HCL.HR

MGS 5: Ground Zeroes dobio mod za igranje u prvom licu

Zoran Žalac 12.01.2015.   •   0 komentara


Osim što nas nasmijavaju, modifikacije za PC verziju Metal Gear Solid V: Ground Zeroesa uspijevaju i iznenaditi – poput moda koji omogućava igranje igre iz prvog lica.

Gotovo sve dosadašnje Metal Gear Solid igre imale su neku vrstu igranja u prvom licu, odnosno korištenja oružja iz prvog lica, čak i prvi MGS koji je prije 15 godina u PC verziji imao tzv. FPS mod. Međutim, to je prelaskom na novi Fox Engine izostavljeno pa Metal Gear Solid V: Ground Zeroes ima napucavanje iz prvog lica samo u specifičnim situacijama – primjerice kad pužete ispod nekog objekta pa se igra prebaci na pogled iz prvog lica.

Ipak, PC verzija ponovno će dobiti tu mogućnost – ali neslužbeno, putem modifikacije. Odnosno – već ju je dobila, a s obzirom da se pojavila u manje od mjesec dana nakon izlaska igre, može se reći kako za omogućavanje FPS moda nije trebalo naročito mnogo posla. To nas pak vodi do činjenice da je on iz igre izbačen zbog mehaničkih razloga, a ne zbog tehničkih, odnosno ograničenja pokretača ili nešto tome slično.

Bilo kako bilo, mod za igranje u prvom licu ipak nije sasvim prirodan. Primijetit ćete da podizanje oružja sa zemlje izgleda čudno te da očito još nije optimiziran za upravljanje svim vozilima. Ali da igri daje sasvim novu dimenziju – oko toga ćemo se svi složiti.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?