HCL.HR

Microsoft i Sony u pregovorima oko Blu Raya

Igor Belan 08.03.2008.   •   3 komentara


Microsoft je čini se prihvatio poraz od strane Blu raya te razmišlja o implementaciji te tehnologije u Xbox 360.

Microsoft je u pregovorima sa Sonyem oko implementacije Blu-ray playera u Xbox 360 konzolu. Microsot je još prije kojih dva mjeseca objavio kako je otvoren prema Blu-ray tehnologiji ukoliko tržište izabere upravo tu tehnologiju naspram HD DVD-a. Tržište je odabralo, a Microsoft je prepametan da ne prati njegove trendove. Jedan od čelnih ljudi u Microsoftu je za Financial Times objavio kako se ne razgovara sa Sonyem samo o nasljedniku eksternog HD DVD playera za Xbox 360 konzolu već i o samoj implementaciji Blu-ray playera u novi model Xbox 360 konzole. Vlasnici Xbox 360 konzole mogu biti zadovoljni s jedne i nezadovoljni s druge strane. Blu-ray čitač za X360 je svakako dobra stvar gledajući da je taj standard zavladao tržištem, no vlasnici Sonyeve konzole neće morati izdvajati nikakve dodatne novce za njega dok Xboxaši hoće…

Komentari (3)

  • Under

    08.03.2008 - 16:32

    Jebiga, za razliku od prošlih vremena kad je Beta format spušio, Sony ovdje odnosi pobjedu. Tako da će se makar što se tiče BR-a, ostali morati njima prilagođavati.

  • Wildboy

    08.03.2008 - 17:09

    Sreća za Microsoft da nisu od početka forsirali HD-DVD čitače. Inače, mislim da je onim vlasnicima konzole koji već ne posjeduju HD-DVD čitač (kojeg sad mogu bacit) sasvim svejedno jer su znali da X360 neće ”preživjeti na DVD-u”.

  • Pheaton

    09.03.2008 - 13:09

    Da je od početka HDDVD u Xboxu, HDDVD bi dobio.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?