HCL.HR

Microsoft radi na novom IP-u

Renato Pedišić 25.10.2014.   •   5 komentara


Šef Xboxa Phil Spencer objavio je sretne vijesti kako Microsoft radi na novom IP-u, koji, kako on to naglašava, neće imati veze s vojnicima u svemiru.

U razgovoru s IGN-om Phil Spencer, šef Xboxa, objavio je kako veliki M radi na nečemu što bi trebalo razveseliti sve vlasnike Microsoftovih mašina za igranje… ili, barem za početak najvjerojatnije, vlasnike Xbox One konzola. Naime, u razgovoru čiji je tok išao svojim većim tijekom prema novim igrama na Xboxu One, na red je došlo pitanje o novim stvarima koje spremaju Microsoftovi interni studiji. Phil Spencer je na takvo što očito bio spreman te je izjavio:

“Da, unutarnji first-party i vanjski studiji rade na igrama koje još nisu najavljene. To će uvijek biti tako, da se razumijemo. (…) Smatram da nam nove priče, novi likovi daju novi okvir da isprobamo nove stvari. Sunset Overdrive je odličan primjer toga. To je igra koja nije slična ničem drugom u našem portfelju i smatram da je to odlično. Želim nastaviti ulagati u stvari koje guraju granice. Ne trebam još jednu igru s vojnicima u svemiru. Vjerojatno ne trebam još jednu trkaću igru. Kada govorimo o stvarima koje su nove i imaju jedinstven razlog da budu u našem portfelju, treba svakako postojati posvećenost od strane nas kao first-party studija.“

Sudeći po Spencerovoj izjavi, očekuje nas nešto novo i drugačije od strane Microsofta koji je do sada, više-manje, isporučivao igre slične tematike koje upadaju u nekakav sličan okvir koji se sviđa široj, ‘mainstream’ publici. Ipak, treba obratiti pozornost na riječ “ulaganje” koju je iskoristio gospodin Spencer, a koja definitivno upućuje na to da Microsoft i dalje ne planira ulaziti u velike, riskantne projekte koji im se možda neće isplatiti. Koliko će to spomenuto “guranje granica” s novim IP-om biti primjetno ostaje za vidjeti kada dobijemo neke “opipljive” informacije o tom novom projektu.

Šefu Microsoftova Xbox odjela upućeno je i pitanje vezano uz sudbinu nekoć veoma bitnog i utjecajnog britanskog studija Rare koji je 2002. godine postao vlasništvo Microsofta te je od tad korišten uglavnom za izradu manje bitnih naslova, ili pak naslova vezanih isključivo uz Kinect. Spreman odgovor Spencer je imao i na to pitanje pa je izjavio: “Ne želim da Rare postane Kinect Sports tim. (…) Volio bih vidjeti nešto novo što ima osjećaj Rareove igre”.

Uz informaciju kako uskoro leti za Veliku Britaniju kako bi izvidio situaciju u Rareu, dodao je da trenutno nema novih Kinect Sports igara u izradi, ali da je taj brend itekako važan Xboxu te da postoji mogućnost kako će se neki drugi tim uhvatiti izrade neke buduće igre tog tipa.

Zaključak ovog intervjua je kako Microsoft sigurno radi na barem jednom novom IP-u, kako uskoro možemo vidjeti promjenu načina korištenja studija Rare te da u bližoj budućnosti neće biti novih Kinect Sports igara, ali da brend nije zaboravljen, a kamoli odbačen. Sve ovo što smo mogli čuti i pročitati itekako nas veseli te s nestrpljenjem čekamo konkretne informacije o svemu novom što očekuje Xbox One i druge Microsoftove platforme.

Komentari (5)

  • buby8992

    25.10.2014 - 13:51

    Poznavajući M$ sigurno će biti neka pucačina.

  • Stribor88

    25.10.2014 - 16:07

    microsoft destiny….

  • brlja

    26.10.2014 - 08:51

    Revolucionarna nova igra iz MSa – survival zombie pucacina. Malo panika, skuzila ekipa da nemaju nis za ponudit a pokupovali studia i studia i sve ih redom upropastili. Taj Xboxone postoji samo jer su amerikanci veliki nacionalisti, pa ga kupuju dovoljno da se MSu to isplati. Ovo nije flame xboxone nego lose MSove politike. Nije ni Sony puno bolji al bar nisu upropastili tih par dobrih developera.

    • Emperor Ghaleon

      @brlja, 26.10.2014 - 11:29

      Ubili su Psygnosis / Studio Liverpool, a oni vrijede k'o nekoliko studija… Pardon, vrijedili su.

  • drazensi

    26.10.2014 - 14:54

    ps fanboys on the loose..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?