HCL.HR

Microsoft najavio Xbox Live Creators program

Zoran Žalac 02.03.2017.   •   4 komentara   •   Zanimljivosti


Izbacivanje igara na Xbox platformama za nezavisne proizvođače postat će još jednostavniji i izravniji proces uz minimalan trošak.

hd_xbox-live

Za izbacivanje igara nezavisne produkcije na Microsoftovim Xbox Live i Windows 10 platformama proizvođači, uglavnom moraju biti registrirani za ID@Xbox program. Međutim, taj zahtjev uskoro više neće biti ulaznica za izdavanje igara na Xbox Live mreži.

Naime, Microsoft je na GDC-u predstavio svoj Xbox Live Creators program koji u suštini omogućuje da svatko bez neke pretjerane gnjavaže izbaci svoju igru na Xboxu One, Windowsima 10 i uskoro na Scorpiu. Jedini preduvjeti su plaćanje jednokratne registracijske naknade (20 do 100 dolara) i preuzimanje razvojnog alata.

Kvaka je u tome što će igre u Creators programu biti odvojene od indie igara iz ID@Xbox programa, te što Microsoft neće biti zadužen za njihovo promoviranje. Druga kvaka je u tome što tim igrama neće biti omogućen mrežni multiplayer, tj. online igranje, kao ni podrška za achievemente, tj. gamerscore.

Creators program neko će vrijeme biti u probnoj fazi pa će mu se moći pristupiti samo uz prijavu. Kasnije bi trebao biti brz i jednostavan proces certifikacije indie igara.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • departed1983

    02.03.2017 - 15:53

    Jbg, ja imam PS4 kao neku dodatnu opciju koja se upali za tu i tamo neku ekskluzivu, ali po tome koliko se trude poboljsati uslugu i izaci u susret igracima XBONE je daleko ispred PS4. Mozda je konzola manje popularna u europi, posebno na balkanu, ali ako ovako nastave, iducu generaciju konzola mijenjam PS za XB.

  • Czar

    02.03.2017 - 17:33

    Xbox je u zadnjoj generaciji daleko manje popularan svugdje a ne samo u Europi zato se toliko i “trude”, dok Sony jednostavno nemora jer s ovime što trenutačno nudi ih je pregazio kao plitak potok.
    Za sljedeću generaciju MS nemora imati xbox ekskluzivu, nek je dostupna igra i na piceku, ali moraju imat svoj Uncharted, svoj RE itd., bez toga su zacementirani tu gdje jesu.
    Ovo što su oni bili planirali za ovu generaciju je bilo ili izmišljanje tople, ili osrednje igre, ili pak teški failovi koji nisu ni doživjeli gold…

  • departed1983

    02.03.2017 - 18:25

    Nije se ni sony polomio dajuci dobre ekeskluzive. Do sada su ih bukvalno odrzali remasteri sa ps3. Vise su remastera uradili nego sto je izaslo novih igara (ekskluziva).

    • Czar

      @departed1983, 02.03.2017 - 20:28

      Točno, ali imaju nekoliko koje su taman bile dovoljne da se prelomi na njihovu stranu.
      Konkretno kod mene je to bio Uncharted.
      Mada opet, koga zanima samo gejmanje bez velikih ulaganja, da si uzme ps i xbox, još uvijek dugoročno ispadne dosta jeftinije nego jedan pošten picek.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?