HCL.HR

Magicka: Wizard Wars nije MOBA, već NOBA naslov

Renato Pedišić 27.03.2013.   •   7 komentara


Suprotno očekivanome, Paradox Interactive s Wizard Warsom ne cilja napraviti MOBA, nego, kako sami tvrde, NOBA naslov. Doznali smo po čemu se točno igra razlikuje od MOBA žanra.

Paradox Interactiveov David Nisshagen nije nimalo sretan kada ljudi njihov nadolazeći naslov, Magicka: Wizard Wars, svrstavaju u MOBA žanr. “To nije MOBA”, odlučno je izjavio u intervjuu za PCGamesN te dodao: “Zapravo igru smatramo NOBA naslovom”.

Kako NOBA zapravo ne znači ništa, ili barem ništa suvislo, pretpostavljamo da se ovdje jednostavno radi o spajanju riječi “No i MOBA” čime je Nisshagen htio dodatno naglasiti kako Magicka: Wizard Wars neće biti naslov tog žanra.

Igra neće imati cooldown na čarolijama, prolaze karakteristične MOBA igrama, inhibitore ni klase, ali timovi od četiri igrača ipak će se udruživati kako bi osvojili i zadržali spawn lokacije. Ono što će biti karakteristično za Wizard Wars jest Magickin sustav prijateljske vatre pa će igrači morati biti jednako fokusirani na gađanje neprijatelja i na izbjegavanje bacanja čarolija po suborcima.

Preko 300 najavljenih kombinacija čarolija, mogućnost učenja magija koje se mogu prenositi iz meča u meč, sposobnost uređivanja lika, računalno upravljani potrošni suborci (minioni, ako vam je draže) te još mnogo drugih finih pojedinosti očekuju nas u ovom, kako kažu, NOBA naslovu pa jedva čekamo da dobijemo još informacija, datum izlaska te možda poneki gameplay trailer.

Komentari (7)

  • PhibeRCoRe

    27.03.2013 - 16:47

    Ako nastavite koristiti termin MOBA, mičem vas iz bookmarka. The term is action RTS – use it!

    • Me666

      @PhibeRCoRe, 27.03.2013 - 21:23

      Termin MOBA je općeprihvaćen za naslove kao što su primjerie HoN, DotA i LoL. To je nova stvar, a mi moramo pratiti svjetske trendove 🙂 Osim toga, action RTS je malo širi pojam jer se ovo fokusira na arene dok aRTS ima različite varijante

    • grgoljblaster

      @PhibeRCoRe, 28.03.2013 - 09:38

      Pre bih rekao da su Action RTS Overlord i Brutal legend

  • p3rocro

    27.03.2013 - 17:09

    a bokte daj napišite to kak spada. Šta naći moba i noba? Užas…

  • snowblind

    27.03.2013 - 17:53

    MOBA iliti multiplayer online battle arena. NOBA nije akronim za ništa, u ovome slučaju služi samo da se naglasi da Wizard Wars neće biti nešto poput LoL/DotA.

  • grgoljblaster

    28.03.2013 - 09:37

    JES JES nece uklanjati friendly fire 😀

  • Me666

    @Lovac, 27.03.2013 - 21:25

    Piše u vijesti da NOBA ne znači ništa već "pretpostavljamo da se ovdje jednostavno radi o spajanju riječi 'No i MOBA'". MOBA je inače akronim za "Multiplayer online battle arena".

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?