HCL.HR

MGS 5: The Phantom Pain o bijesu i kajanju

ToxarE 09.06.2014.   •   4 komentara


Metal Gear Solid 5 u novom traileru povodom E3 sajma ozbiljniji je nego inače te progovara o bijesu i kajanju bez da zapravo išta kaže.

Metal Gear Solid serijal oduvijek je bio primarno ozbiljan u svojoj priči, a MGS 5: The Phantom Pain će, kako smo već ranije čuli, otići i korak dalje od toga – bit će kontroverzan i obrađivat će tabu tebe koje japanski developeri do sada nisu načimali. Demonstraciju tog obećanja dobili smo u novom E3 traileru za spomenutu igru, dosta dugačkom što je u Kojiminoj tradiciji.

Kojima nam citatom Marka Twaina poručuje kako je bijes kiselina koja može nanijeti više štete onome u čemu je pohranjena nego onome na što se izlije. To je naravno referenca na protagonista Snakea i njegovu odmazdu za događanja u MGS. Ground Zeroesu.

U traileru također doznajemo zašto Snake osniva novu jedinicu Diamond Dogs, a kao možda i najveće iznenađenje – kratko vidimo i Metal Gear Rexa. Gdje se on točno uklapa u dosljednost priče, e o tome će se zasigurno pričati tijekom i nakon E3 sajma. Plus, kakva je to fora s izlaskom 1984.?

UPDATE: Prvi trailer na koji smo nabasali je procurio prije nego je Konami to planirao pa je ubrzo uklonjen s YouTubea. No, ubrzo nakon toga Konami je i službeno objavio isti trailer povodom E3 sajma. Dodali smo ga iznad ovih riječi.

Komentari (4)

  • R4iden

    09.06.2014 - 14:49

    Kao i uvijek traileri su odlicni. GZ je digao puno kontroverzi, ali dam se kladit da ce ovo 5 puta vise. Zabri da se napucavas sa malom djecom kao sto su u traileru. Ovo bio mogao biti GOTY 2015-te.

  • Doomyx

    09.06.2014 - 16:09

    evo link na kojem ima video posto je ovaj uklonjen

    https://www.youtube.com/watch?v=ch95YiQasHw

  • Ementaler

    @Armin44, 09.06.2014 - 15:34

    Jup, čini se da je. Vjerojatno će negdje opet isplivat uskoro, nije to još službeno trebalo izaći pa ga uklanjaju, ali ionako će službena objava trailera biti uskoro pa ćemo updateat vijest.

  • wyzard

    @Janadri, 09.06.2014 - 14:52

    Ne vjerujem baš da će ići toliko daleko. Bit će tema djece vojnika, spominjalo se to već do sada u MGS-u, sad će biti vizualizirano samo.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?