HCL.HR

Microsoft više ne naplaćuje zakrpe za X360 igre

ToxarE 27.06.2013.   •   4 komentara


Osim krucijalnog preokreta u politici s restrikcijama Xbox One konzole, Microsoft je odlučio jednim dijelom popraviti i odnose s developerima kojima više neće naplaćivati objavljivanje patcheva.

Iako se Microsoft u zadnja dva tjedna svojim pokajničkim promjenama u funkcionalnosti Xbox One konzole malo iskupio za svoju aroganciju, nezavisni developeri nisu bili toliko oduševljeni jer je za njih glavni kamen spoticanja ostao netaknut – indie igre se do daljnjega neće moći objavljivati na XBL-u bez izdavača ili suradnje sa samim Microsoftom. Čini se kako će ta odluka ostati takva kakva jest, no ipak nije sve tako crno za developere jer je MS potiho ukinuo naknade za objavljivanje zakrpa, odnosno ažuriranje igre dva ili više puta. Učinjeno je to još ranije ove godine, ali je na vidjelo izašlo nedavno, kada je Microsoft prozivan da developerima naplaćuje po 40 tisuća dolara za jedan patch.

Kako saznaju Eurogamer i OXM, sada je ta praksa ukinuta za Xbox 360 i XBLA igre, no ne zna se hoće li isto vrijediti i za nadolazeću Xbox One konzolu. Microsoft pak zadržava pravo da naplati objavljivanje zakrpe, ali će to pravo koristiti jedino u prilikama kada neki developer izbaci više ažuriranja unutar kraćeg vremena, odnosno kada zakrpu krpa zakrpom.

Komentari (4)

  • crocop97

    27.06.2013 - 19:03

    M$,najedi se hladnih govana

    • Apocalypse4987

      @crocop97, 27.06.2013 - 19:06

      sad kad si im to reka, sigurno drhte

    • Mileni

      @crocop97, 28.06.2013 - 10:37

      Drhte oni i te kako. Barem xbox divizija. I to bas radi crocopa i slicnih. Izgubili su nextgen bitku i prije nego sto su konzole dosle na trziste.

    • Apocalypse4987

      @crocop97, 28.06.2013 - 13:59

      ne razumiš sarkazam?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?