HCL.HR

MEDIA desk Hrvatske od iduće godine pomaže i hrvatskim game developerima

ToxarE 21.10.2013.   •   0 komentara   •   Zanimljivosti


Od početka sljedeće godine MEDIA desk Hrvatske pomagati će i hrvatskim game developerima povući financijska sredstva za razvoj svojih projekata iz europskog Programa MEDIA.

Iz MEDIA deska Hrvatske, odjela Hrvatskoga audiovizualnog centra, dolaze nam neke ohrabrujuće vijesti za razvojne timove fokusirane na produkciju videoigara u Lijepoj našoj. Ovaj odjel inače ima za zadaću pomoći hrvatskim filmašima da iz europskog Programa MEDIA povuku financijska sredstva za razvoj svojih projekata, no sada nam javljaju kako će od početka iduće godine svoje djelovanje proširiti i prema game developerima. Naime, interaktivni projekti, koji su u suštini nalik videoigrama, i do sada su se mogli prijavljivati na natječaje, no morali su biti vezani uz film, a novost je u tome da bi se videoigre uskoro mogle prijavljivati na natječaje i nevezano uz film.

“To znači da će se dodjeljivati financijska sredstva za razvoj videoigara, gaming aplikacija i art-videoigara.”, objasnili su nam iz MEDIA deska Hrvatske.

Sve to bit će jedna od tema infodana pod nazivom ‘Program MEDIA – prije i poslije…‘ koji će se održati u okviru Zagreb Film Festivala u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10, Zagreb) sutra, u utorak, 22. listopada s početkom u 9:30 sati.

Tamo će o videoigrama govoriti dr. sc. Jasmina Kallay, stručnjakinja na ovome području koja je i doktorirala na temu odnosa scenarija i digitalnih medija / transmedije.

“Jasmina je vodila čitav niz radionica na ovu temu, a nedavno je izdala i knjigu pod nazivom ‘Gaming Film: How Games Are Reshaping Contemporary Cinema’ (u izdanju Palgrave Macmillana i Britanskog filmskog instituta), u kojoj se bavila utjecajem videoigara na film. Također, nije nevažno spomenuti da je nedavno bila nominirana za Emmy za najbolju seriju za mlade (Beat Girl).”, stoji u e-mailu koji smo primili.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?