HCL.HR

Microsoft će svratiti i na E3 konferenciju za PC gaming

Zoran Žalac 04.06.2015.   •   6 komentara


Microsoft će se na svojoj E3 konferenciji kao i dosadašnjih godina fokusirati isključivo na Xbox platforme, ali će progovoriti i o PC gamingu na prvoj E3 konferenciji za tu platformu.

Nikad uzbudljiviji E3 sajam mogao bi ujedno biti i drastično različit od konferencije do konferencije. Microsoft je već ranije potvrdio kako će se fokusirati na igre „iz svog dvorišta“, odnosno ekskluzivne naslove za Xbox One, dok je izravni konkurent Sony priznao kako za ovu godinu baš i nema nekih ekskluziva, ali zato ima značajnu podršku multiplatformskih naslova.

Ne sumnjamo kako će to u svrhu rivalstva postati i dijelom programa, no od toga je čak zanimljivija činjenica kako će Microsoft po prvi puta na E3 sajmu progovoriti o PC gamingu. Neviđen i nečuven potez, ali treba reći da to neće učiniti u sklopu vlastite konferencije koja će, kao i dosadašnjih godina, biti orijentirana isključivo na Xbox platformu.

Međutim, po prvi puta održava se PC Gaming Show, gdje će uz PC-orijentirane developere iz Blizzarda, Bohemia Interactivea, Devolver Digitala, Nexona, Paradoxa i drugih, nastupiti i šef Xboxa Phil Spencer. On će na toj konferenciji ponovno pričati o Windowsima 10 (ta treba ih još promovirati mjesec i pol prije izlaska) te DirectX-u 12.

U svakom slučaju, zvuči zanimljivo jer barem znamo da nećemo čitavo vrijeme slušati isključivo o samim igrama, nego i o softveru za platformu iza njih. A vjerujte nam, raznovrsnosti će trebati što više jer će show trajati tri sata – gotovo duplo, pa i troduplo duže od svih ostalih konferencija.

Komentari (6)

  • VladoShady 980

    04.06.2015 - 16:37

    Ovi samo suplju pricu valjaju…

  • pesek32

    04.06.2015 - 17:20

    I umjesto da promoviraju windows rise of tomb raider je sad samo xbox1 ekskluziva

    • drazensi

      @pesek32, 04.06.2015 - 21:16

      nije..to je bilo samo lupetanje..vec su demantirali to odavno..

    • Anomaly

      @pesek32, 04.06.2015 - 22:33

      Rise of the Tomb Raider je samo vremenska eksklusiva za Xbox One.

  • Cryster

    05.06.2015 - 13:53

    Trazim vec pola sata koji dan i u koliko sati je Sonyeva konferencija za E3 ??? Tko zna?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?