HCL.HR

Microsoft odbio financirati sadašnju PS4 ekskluzivu Rime

nebel 20.02.2014.   •   3 komentara


Prije nego je prešao u Sonyjev kamp, razvojni tim Tequila Works tražio je Microsoft financijska sredstva za razvoj igre koja je na kraju prerasla u PS4 ekskluzivu Rime.

Među hrpom indie naslova i ekskluzivnih PS4 igara, Sony je prošle godine najavio intrigantnu avanturu zvanu Rime. O igri, nažalost, nemamo nikakvih novih informacija, no saznali smo zato jednu zanimljivost zbog koje će fanovi PlayStationa svakako likovati. Naime, jedan dokument koji je procurio na internet otkrio je da je razvojni tim Tequila Games koji stoji iza spomenute igre prvotno zatražio Microsoftovu pomoć za razvoj iste. Microsoft je to, međutim, odbio.

Navodi se kako je traženi iznos u pitanju bio tri milijuna dolara za igru koja bi nosila naslov „Echoes of Siren“. Bila bi to Xbox Live Arcade igra koja bi se eventualno pojavila na Windowsima 8 i Windows Phoneu, a prema opisu bila bi slična Gauntletu i Minecraftu. Ideja o toj igri s vremenom je izmijenjena, no na temelju nje nastao je Rime – sada PS4 eksluziva. Upitan zašto je Microsoft odbio financirati tu igru, predsjednik Microsoft Game Studiosa Phil Spencer odgovorio je sljedeće:

„Dio ovog posla je življenje s pogreškama. Propustili smo tako Guitar Hero… mogao bih nabrojati mnogo promašaja za kojim žalim. No pokušavam se fokusirati na ono što jesmo izdali.“

Komentari (3)

  • xerox137

    20.02.2014 - 19:49

    E, jebiga.. :S

  • Doomyx

    20.02.2014 - 21:50

    izgleda zanimljivo

  • goldfinger

    21.02.2014 - 08:32

    Ne izgleda loše..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?