HCL.HR

Microsoft snažno podržava indie naslove

Stjepan Fikter 09.06.2014.   •   0 komentara


Xbox One dobit će poveći broj indie naslova u sklopu ID@Xbox programa, no posebno se ističu Ori and the Blind Forest i Inside koji su dobili zasebne trailere.

Baš poput Sonya koji je prošle godine najavio veći broj nezavisnih naslova, Microsoft je na ovogodišnjoj konferenciji također pokazao snažnu podršku prema indie igrama koje će biti dostupne kroz ID@Xbox program. Tako su predstavljeni: Aztez, Plague Inc: Evolve, White Night, Earthlock, Cuphead, Hyper Light Drifter, Lifeless Planet, Slash Dash, Fru, Lovers in a Dangerous Space Time, Mighty No 9, Grave, Threes, Woole, Hellraid i Below.

Ipak, dva naslova su dobila zasebne prezentacije na konferenciji. Prvi je od developera Moon Studios, a radi se o 2D platformeru Ori and the Blind Forest koji izlazi ovih blagdana ekskluzivno za Microsoftovu konzolu. Igra se ističe vizualnim stilom te pomalo podsjeća na Ubisoftov Child of Light zbog plutajuće kugle koja prati glavnog lika. Kako igra izgleda u pokretu? Pogledajte priloženi trailer.

Drugi naslov stiže od kreatora Limba, prvo na Xbox One, a kasnije i na druge platforme. Baš poput svog prethodnika i ovaj puta se radi o platformeru koji sada više izgleda kao 2.5D. Tmurna atmosfera je također prisutna, a glavni lik je dječak koji se ušuljao u tvornicu punu ljudi koji izgledaju kao da je netko isisao život iz njih. Inside bi trebali zaigrati već iduće godine, a tu je i kratki trailer.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?