HCL.HR

Microsoft se raduje uzbudljivoj godini s novim konzolama i ekskluzivama

Juraj Bevandić 19.02.2017.   •   17 komentara


Šef Xboxa nabrijan je oko izlaska njihove najjače konzole, a uzbuđuje ga veća i šarenija postava ekskluzivnih naslova ove godine, ali nije nas baš zarazio entuzijazmom.

Microsoft se raduje

Microsoft slavi izlazak Halo Wars 2, ekskluzivnog RTS naslova za Windows 10 i Xbox One platforme. Šef Xboxa Phil Spencer je toliko dirnut izlaskom igre da se osvrnuo na ostatak godine koji je po njemu jedan od najuzbudljivijih u povijesti Xboxa. Očiti razlog je izlazak Project Scorpia, ali su njegovi timovi predani izbaciti na tržište više ekskluziva nego prošle godine počevši s Halo Wars 2.

On osobno ističe first-party naslove Sea of Thieves i Cuphead kao novi IP, ali i nastavke poput State of Decay 2 i Crackdown 3. Uzbuđuju ga remasteri Phantom Dusta i Voodoo Vincea s originalnog Xboxa kao i neprestano rastuća riznica igara u njihovom backwards compatibility programu.

Ima tu zanimljivih i uzbudljivih naslova koje jedva čekamo zaigrati, ali malčice smo dojma da Phil preuveličava dojmove. Nama se od svega ove godine u taboru Xboxa čini izlazak Project Scorpia o kojem još uvijek ne znamo previše informacija, pa nas možda Phil i njegova ekipa iznenade i zaraze entuzijazmom na ovogodišnjem E3 sajmu.

Komentari (17)

  • baDarmageddoN

    19.02.2017 - 15:46

    Treba biti realan i reći da je x360 bio daleko uspješnija konzola od Onea. Scorpio će biti too little too late. Ako već rade novu konzolu pa zašto onda kao Sony ne rade i više novih igara i implementaciju VRa?

    • Juraj Bevandić

      @baDarmageddoN, 19.02.2017 - 16:00

      Spencer se već osvrnuo na VR i imao je prilično razumne komentare, ali očekujem da postoje nekakvi osnovni planovi kao i infrastruktura u Scorpiu za buduću implementaciju VR, pa makar za svaki slučaj.

      https://www.hcl.hr/vijest/phil-spencer-otvorio-dusu-o-xbox-scorpio-i-vr-98999/

    • baDarmageddoN

      @Juraj Bevandić, 19.02.2017 - 19:51

      Ma da, pročitao sam članak i ostavio svoj komentar ali opet mi se nekako MS čini jako jako šutljiv po tom pitanju. Niti se trude ništa u WIndowsima napraviti niti neke igre niti nema nekih naznaka da se to promijeni. Budimo realni, da se čim više giganta (a MS je tu na prvom mjestu) uključi u VR priču meni i ostalim prisalicama VRa bila bi malo svjetlija budućnost (tj, VR bi imao … ma, kužiš me 😛 )

    • Dragan[MKD]

      @baDarmageddoN, 19.02.2017 - 16:14

      Zato jer Sony ima tisucu studija koji rade igara za njih, u vasnistvo SIE, a naravno ima i nekoliko Japanski studija koji rade sa ugovor sa njima, ali ne uvjek ipak profit je vrlo bitan. Sve u svemu SIE postoji odavno, nz vjerovatno se secas kad upalis neku igru na stari sivonja i ti se pojavi ono logo Sony Computer Entertainment. Tako da i da Sony ne bih radio konzole, opet bi bio veoma uspesan jer ima dobrih studija pod svojom kapom, ja ne sumjam da bih GoW, Unccharter i ostalih igara izlazili na druge platforme opet bi bili profitabilni, jer jbg dobre su to igre. Naravno MC nema toliki broj studija kao Sony, i sa samim time mali broj naslova, a i drugih studija vise ni su toliko zaiteresirani ekskluzivnosti, jep gube puno novca sa time, jer ako je dobra igra kao Nioh ili Nier:Automata sta ne bih izlegle za vise platforme i tako zgolemili dobitak, to je pucanje u nogu jer ne vjerujem da ce Sony da im nadohadi zagube. Vise ce da bude vremenski ekskluziva kao RE7:VR za Sony. A za konzolu nz sta reci planiram ja nabaviti kao sto sam rekao i ranije usput i neki dobar 4KTv posebno QLED i SUHD sa samsunga (kad vidim cene doge mi da placem), nek ima i Blyray player kao i S model i ja zadovoljan. Ove moze da bude veoma dobro jer nemaju nikakvu konkurenciju Nintendo izlazi u ozujku, Sony je rekao da nece biti novu konzolu ovu godinu, pa tako sami su na trzistu, i ako ne zaseru prezentaciju i uspiju da nahajpaju publika posebno u NA (US i Kanada) moze MS da racuna na dobra prodaja.

    • brlja

      @baDarmageddoN, 21.02.2017 - 12:24

      Naravno da je , microsoft je firma zvana fail. Izlaze sa skorpijom kad ce 1080ti bit na trzistu vec 6 mjecesci a bit ce ravno duplo jaca nego scorpio, znaci hardware fail. Micrsoft i ekskluzive – lol. ni jednu igru koju su najavili nebi ni probo igrat, a kamoli kupio konzolu zbog nje. nebi vr, pa bi vr, nemustost i manjak vizionarstva traje u microsoftu od kad je stari bill otiso. u krajnoj linij oni su bili prva i jedina superkommpanija na svijetu krajem 90ih, a danas kaskaju i za googlom i za facebookom i za jabukom.

  • Virty

    19.02.2017 - 17:09

    Zadovoljan sam sa svojim One modelom, a škorpiona svakako nabavljam 🙂

    • Lino

      @Virty, 20.02.2017 - 10:16

      Takođe 🙂

  • Apocalypse4987

    19.02.2017 - 17:31

    state of decay je bila igra sa toliko potencijala a toliko loše optimizirana, nadam se da će 2. dio to sve rješit

  • garacla

    19.02.2017 - 20:53

    Sta je taj škorpion? Nisam baš upoznat.
    Da li je to kao PS4 pro ili nova konzola?

    • Brinko

      @garacla, 19.02.2017 - 22:47

      Nešto između navedenog po mojem informiranju 8.5 gen

    • Juraj Bevandić

      @garacla, 19.02.2017 - 23:58

      A u principu kao PS4 Pro – upgrade Xbox One, ali se ne računa kao nova generaija konzola i obećano je da će Xbox One i Project Scorpio (kako god se zvao kada izađe) imati istu riznicu igara, samo će ih škorpija pokretati brže i ljepše.

    • darijoman

      @Juraj Bevandić, 20.02.2017 - 15:38

      Hm.. zar nije bilo riječi da će to biti sasvim nova generacija konzole i da će po specifikacijama bit superiornija od PS4 Pro ?

    • Juraj Bevandić

      @darijoman, 20.02.2017 - 16:17

      Po specifikacijama će biti superiornija od svih dosadašnjih konzola, pa tako i PS4 Pro, ali neće se računati kao nova generacija konzola.

  • l)oolvl

    19.02.2017 - 21:25

    i dalje mislim da su odlukom da ekskluzive izlaze jednako za Windowse kao i za Xbox, manje više priznali poraz. Onaj tko ima dobar PC sad nema baš nikakvog razloga za kupnju Xboxa. Nadam se da će nas iznenaditi sa Škorpionom, možda čak ciljaju na AR.

    • Virty

      @l)oolvl, 21.02.2017 - 13:24

      Nebih rekao. Hrpa ljudi igra samo na konzolama, PC im uopce nije napet.
      Meni osobno ne smeta sta ce igre biti dostupne i na drugim platformama.
      Osobno imam vise konzola, a i PC/ROG laptop koji su dobri u igrama i uvijek dajem prednosta igranju na konzolama cisto jer mi je draze igrat na istima.
      Tako da prica o nekakvim porazima i sl mi je skroz bezveze. Rade se igre, konzole….veselja ima koliko oces.

    • l)oolvl

      @Virty, 21.02.2017 - 15:23

      mislim da nisi dobro razumio. Dostupnost igara na Windowsima jednako kao i na Xboxu je očajnički potez MS-a da se dođe do šire publike jer misle da će im to pomoći u osnaživanju Xbox branda. Međutim, logički gledano, ako imaš dobar PC za igrati Xbox igre, ima više smisla onda kupiti PS4 radi njegovih ekskluziva. Jer sve drugo ionako možeš igrati na PC.

    • Virty

      @l)oolvl, 21.02.2017 - 16:03

      Razumio sam dobro i prije 🙂
      Ti to gledas na taj nacin, ja pak ne.
      Kao sta sam vec napisao, nekima PC ne sluzi za igranje, zato imaju konzole. Nije bitno koliko snazan PC imas, na kraju krajeva, takve ljude poznajem. Tu i tamo nesto i pokrenu na PC-u, ali to je sitnica spram konzolama. Nekima PS/Sony nije napet uopce, biraju između Xboxa i Nintenda….tako i obrnuto. Sve u svemu, imam Xbox One, PS4 i PC za igranje te mi ne pada na pamet igrat neku Xbox igru na PC-u jer mi dozivljaj nije niti blizu kao onaj igrati na konzoli (iz vise razloga). Eto, odjalvjujem se 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?