HCL.HR

Max Payne 3 i Spec Ops: The Line podbacili u prodaji

Renato Pedišić 01.08.2012.   •   9 komentara


Pomalo šokantne vijesti stižu nam od strane Take-Two Interactivea koji navodi da se navedeni naslovi prodaju slabije nego je to očekivano.

Kada izdajete veliki blockbuster već priznatog imena razumno je očekivati velik broj prodanih kopija igre. Takvom se mišlju vodio Take-Two Interactive kada je pompozno najavljivao dobru prodaju Max Paynea 3 unatoč nezgodnom datumu izlaska koji se poklapao s gigantskim Diablom 3. Izgleda da je zloglasni “Đavo” ipak naštetio prodaji najnovije pustolovine starog Maxa, a uz njega slaba prodaja pogodila je i taktičku pucačinu Spec Ops: The Line. Iako točne brojke za potonji još nisu poznate, tek su tri milijuna kopija Max Paynea 3 poslane u maloprodajne trgovine što za Take-Two nije ni približno dovoljno. CEO izdavačke kompanije Take-Two, Strauss Zelnick, uz ovakve vijesti izjavio je i ovo:

“Rani potrošački entuzijazam nagovješta veliku potražnju naše izvanserijske postave nadolazećih naslova. Pri tome posebno mislim na Borderlands 2, NBA 2K13 i BioShock Infinite. I dalje očekujemo da će fiskalna 2013. godina za Take-Two biti jedna od najboljih u povijesti tvrtke.”

Eto, ovo dokazuje da neke tužne vijesti mogu završiti i u optimističnom tonu. Zato vas sa smješkom možemo uputiti na video najavu i nekoliko recenzija igara koje se spominju u ovome tekstu.

Prva je naša nedavno videom nadopunjena Max Payne 3 recenzija koja je u više navrata podigla mnogo prašine. Prašine se dotiče i naša Spec Ops: The Line recenzija, a wyzard je prije recenziranja Diabla 3 pretvorio sve svoje demonske neprijatelje u prašinu i dim. Kao šlag na kraju upućujemo vam razglednicu s prašnjave Pandore u našoj video najavi Borderlandsa 2.

*kašalj* Oprostite, prašina.

Komentari (9)

  • PavleC

    01.08.2012 - 12:27

    2 najbolje pucacine ove godine! Sa najboljom pricom!

  • Pirotehnika

    01.08.2012 - 12:49

    Jbt, šta reče pa osta živ 😉 Max je nekad bio solidna igra sa dobrom pričom i svim tim sivilom u koje je bio upetljan. Rockstar je razbio sve emocije u zadnjem nastavku, zastarjeli gameplay jednostavan do bola uz megadobru grafiku. Šta za očekivati? Osim što je portovan sa konzola? Spec Ops nisam igrao, ne mogu komentarisati.

  • PavleC

    01.08.2012 - 20:54

    Meni se bas svidja prica u novom Max, ima nekih genijalnih recenica, a Spec Ops iako po gameplayu sasvim prosecna pucacina igra ima izvanerdnu pricu, koja jeste dosta puta obradjivana u filmovima ali je ovo jedna od retkih igara koja "pljuje" na rat.
    " Max je nekad bio solidna igra…" solidna igra? pa Max je verovatno najbolji tps svih vremena.

    • Maximum

      @PavleC, 01.08.2012 - 21:21

      +1
      Da je neka druga kompanija radila Max Payne , Max bi bio u Iraqu ili bi cela igra ponovo bila u NY i fokusirala Cover system…

  • maxim.x

    01.08.2012 - 21:39

    Ta brojka od 3 milijuna prodanih primjeraka je stara mjesec dana, znaci do sada se prodalo i nesto vise..Po meni je vise problem u nerealnim ocekivanjima studija. 3 milijuna je jako puno, pa to je sigurno negdje izmedu 150 i 200 milijuna $ zarade.

    • Me666

      @maxim.x, 01.08.2012 - 21:41

      Isporučenih primjeraka 🙂 Nije nužno da se svaki primjerak i prodao

    • maxim.x

      @maxim.x, 02.08.2012 - 14:40

      Provjerio sam prije nego sto sam komentirao, prodano je 3 milijuna 🙂

  • Shazaam

    02.08.2012 - 10:01

    Tako im i treba, neka nabijaju cijene i dlc pakete, smeća jedna pohlepna. Nadam se da će se isto desiti i svim ostalim.

  • Gervasius

    03.08.2012 - 12:11

    Šta bi oni, da im se svaka igra proda u 10-ak miliona. Neki veoma dobri naslovi nisu mogli dogurati ni do milion.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?