HCL.HR

Microsoft odbio Machinarium

Zoran Žalac 10.04.2010.   •   2 komentara


Sjećate se simpatične PNC avanture Machinarium koja je prošle godine oduševila veći dio PC publike? E pa, dotična se trebala naći i na XBLA servisu, no Microsoft to nije htio odobriti.

Sjećate se simpatične PNC avanture Machinarium koja je prošle godine oduševila veći dio PC publike? E pa, otkriveno je kako se dotična igra trebala naći i na Xbox Live servisu, no zasluge zašto se to nije dogodilo idu samom Microsoftu. Osnivač razvojnog tima Amanita Design, Jakub Dvorsky, objasnio je kako je Microsoft nakon polugodišnjih pregovora odbio prihvatiti Machinarium kao XBLA naslov. “Machinarium im se sviđao i bili su uvjereni da bi igra bila uspješna na njihovoj platformi. No Microsoft ne podupire igre koje nisu ekskluzivne za njihovu platformu, a Machinarium nije jedna od takvih jer smo igru ustupili korisnicima Maca i Linuxa.” – izjavio je Dvorsky. Pa eto, kad su tako isključivi, neka fanovi dvaput promisle kada u nebesa uzdižu njih i njihov proizvod – Machinarium je prošle godine proglašen najboljom avanturom u našem Zlatnom Dabru i svakako bi bilo lijepo da ga je i Xbox 360 publika mogla zaigrati.

Komentari (2)

  • greywardens666

    11.04.2010 - 02:56

    kak taj microsoft ispada sve jadniji i jadniji iz godine u godinu sa svojim izjavama, iskreno boli me uvo za tu igru ,nije po mom ukusu , niti posjedujem X360, ali kao prvo to zanemarivanje PC-a, a onda tako glupe izjave, nemoš vjerovat, ako mogu izdavat masu pizdarija zašto nebi mogli izdat igru koja ima potencijala, a ne bit ekskluziva, to uopće nema smisla , mw2(i masa ostalih igara , da ne nabrajam) nije ekskluziva al je postigla neš na gotovo svim platformama današnje generacije

  • Forbs

    11.04.2010 - 07:43

    Hahah vidi se kako oni misle na igrače….Pare su važne..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?