HCL.HR

Microsoft se predomislio – Xbox One ipak bez novih ograničenja

ШмајсерСрб 20.06.2013.   •   91 komentara


Zaboravite da su ikada išta rekli – Xbox One ipak ne zahtjeva internet konekciju svaka 24 sata, nema nikakvih regionalnih ograničenja i dopušta dijeljenje i preprodaju igara na disku.

U iznenađujućoj objavi na Xbox Wireu, Microsoftov Don Mattrick objasnio je kako tvrtka zbog mišljenja zajednice ipak odustaje od svih prije navedenih ograničenja vezanih za Xbox One konzolu.

Xbox One ipak neće zahtijevati internet konekciju jednom dnevno te neće imati ništa protiv dijeljenja i preprodaje igara na disku; sve će u tom pogledu biti isto kao i na Xboxu 360 te ostalim konzolama. Internet konekcija će biti potrebna samo jednom – za vrijeme prvog postavljanja i aktivacije konzole. Nakon toga korisnici će moći ubaciti igrin disk u konzolu ili pokrenuti igru preuzetu s Xbox Livea te igrati offline koliko god dugo žele (osim ako je riječ o multiplayer igri, naravno). Mattrick je ovim povodom još jednom iskoristio priliku da naglasi kako će svaku Xbox One igru dostupnu na disku biti moguće kupiti i u digitalnom obliku putem Xbox Livea.

Xbox One ipak neće zahtijevati internet konekciju jednom dnevno te neće imati ništa protiv dijeljenja i preprodaje igara na disku.

Odustali su i od zahtjeva da se svaka Xbox One igra mora instalirati na konzolu, a samim time i činjenicom da konzola više ne zahtjeva internetsku konekciju svaka 24 sata, ubili su i jedinu pozitivnu stvar kod sada već stare Xbox One politike – mogućnost dijeljenja cijele Xbox One biblioteke igara između 10 “članova obitelji”. Dakle, digitalni sadržaj na Xbox One uopće se neće moći dijeliti između korisnika, kao što se to ne može ni sada ni na jednoj konzoli, a ukoliko želite podijeliti s nekime svoju Xbox One igru na disku, morat ćete donesti sam disk – baš kao i na PlayStationu 4.

Podsjetimo, prijašnja Xbox One politika, koju je praktički cijeli internet aktivno mrzio, zapravo je dopuštala da se ulogiramo na svoj Xbox Live račun putem bilo čije Xbox One konzole i tako pristupimo cijeloj našoj biblioteci igara. Osim toga, dopuštala je i jednostavno posuđivanje svih Xbox One igara s do 10 korisnika koje izaberemo, što je uključivalo i digitalno kupljene igre.

Korisnici će moći kupiti igru u SAD-u i bez problema ju zaigrati na Xbox One konzoli kupljenoj u Europi.

Još jedna velika promjena je odustajanje od regionalnog zaključavanja nove konzole. Korisnici će tako moći kupiti neku igru u SAD-u i bez problema ju zaigrati na Xbox One konzoli kupljenoj u Europi. Iako uklanjanje tog regionalnog ograničenja i dalje nije Hrvatsku stavilo na popis službeno podržanih Xbox One zemalja, nama uklanjanje takvog ograničenja služi kao svojevrsna potvrda teorije kojoj smo uvijek bili skloni – da će Xbox One uredno raditi u Hrvatskoj, baš kao i Xbox 360 koji također nije službeno podržan kod nas.

UPDATE: Da dodatno pojasnimo situaciju oko mogućnosti kupovanja i korištenja novog Xboxa u bilo kojoj zemlji svijeta, prenosimo izjavu Marc Whittena iz Microsoftova Xbox Live odjela koji je za Kotaku izjavio: “Možete kupiti konzolu u bilo kojoj zemlji i koristiti ju u bilo kojoj zemlji” te nastavio “Možete ubaciti bilo koji disk u tu konzolu”.

Što mislite o ovoj “promjeni raspoloženja” iz Microsofta?

Komentari (91)

  • slimshady

    20.06.2013 - 08:02

    Da nije mozda sad malo kasno za to s obzirom da su se svi vec odlucili za PS4

    • Corbel

      @slimshady, 20.06.2013 - 11:10

      Da, svi već igraju na svojim PS4 konzolama pa je kasno za promjene.

    • IaMarmageddoN

      @slimshady, 20.06.2013 - 13:35

      hhh

  • Strifium

    20.06.2013 - 08:03

    E moj xbox, nikad od tebe konzole

  • LocDog

    20.06.2013 - 08:05

    Ovo je dobro za gamere jer je ovo dokaz da tehnikalije ne mogu biti razlog za ne slusanje igraca, ali meni nisu jasni xbox fanovi koji sada ovo slave i govore kako je M$ dobar. Ako je tako dobar zasto to nije napravio nakon prvog predstavljanja nego tek nakon sto su vidjeli da ih Sony pere u prednarudzbama. Oni fakat misle da su to ucinili radi ljudi, profit vrti sve. Sony je spasio ovu generaciju jer da su i oni stavili DRM nitko to nebi zaustavio.

    • pucifer

      @LocDog, 20.06.2013 - 10:51

      E to si dobro reko, stvarno treba biti glup da misliš da ovu rade zato jer poštuju fanove. Da doista poštuju svoje fanove nikad nebi ni došlo do odluka kao što je zabrana dijeljenja igara. Ekipa se razbahatila jer su dominirali sa xbox-om 360,(iako ni to nije uistinu tako premda ih je ps3 ipak prestigo) a nisu shvačali da im ta dominacija dolazi samo od toga što su izašli godinu ranije što je stvarno jako velika prednost, i onda su mislili da ulaze u novu generaciju sa puno više fanova nego sony pa su mislili da mogu raditi što god hoče jer već imaju ogroman fanbase i sigurne kupce. Naravno ljudi nisu budale i nitko nije htio kupit konzulu koja ti pokušava uzeti pare za apsolutno sve što na njoj napraviš i svi su se odlučili za konkurenciju, eh tu se "dobri" microsoft malo usro kad su skontali kako njihovi fanovi ipak nisu glupe ovce koje će kupit bilo što samo zbog imena xbox, vidjeli su kako ih je konkurencija totalno pokopala pa su odlučili glumit dobro ljude kojima je stalo do njihovih fanova ali svakom sa imalo mozga je jasno da je njima samo stalo do profita koji su prvo pokušali dobiti na jako ružan i bezobrazan način naplačivanja praktički svih sadržaja svoje konzole kad im to naravno nije prošlo odlučili su se ostvariti manji ali sigurniji profit i sve upakirali u priču kako su fanovi najvažniji i ovo sve rade zbog fanova. Sramota.

    • JaBitiTarzan

      @LocDog, 20.06.2013 - 16:05

      Dobro sad ima tu istine, ali ako misliš da ti znaš nešto što MS ne zna grdno se varaš. Znaju oni i kakva je prednost bila i kako su je stekli. Znali su oni u šta ulaze, ta informacija je bila svjesno puštena u javnost da se vidi reakcija mase, tako da znaju kako se postaviti nakon svega toga. Imaj na umu i to da MS može da vrati svoju odluku nazad nekoliko godina nakon što puste XBox 1 u prodaju. To isto može i Sony. Neće doći do toga ali mogu to uraditi. S treće strane moraš znati da sve ide ka profitu. Konzole postoje zbog profita i zbog profita ti ne možeš igrati neke igre na PC nego moraš kupiti konzolu. Nema tu sramote to je biznis. Veća je sramota ratovanje amera u ime demoratije a sve zbog otimačine nafte. Sramota je stvaranje ratnih žarišta s ciljem prodaje oružja. Ovo je nešto posve normalno, pa niko te ne tjera da kupiš Xbox.

  • Blade1752

    20.06.2013 - 08:05

    Istina, i jeftiniji je PS4. No eto popravili su se s ovim odlukama.

  • Jasterrr

    20.06.2013 - 08:08

    I dalje je PS4 jeftiniji, trenutačno ima bolje eksluzive, eksluzivne serijale te developere, a i teranje na PS+ se i ne čini tako loše s obzirom što se sve dobije. Također je i malo snažnija konzola ali vjerujem da se to neće baš previše odraziti u igrama. Kad bi imao para za samo jednu od te dvije konzole definitivno bih odabrao PS4.

  • kiki1984

    20.06.2013 - 08:14

    kakvi panjevi,nevjerovatno..ocito nisu svjesni kako je tesko steci povjerenje ljudi,al shvatit ce sada,kad ih ps4 podere zbog njihove gluposti..treba li reci da su i dalje 100 eura skuplji zbog kinecta,pa hebo ih taj kinect.podsjeca me na guranje 3D igri i sadrzaja koji nikog ne zanima.nek izbace kinect,spuste cijenu na 359 eura i eto,uspjet ce donekle napast sony,iako mislim da ih je ovo njihovo preser*vanje oko restrikcija kostalo dvije godine zaostatka za sonyem,odmah u startu..

  • CrashZer0

    20.06.2013 - 08:46

    kaj je, stislo? 😀

  • THEWANTED96

    20.06.2013 - 08:50

    Probali,ide ide,nejde nejde xD

  • ZhuleCRO

    20.06.2013 - 08:57

    vuk dlaku mjenja, ali čud nikada! već bu M$ našel načina da na opet negdi zahebe 😛

    • CrashZer0

      @Postal Dude CRO, 20.06.2013 - 09:13

      Hateri? imam X360 doma i obozavam ga, al budimo realni, ovo je skoro ispala šamarčina gamerima, a ne konzola. nemamo pravo ne voljeti XOne?

  • zela123

    20.06.2013 - 09:13

    Pa morali su ovo uradit ako su u planu da prodaju koji konzolu hehe
    Kao prvo Sony ih je s**bo jer nema nikakvih regionalnih zakljucanosti internet konekcije i slicno pa izgubili bi sve na tržištu da su ostali pri svome.

  • Jaime Lannister

    20.06.2013 - 09:30

    ok , imaju ameri para za to , imaju razmazenih klinaca koji ce to kupit , ali buduci da konzola nije jos podrzana u HR , moze li mi netko objasniti koji idioti jos zagovaraju Xone kod nas , treba ih na kolac nabit zaluđene

    • Postal Dude CRO

      @Jaime Lannister, 20.06.2013 - 10:58

      Treba mnoge ljude nabiti na kolac zbog drugih stvari.
      XboxOne ce kupiti osoba koji bude htio izdvojiti pare za konzolu. Bilo razmazeno dijete, zaposlene osobe ili osobe koje ne zele biti dio kolektiva za ps4.

      Ja cu kupiti Xbox One sa svojom ustedevinom sta mi ostane od place jer imam xbox360 koji takoder nije podrzan u HR i ne zelim biti dio tog PS4 kolektiva i igrati na djecjem kontroleru :)

    • napaljeon

      @Jaime Lannister, 20.06.2013 - 12:01

      Ne kuzim te ko ne zeli biti dio ps kolektiva sta bi ti to trebalo znacit… Jer kolko sam ja shvatio ps4 je izvuko svijetlu stranu dok Xone i ne bas, ali gle ti si fan Xbox-a i kuzim te da se to dogodilo ps4 i ja bi dalje vjeran mu vjerovatno osto.

    • Zael

      @Jaime Lannister, 20.06.2013 - 13:20

      ne zelis biti dio ps4 kolektiva?? hahah vauuu kralju lud si alternativa ovo ono

    • Postal Dude CRO

      @Jaime Lannister, 20.06.2013 - 14:43

      Po meni osobno nije uzvukao. One restrikcije me nisu smetale iz par razloga.
      24h provjera = igram MP only , Sharanje igri = ne posudivam, Preownd igre = dobio disk s masnim naslagama od speka valjda. Ako konzola nebude radila u HR je smjesno jer po tome ni xbox360 ne bi smio raditi ali opet radi.
      Za dio kolektiva se odnosi na gornji post gde bi me trebalo na kolac nabiti jer mi je drag xbox one. Ne zelim nikoga uvrijediti, ali opet nemojte xbox fanove progoniti ako volimo tu konzolu.

      Za doljni troll post mogu reci.. Hvala ludilo frende 😛

    • napaljeon

      @Jaime Lannister, 20.06.2013 - 15:09

      sve pet ali ima ekipa koja ne voli da im se prase igrice na stalazi vrijednosti zajedno 1000kn, a ne zele ih vise igrat… tebe mozda nisu smetale, ali vjerujmi ima vas puno koju su promijenili misljenje o xbox-u.

    • RedEy3

      @Jaime Lannister, 20.06.2013 - 16:52

      Dječjem kontroloreru? Profesionalni recezenti koji su igrali na oba, u većini kažu da je od PS4 kvalitetniji, a da ne govorimo da je puno skuplje izrade i sa više funkcija te touchscreenom na sebi.

    • Sandman

      @Jaime Lannister, 20.06.2013 - 19:54

      svi pravi gameri igraju na xboxu,jer od xbox kontroler je najbolji izraden to su svi priznali….

    • BsTyLer

      @Jaime Lannister, 21.06.2013 - 09:44

      ahahhahahahahahahahah

    • buby8992

      @Jaime Lannister, 21.06.2013 - 10:01

      Da, X360 kontroler je najbolji kontroler trenutno, ali oni govore o Dualshock 4 i Xbox One kontroleru s kojima su do sada mogli igrati samo gaming mediji i od njih svi tvrde kako Dualshock 4 je bolji od Xbox One kontrolera.

    • IaMarmageddoN

      @Jaime Lannister, 21.06.2013 - 22:12

      Ja mislim da će i dalje XBOXov gamepad ostati najbolji. Tako lijepo leži u ruci, kvalitetne je izrade, radi nakon mnogo bacanja u zid- genijalna stvar ovaj od 360ice. Kako nešto može biti bolje od toga ako se barem malo usavrši, ha?

  • eXcentrik

    20.06.2013 - 09:50

    A što je s kinektom? Hoće li to sranje zahtjevati stalnu konekciju?

    • Ementaler

      @eXcentrik, 20.06.2013 - 09:51

      Konekciju na što? Na konzolu? To da, Kinect i dalje dobivaš u kutiji i sastavni je dio konzole – to se nije promijenilo.

    • liam

      @eXcentrik, 20.06.2013 - 11:08

      To me najvise i odbija od XBOXa.

    • eXcentrik

      @eXcentrik, 20.06.2013 - 11:09

      Pa dobro, ali koji je smisao bigbraderiziranja ako nisi spojen s netom. Čemu uopće služi to stalno-priključeno veliko oko.

    • liam

      @eXcentrik, 20.06.2013 - 11:15

      Kinectom se upravla sa konzolom,tako da je obavezan. Malo glupo…

    • Ementaler

      @eXcentrik, 20.06.2013 - 11:21

      Činjenica da je Kinect obavezan i uvijek prisutan znači da developeri igara mogu UVIJEK računati da određenu funkcionalnost vezanu uz Kinect mogu ubaciti u svoju igru. Bilo da se radi o nekom pokretu koji igrač može napraviti ili nekoj glasovnoj naredbi. Gledaj na to ovako – isto kao što developeri znaju da svaki Xbox One kontroler ima tipku "A" koju mogu iskoristiti u svojoj igri, isto tako znaju i da svaki Xbox One ima kameru za detekciju pokreta i napredni mikrofon za detekciju glasovnih naredbi.

    • liam

      @eXcentrik, 20.06.2013 - 11:38

      Da te pitam ementaler(jer niste pisali o tome) u vezi E3 MS konferencije,da su se igre sa xbox one izvodile na high-end PC, nVidia kartici…? Zanima me vase misljenje.

    • Ementaler

      @eXcentrik, 21.06.2013 - 09:26

      Pa uglavnom, sve je to užasno prenapuhano, nije se tu imalo o čemu pisati. Neki mediji su izvještavali o tome kao da je to ne znam kakvo zlo, a obično su bili i vrlo neobjektivni i nekorektni u izvještavanju o tome jer je bilo popularno pisati negativno o Microsoftu zbog (prijašnje) DRM politike s Xbox One konzolom. Uglavnom, nije uopće neobično da se određene demonstracije igara vrte na PC hardveru na takvim sajmovima, niti je Microsoft prvi koji je takvo što radio. Isto tako nije bitan izbor samog hardvera koji je vrtio takve demonstracije (činjenica da je "uhvaćena" Nvidia grafička umjesto neke AMD-ove isto ništa ne znači), kao ni softvera (Win 7 umjesto Win 8). Nije kao da igre koje su prezentirane tako na samom sajmu neće izgledati praktički identično na Xbox One konzoli kada postanu dostupne. Uostalom, postoji mnoštvo slika novinara koji isprobavaju Xbox One igre na Xbox One konzolama (vidi se TV, vidi se kontroler i da – vidi se konzola) – bilo je mnogo takvih stanica za isprobavanje gdje se točno vidi da se igra vrti na samoj konzoli. Uglavnom, sve zajedno je prenapuhano, iako im se nije smjelo desiti da se otkriju PC stanice i da Microsoftov PR sve ostavi bez jasnog i javnog objašnjenja – trebali su jednostavno objasniti situaciju kada su mediji to počeli prenositi u jednom negativnom kontekstu.

    • liam

      @eXcentrik, 21.06.2013 - 10:57

      Malo nespretno od njih. Puno hvala.

  • Mayhem

    20.06.2013 - 09:56

    Htjeli ga gurnut gamerima, i gameri ga kolektivno gurnuli njima. Sad fino nek većina pokupuje PS4 pa nek se ovi slikaju.

  • gloga

    20.06.2013 - 09:58

    Moze biti da je vojska napravila veliki lobi na MS, zbog vojnika u pripizdinama Bliskog i Srednjeg Istoka, pa su morali popustiti

  • MattSim

    20.06.2013 - 10:17

    Xbone u HR mislim da nitko pri zdravoj pameti nece kupiti (osim ako imaju para na bacanje). Prevelika je razlika u jacini PS4 i Xbona da bi core gameri zamijenili strane. Ne zelim biti jedan od onih fanboyeva koji zele propast svake druge konzole ali mi je iskreno zao sto ce se sada Xbone bolje prodavati. Htio sam potpunu dominaciju Sonya.

    • Corbel

      @MattSim, 20.06.2013 - 11:18

      Ne želiš biti jedan od fanboyeva, ali jesi. Xbox One u HR će kupiti ljudi koji žele igrati Forzu 5, Titanfall, Dead Rising 3, Halo, Killer Instinct, Plants vs Zombies, Project Spark, Quantum Break, Ryse, Sunset Overdrive .. A i MGS5 dolazi na One što posebno boli PS fanboyeve :)

    • RedEy3

      @MattSim, 20.06.2013 - 14:34

      I titanfall će ti doći na ps4 😉

    • Corbel

      @MattSim, 20.06.2013 - 15:45

      da, i Uncharted će doć na xbox one 😉

    • buby8992

      @MattSim, 20.06.2013 - 16:04

      Titanfall izdaje EA, tako da je vrlo lako moguće da igra jednog dana dođe i na PS4 (isto kao što je bio slučaj i sa Mass Effectom), dok Uncharted nikada nećeš vidjeti na Xboxu, jer ga radi Sonyev first party studio, isto kao ni bilo koju Sonyevu ekskluzivu.

    • JaBitiTarzan

      @MattSim, 20.06.2013 - 16:15

      Dominacija jednog giganta je nešto što nikome ne bi trebalo. Tada bi se dominantni gigant ponašao potpuno po svojim nahođenjima. Npr da nije bilo Sonyja MS ne samo da bi ostao pri svojim stavovima nego bi bili još radikalniji i Xbox 1 bi hardverski bio gori nego što će biti a ostao bi na tržištu dok se ne pojavi konkurentan mu proizvod. Ako se takav proizvod ne bi pojavio 100 godina, Xbox1 bi ostao na tržištu 100 godina. Isto bi se dogodilo i sa PS4 da nema Microsofta.

    • RedEy3

      @MattSim, 20.06.2013 - 16:53

      Let's put it plainly: will PlayStation owners ever see Titanfall?

      "It's definitely not out of the question," Emslie replied. "We have a huge appreciation for the fans. Coming out and showing it to everybody, we're super nervous and wanted to make sure everybody loved it. We love all our fans, whatever console they support.

      "So yeah. We want to make everybody happy, but this is where we're at right now."

      Enough said. 😉

    • Sandman

      @MattSim, 20.06.2013 - 19:55

      isto kao i forzu i halo neces nigda vidjeti na ps

    • buby8992

      @MattSim, 20.06.2013 - 20:18

      Nisam ja ni rekao da ćeš ih ikada vidjeti, ali MS puno više novaca ulaže u third party ekskluzive koje će vjerojatno kad tada doći i na druge platforme (ako ne PS4, onda PC), umjesto da ulažu novce i šire svoje first party studie. Dead Rising 3, Titanfall, Ryse, Quantum Break su sve igre od third party developera i izdavača.

  • Black_Pirate

    20.06.2013 - 11:11

    Patetika..

    • drazensi

      @Black_Pirate, 20.06.2013 - 12:00

      kul, sad ce na kraju ispasti da ce ps4 biti bolje ogranicen nego xbox :)..
      jer su ovi iz sony rekli vec za third party izdavace da je na njima hoce li metnut drm :)..
      dakle pratkicki iste stvari stvari sad imaju ps4 i xbox..
      tipicno nadmetanje snaga, ne znam cemu se svi cudite :)..
      takvo je trziste..
      a sad npr. neka komparacija – xbox ima bolji kontroler, ima kinect koji moze, ako se bas zeli, biti jedan veliki dio igara i biti veoma zabavan, dok se za ps4 ako zelis priblizno takvo iskustvo moras iskesirati dodatno, a i nece se tolko gledati na tu funkcionalnost za ps4 kao za xbox kojem kinect dolazi u pakiranju standardnom..
      sad si konzolasi samo jedno pitanje trebaju postaviti i prema tome odluciti o kupnji:
      vrijedi li im kinect 100 dolara vise, jer realno zbog samog kinecta i jeste cijena visa..
      po meni ne vrijedi 100 dolara vise, al da vrijedi ipak nesto vise da, jer je zanimljiv i moze ubuduce biti dobro implementiran..

    • napaljeon

      @Black_Pirate, 20.06.2013 - 12:34

      a frende zas nisi bio tolko lajav kad je xbox najavio ogranicenje sad ste svi hrabri… i tu pricas kolko ce ps4 nudit vece ogranicenje kaj prije tjedan dana nisi tak lajo…

    • BsTyLer

      @Black_Pirate, 20.06.2013 - 12:53

      Iste če biti restrikcije na obe konzole,to jest kao dosad developeri igri odlučuju za DRM,EA get ready folks.

    • napaljeon

      @Black_Pirate, 20.06.2013 - 13:01

      Ma sve super ali tu baca ljudima krafne kak xone ima manje restrikcija, bolje kontrolere, sta ti ja znam ali tak nije lijepo prico prije tjedan dana… nemam nista protiv xboxa ko voli nek izvoli ali me zivcira ta lajavost i pricanja gluposti kao da nista nije bilo i evo sad su oni najbolji pa oni su vam htjeli bacit takvu restrikciju da se useres nedo bog da uzmes konzolu na more di nema interneta ti si banana i sad kad su makli to ajmoooo xbox pokazi im….

    • Zael

      @Black_Pirate, 20.06.2013 - 13:28

      znaci ako imas ps4 moras se dodatno iskesirat za nesto poput kinecta (sto je po tebi minus) a ako imas xbox onda u startu dajes 100 eura vise za nesto sto i sam kazes ne vrijedi toliko i sto bi MOGLO biti zabavno i to je tebi cool totalno??

    • drazensi

      @Black_Pirate, 20.06.2013 - 14:10

      pa ja sam odmah rekao da je xbox meni dobar, dobar je i ps4, ne trebam ja nista lajati..
      pa mozda ne vrijedi cistih 100 eura, dolara, ali vrijedi i jest kul jer ga se moze puno iskoristiti u buducim igrama, sto ps4 moze samo sanjati..
      stoga da, jeste kul, mozda jest sad skuplja konzola, ali tih 1000kn, il kolko ce vec biti vise se mozda ubuduce isplati zbog boljeg dozivljaja igranja i zabavnijih igara koje ce korisiti kinect..

    • drazensi

      @Black_Pirate, 20.06.2013 - 14:12

      napaljeon, pusti ti krafne, xbox je uvijek imao bolji kontroler i uvijek ce imati, pa ti kazi sto god hoces :)
      i ne moramo nista biti hrabri, ako se tebi ne svida, ko te sta pita :)

    • napaljeon

      @Black_Pirate, 20.06.2013 - 14:17

      Gle prije je bio bolji iskreno i meni mad sam na ps3, ali kolko ja sad vidim ovaj ima na sebi HS koji ces ti dodatno kupit ja ne, ima dodirnu plohu oke neznam za koji k***** ali jos niko nije vidio kak ce sjedat u ruke posto je nesto veci mogo bi bti dobar ako ne i bolji….

    • napaljeon

      @Black_Pirate, 20.06.2013 - 14:22

      A gle ja sam ps4 fan ti xone fan i svako ce svakom nalazit mane, ali sta ces ja idem svojim putem ti ides svojim.

    • bucc

      @Black_Pirate, 20.06.2013 - 15:38

      Pa ovdje ne piše da će Xbox braniti third party izdavačima DRM

    • drazensi

      @Black_Pirate, 20.06.2013 - 20:27

      @bucc ajde procitaj moj post jos jednom..,
      nisam ja xone fan, bez brige :)..
      moja prvotna uzivancija je pc..
      a kad je rijec o konzolama obje su mi ok, al gledajuci u buducnost rade bi uzeo xbox zbog kinecta jer mi se cini da bi mogli zabavne igre napraviti za njega i zbog boljeg kontrolera..
      i to je to..
      grafika ce biti podjednaka, koliko god svi tvrdite da je ps4 puno jaci, vec mozemo na wiiu vidjeti kako grafika moze biti lijepa, a kamoli na ps4 i xboxu..
      a i iskreno prezentacije igara za xbox su mi bile zanimljivije..
      i to je to..
      nisam fan nijednog tabora, da mi je ps4 zanimljiv i da ima nesto sto ga istice kao sto ima xbox kinect, nesto dodatno, novo i nevideno, bio bih za ps4, ali nema, oboje su jos jedne kutije s boljim hardverom i tocka..
      plus za xbox kinect out of the box..

    • JaBitiTarzan

      @Black_Pirate, 21.06.2013 - 12:21

      Upravo tako. Iako PS4 ima za klasu bolju grafiku to se neće osjetiti na multiplatform igrama. Taj kinect će biti zanimljiva stvar jer ga moraš imati. Nije to privlačno baš svima ali između bolje grafike i inovativnosti radije biram inovativnost. Baš me zanima kako će igre koristiti taj kinect i da li će sličan kontroler izaći i za PC jer ga odmah kupujem. Veliki minus za x1 je taj što je skuplji za 100$. Ali imajući u vidu da ima kinect to se može djelimice opravdati. I nintendo prisiljava igrače da imaju onaj touch screen kontroler tako da i to developeri imaju na umu kao i što će imati obavezu upotrebe kinecta.

    • buby8992

      @Black_Pirate, 21.06.2013 - 13:21

      Nisi u pravu Tarzane, kao i obično. Potvrđeno je već od strane developera da će multiplatform igre na PS4 izgledati osjetno bolje od onih na Xbox One i to odmah u startu: "In talking to a developer who wished to remain anonymous, gamers will see a difference on Day One when they compare third party PS4 games to Xbox One head-to-head. The developer told me the PS4 is 40 percent more powerful than Xbox One and games like Call of Duty Ghosts will be noticeably different out of the gate." Cijeli članak imaš ovdje – http://www.forbes.com/sites/johngaudiosi/2013/06/15/sony-playstation-4-launch-edition-already-sold-out-at-amazon/

    • JaBitiTarzan

      @Black_Pirate, 21.06.2013 - 14:12

      Misliš da će neko posebno praviti igre za ove konzole? Dobro, hajde i to da vidimo.

    • drazensi

      @Black_Pirate, 21.06.2013 - 17:07

      ne mozes protiv ovog buby-a, to se vidi iz aviona :)..
      igre ce biti potpuno identicne, a sad sto je popularno bilo popljuvati xbox bilo je pa se sa svih strana moglo cuti sve i svasta..
      ko se imalo razumije u arhitekturu gaming konzola i pc-a zna zapravo kakva je razlika, a ovo linkanje clanaka napamet prije nego se zapravo oci u oci vidi razlika i prije izlazaka samih konzola je pucanj u prazno i fanbojizam u najvecoj mjeri..
      a kao drugo buby boze dragi necu te uvrijediti, ali citirati clanak gdje kao neki "anonimni" developer kaze da je ps4 puno puno jaci je cista glupost..
      kao i svi takvi clanci koji nemaju napisan tocan i potvrden izvor nego su plod maste jednog novinarcica..

    • JaBitiTarzan

      @Black_Pirate, 21.06.2013 - 17:57

      PS4 je jača konzola, ali to nije ni blizo 40%.

    • bucc

      @Black_Pirate, 21.06.2013 - 21:48

      Nisam ni ja fanboy konzola , smatram ih nepotrebnima jer je sve to moguće izdati za PC . Konzole su jedan način ubiranja novaca, pogotovo ako se neki developeri odluče izdavati samo na konzole!

    • buby8992

      @Black_Pirate, 21.06.2013 - 22:21

      Zanimljivo je kako su ovdje svi odredom neki genijalci koji se razumiju u gaming industriju bolje od samih developera i ljudi koji se profesionalno bave raznim gaming aktivnostima, ali na kraju ni jedna vaša nazovimo ih pretpostavkama se ne pokaže točnom. Tarzan i Thor Veliki su me prije koji mjesec uvjeravali kako će PS4 kod nas doći 5000kn (i više) , dok sam ja stalno tvrdio da će najviše biti do 4000 kn, također citirajući razne "izvore" sa Neogafa i ostalih svjetskih foruma. I pogodite tko je na kraju bio u pravu. Isto je slučaj bio kada je Thor Veliki bulaznio kako će next-gen igre koštati puno više od sadašnjih, dok sam ja tvrdio suprotno. I pogodite tko je opet na kraju bio u pravu. Ovo su samo neki od primjera, ima ih još mnogo. Mislim da to dovoljno govori o tome tko na kraju priča obične gluposti zasnovane na ničemu, a tko zaista linka neke korisne stvari koje se u većini slučajeva pokažu točnim.

    • IaMarmageddoN

      @Black_Pirate, 21.06.2013 - 22:22

      PS3 je tehnički bio jači od X360 ali su i dalje developeri radili igre od kojih su neke izgledale ljepše nego na PS3. TiBitiČita, odakle ti da je PS4 jača konzola?! Gdje su ti dokazi kada se ne znaju specifikacije XO?!

    • JaBitiTarzan

      @Black_Pirate, 22.06.2013 - 11:50

      Pa PS4 koristi GDDR5 za razliku od X1 i ima gpu koji je baziran na 7970M a X1 ima grafiku baziranu na 7870M. Pročitao sam to upravo na ovom portalu prije par mjeseci. Što se tiče PS3 i X360 može par primjera na kojima igre izgledaju bolje na PS3.

    • JaBitiTarzan

      @Black_Pirate, 22.06.2013 - 11:53

      Pusti sad cijene, to je bilo nagađanje gledajući u prošlost koja je služila kao glavni orjentir. Drži se teme. PS4 je objektivno jača konzola. To nema smisla raspravljati. Nije jača baš za 40%, ali ne možemo znati kolkio je jača dok se to ne sklopi i dok ne vidimo kako izgledaju igre na objema konzolama. Ali teško da će neko raditi igre odvojeno za to.

  • MaliMicek

    20.06.2013 - 12:04

    I bolje im je da su maknuli ograničenja.

  • wyzard

    20.06.2013 - 12:24

    Laički rečeno, pojeli govno koje su posrali da ne bi ostali gladni.

    • Maximum

      @wyzard, 20.06.2013 - 12:36

      Ahahaha ziva istina.

  • Gego

    20.06.2013 - 12:53

    ahahaahahahahhaa, dolje ps4, živio Xbox, juhuuuuuu, ahahahahahaha

    • wozzie-

      @Gego, 20.06.2013 - 16:10

      ne seri a šta se sami nisu sjetili toga,nego kopiraju sony!znači da je sony šutio sve bi ostalo isto što se tiče xbox smeća i nebi uvodili uopće ove promjene

    • JaBitiTarzan

      @Gego, 20.06.2013 - 16:22

      Ma dobro sad. Zašto je Sony čekao da MS prvi pusti takve informacije o svojoj konzoli. I Sony je izašao u javnost sa svojom politikom kakvu sad MS kopira ali da masa nije burno odreagovala na MSove restrikcije i Sony bi ih ubacio u svoj PS4 100%. Izdavači bi jedva dočekali da se ovakvo nešto ubaci u neku konzolu, ipak je to žestok udar u pirateriju.

  • hellcome

    20.06.2013 - 13:44

    Pa morali su ovo uraditi, inace bi propali u buducem radu sa ovom konzolom.

  • buby8992

    20.06.2013 - 15:43

    I dalje ostaje jedan "mali" problem koji se zove Kinect i činjenica da za 100€/$ više, dobiješ slabiju konzolu. Ali ovim potezom se je MS barem natrag vratio u next-gen utrku.

  • wozzie-

    20.06.2013 - 16:08

    hahahahha jad i bijeda od microsofta i bill kitića !sony ubija 😉

    • Lazy

      @wozzie-, 20.06.2013 - 20:10

      Heh, kolega bash to!!!

    • drazensi

      @wozzie-, 20.06.2013 - 20:32

      koga sony ubija? :)
      dosli fanovi iz nekog razloga lijecit sebi srce na temu xbox-a jer sad mozda ipak nece biti tolika razlika u prodaji i nece biti tolke dominacije sony-a..
      get a life :)..
      kao da sony ima nesto od toga da ga vi ovdje hvalite i navijate za njega, bas ih boli :)..
      kao sto je @jabititarzan rekao, da je jednom uspjelo uvesti takva ogranicenja bez da se strasti probude i drugi bi uveo..
      zasto je sony na svojoj prezentaciji naglasio bas te cinjenice da nece biti restrikcija?
      bil li ih naglasio da ms nije navio iste restrikcije?
      ne bi ih niti spomenuo..
      pustite prazne price ovdje na portalima ako ne razumijete globalnu politiku velikih igraca..

    • wozzie-

      @wozzie-, 21.06.2013 - 22:03

      a vidim ti si globalni igrač globalne politikeha?daj molim te otkači sa takvim nebulozama nečega što nisi

    • JaBitiTarzan

      @wozzie-, 22.06.2013 - 12:07

      Naravno, i Sony je humanitarna naklada i nemaju veze sa kapitalizmom, rofl

    • drazensi

      @wozzie-, 22.06.2013 - 18:34

      niti ne znas tko sam i sto sam pa pri tome ne mozes komentirami mene nego komentiraj temu..
      bez brige ne dijeli sony vama dragim obozavateljima koji se kunete u taj ps4 iz ne znam kojeg razloga sve zabadava..
      daj ohladi..
      nije ti to caritas..

  • apach

    21.06.2013 - 08:35

    Stoka, sad su nasli fol mijenjati stvari kad su uvidjeli da nece moc ljackati kako su oni to zamislili, sad im pogotovo ne treba kupovati konzolu iz pincipa ko god od gamera ima imalo casti, logike i kodexa zaobici ce ih u sirokim luku, ps4 treba dati punu podrsku jer su to zasluzili a ovima treba stati u kraj i uzvratit im samarcinu.

    • JaBitiTarzan

      @apach, 21.06.2013 - 08:53

      A po čemu je sony bolji?

  • Black op

    21.06.2013 - 10:02

    Ma nece xbox fanovi (a i ostali) kupiti PS4, radije bi odustali od gaminga nego da kupe PS4 ili PC.

    • liam

      @Black op, 21.06.2013 - 11:02

      Ne triba PC mijesati u ovaj "rat" konzola. Uz konzolu dobro dodje bilo kakav PC.

    • BsTyLer

      @Black op, 21.06.2013 - 11:09

      je istina stvarno ne treba mješat PC,i da uz PC uvjek je dobro imat jednu mikrovalnu/tefonsku tavu ispeči koje jaje ili podgrijat burek.

    • drazensi

      @Black op, 21.06.2013 - 17:09

      hahaha :)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!