HCL.HR

Microsoft otkupio Gears of War serijal od Epica

ToxarE 28.01.2014.   •   0 komentara


Gears of War franšiza od sada je u vlasništvu Microsofta. Epic više neće raditi igre tog serijala već će za njih biti zadužen Microsoftov interni studio Black Tusk.

Gears of War serijal bio je jedna od većih ekskluziva X360 konzole koja nije došla od nekog tima u vlasništvu Microsofta. Govorimo u prošlom vremenu jer u slučaju Xbox One konzole to više neće biti tako. Naime, Microsoft je od Epic Gamesa otkupio Gears of War serijal te sada ima potpuno vlasništvo nad njim, što znači da će nema nikakve šanse da će se nove igre iz serijala pojaviti na drugim konzolama.

To isto tako znači da Epic Games više neće raditi na novim Gears of War igrama. Tu zadaću preuzet će Microsoftov interni tim Black Tusk Studios iz Vancouvera. Zanimljivo je da će se njima pridružiti Rod Fergusson – bivši zaposlenik Epica i izvršni producent prošlih GeoW igara – te će ponoviti svoju ulogu u razvoju novih GeoW igara o kojima će Microsoft progovoriti kasnije ove godine.

„Dogovori oko preuzimanja Gears of War franšize trajala je već neko vrijeme. Završili smo zadnji Gears razgovorom o sljedećoj igri franšize, o kojoj smo s Epicom trebali razgovarati na prirodan način u odnosu između izdavača i developera. Oni nisu imali jasan plan što žele učiniti s Gearsima, što je očito otvorilo vrata daljnjem razgovoru. Htjeli su da franšiza dođe u ruke nekome tko ju može dobro razviti te smo stoga nastavili diskusiju o tome kako možemo nastaviti franšizu.“ – objasnio je Microsoftov Phil Spencer preuzimanje franšize.

Kandadski razvojni tim Black Tusk Studios inače je novooformljena grupa koja je zadnjih godinu dana počela s eksperimentiranjem u Unreal Engineu na Xbox one konzoli. Teaser trailer njihova projekta koji smo vidjeli na prošlogodišnjem E3 sajmu, zapravo je konceptualni sadržaj, a ne nužno igra u razvoju – pojasnili su u Microsoftu.

„Studio je kroz zadnjih šest do devet mjeseci razvijao različite ideje na kojima bi mogao raditi. Ali pregovori s Epicom nisu počeli jučer. Vodstvo tima znalo je za njih, a prilika da im pripadne Gears of War bila je zgodna slučajnost. Željeli smo biti sigurni da imamo odličan interni tim, slično onome što smo napravili kada je Bungie krenuo dalje, a Halo bio prebačen u 343 Industries.“ – izjavio je Spencer.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?