača. Među očekivano muškom ekipom natjecatelja ugodno nas je iznenadila i jedna djevojka koja je dobrom igrom prošla u drugu rundu natjecanja gdje je konačno naišla na dostojnog protivnika koji zaustavio njen put do finala. Od ukupno 62 natjecatelja prosječan natjecatelj imao je 20 godina – najmlađi je imao svega 11 godina, dok je najstariji imao 39.

DSD_9039

Do samog finala dogurali su Matija Stojaković, 23-godišnji kulturolog s 12 godina iskustva u igranju FIFA igara te Branimir Milošević, sudac odbojke i Osječanin kao i Matija. Branimir je inače izjavio kako je za Magenta 1 turnire čuo preko HCL-a pa samo potajno navijali baš za njega (nemojte reći Matiji), no moramo priznati da je Matija na kraju zasluženo odnio pobjedu s rezultatom 2-0 u velikom finalu.

Polufinale i finale mogli ste pratiti uživo uz komentare profesionalnih sportskih komentatora Saše Sušeca i Ivana Švajhlera na Jutarnjem, no ako ste propustili uloviti prijenos uživo imamo i snimku.

Osim videa imamo i golemu galeriju fotki koje je ulovila naša ekipa na eventu jučer u Portanova centru u Osijeku, a upravo na tim fotkama najbolje ćete posvjedočiti onoj priči s početka članka kako su emocije tek kasnije u turniru zaista isplivale na lica natjecatelja. Od facepalm situacija preko osmjeha u nevjerici pa sve do podmuklih skrivanja kontrolera ispod koljena da drugi igrač ne vidi u kojem smjeru će otići lopta s točke za penal, bilo je tu svega.


Ako još niste pohvatali, Magenta 1 gaming turniri Hrvatskog Telekoma održavaju se svake subote do 17. prosinca, svaki put u drugom gradu i svaki put s istom nagradom – PlayStation 4 Pro konzolom. Sljedeći turnir održava se u subotu 10.12. u Rijeci, a prijave su već otvorene ovdje. Nakon toga nam slijedi završni turnir u Zagrebu (17.12.), a na svakom od tih turnira posjetitelji mogu isprobati i Ubisoftov najnoviji hit Watch Dogs 2 na PS4 Pro konzoli i to na 4K televizoru s HDR-om.

Označeno sa:

Komentari (2)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?