HCL.HR

Mercury Steam napušta Castlevaniu i radi novu Contra igru

Renato Pedišić 28.06.2012.   •   4 komentara


Studio koji se, ironično, proslavio rebootom Castlevania serijala spreman je i za nove projekte. Čini se da je rad na jednom takvom već počeo.

Iako su imali i druge projekte, od kojih valja izdvojiti Clive Barker’s Jericho, studio Mercury Steam je proslavio upravo naslov Castlevania: Lords of Shadow iz 2010. Sada im je očito serijal pomalo dosadio te se žele posvetiti nečemu novom.

David Cox, glavešina razvoja igara u europskom Konamiju i producent Castlevanije iz 2010. godine rekao je da ne želi trošiti snage Mercury Steama isključivo na igre iz Castlevanija serijala. Njegova izjava upućuje na to da sa nadolazećim naslovom Lords of Shadow 2 studio oprašta od Castlevanije i kreće na nove projekte.

„Ne želim biti znan kao Mr. Castlevania, i ne želim da tim bude znan kao Castlevanija tim. Radimo u kreativnoj industriji te želimo raditi i na drugim projektima i idejama.“

Usput je izrazio i želju da jedan takav projekt bude reboot Contre, još jednog poznatog Konamijevog serijala: „Volim Contru. Želio bih raditi na Contri. U Mercury Steamu već imamo originalnu ideju i smatram da je odlična.“

Podsjećamo da je na E3-u 2011. godine Konami s teaser trailerom najavio novu Contru (video prilažemo ispod), ali od tada novih informacija o toj igri gotovo da i nije bilo. Ako Lords of Shadow 2 bude financijski uspješan uopće ne sumnjamo da će Konami prepustiti Gospodinu Castlevaniji, odnosno Davidu Coxu, da započne rad na rebootu Contre.

Do nove Contre ili čak do nove Castlevanije itekako ima vremena pa nije na odmet zaigrati Lords of Shadow. Barem još jedan put kao pripremu za nadolazeći 3DS naslov nazvan Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate najavljen za tekuću godinu.

Komentari (4)

  • Apocalypse4987

    28.06.2012 - 17:07

    Baš me zanima šta će napravit od contre

  • Metalni

    28.06.2012 - 18:32

    Ah, Contra i aparati na žetone… prije nekih 25 godine, koja je to senzacija bila!

  • Dr.Ares

    29.06.2012 - 08:25

    Uh Contra je brutalna 🙂 zadnja na DS-u je gotovo nemoguća za završiti 🙂

  • Disc0

    29.06.2012 - 08:45

    Da, ova s DS-a je genijalna, WayForward zna znanje, vidicemo sta zna Mercury Steam…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?