HCL.HR

Microsoft gasi Project Spark, igru o pravljenju igara

Zoran Žalac 14.05.2016.   •   1 komentara


Microsoft šalje još jednu ekskluzivu u vječna lovišta. Od osmog mjeseca iz postojanja će biti izbrisan Project Spark, ona igra o pravljenju igara koju nitko nije igrao ni pravio igre u njoj.

Project-Spark-ChampionsQuest-15-jpg

Microsoft nije u naročito veseloj poziciji na tržištu igara, što se može iščitati iz poteza koje tvrtka povlači u zadnje vrijeme. Otkazali su tako Fable Legends koji ih je koštao 75 milijuna dolara, izgubili su ekskluzivnost MOBE zvane Gigantic, sudbina Phantom Dusta im visi u zraku, a sada su upravo najavili gašenje igre Project Spark koju su izbacili prije dvije godine.

Project Spark trebao je biti Microsoftov „Little Big Planet“ u smislu da su igrači pomoću njega trebali stvarati svoje svjetove i vlastite igre u njima. Premda je koncept zasigurno bio interesantan, igra nikada nije zaživjela kako je to bilo planirano te će do dana današnjeg ostati zapamćena kao igra pomoću koje je bend Linkin Park napravio (prilično dosadan) video za svoju pjesmu Guilty All The Same.

Project Spark u verzijama za PC i Xbox One bit će ugašen 12. 08. ove godine. Oni koji su kupili igru dobit će svojevrsnu odštetu u obliku iznosa koji će se moći potrošiti na Xbox ili Windows trgovini.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • ZhatCRO96

    14.05.2016 - 16:01

    Imao sam key za ovo ali nikad nisam iskoristia jer koliko se sjećam bilo je isključivo za win8.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?