HCL.HR

Microsoft više neće objavljivati koliko je Xbox konzola prodano

Zoran Žalac 26.10.2015.   •   7 komentara


Kad je Xbox One već u stalnom zaostatku za PlayStationom 4, u Microsoftu je odlučeno kako se podatci o prodaji njihovih konzola više neće objavljivati.

Iako je šef Xboxa Phil Spencer donedavno tvrdio kako ga ne muči prodajni jaz između Xbox One i PlayStation 4 konzola, Microsoft kao tvrtka ne želi ispasti luzerom. Pa ako već ne uspije privući kupce većom ponudom ekskluzivnih igara, uvođenjem povratne podrške za X360 igre, boljom ponudom Games with Gold programa ili pak Windowsima 10, Microsoft se ubuduće neće hvaliti brojkama prodanih konzola.

Istina, i do sada su to činili vrlo rijetko – tek kada su PS4 nadmašili za vrijeme blagdana sa sniženom cijenom Xbox One konzole; a prodajne rezultate kombinirali su za obje Xbox konzole – 360 i One. Kako im ni to nije naročito pomoglo, sada će se okrenuti novoj taktici.

Dakle, podaci o broju prodanih konzola više neće biti javno obznanjivani. Umjesto toga novo mjerilo uspjeha bit će broj korisnika na Xbox Live usluzi. Drugim riječima, taktika koja poručuje – malo nas je, al’ nas ima! I to je manje luzerska taktika jer eto – jer veće su šanse da jedan igrač ima dva ili više aktiviranih Xbox Live računa, nego da ima više Xbox konzola.

Pa se tako, za početak, Microsoft može pohvaliti rastom broja Xbox Live korisnika za 28% u odnosu na prošlu godinu. Ukupan broj sada se kreće oko nekih 39 milijuna korisničkih računa, što pretplatnika na Gold uslugu, što besplatnih računa. Važno je napomenuti kako se ipak radi o aktivnim računima kojima su korisnici pristupali unazad mjesec dana, pa u konačnu računicu nisu uzeti oni zapostavljeni.

Komentari (7)

  • CroDruid

    26.10.2015 - 19:54

    Hahaha.

  • VladoShady 980

    26.10.2015 - 21:22

    Debakl!

  • Zorinho20_HR

    27.10.2015 - 08:13

    Nisam nešto za konzole,ali da uzimam to sigurno ne bila X-kost.

    • Czar

      @Zorinho20_HR, 27.10.2015 - 11:11

      Pa sad najbolje bi bilo imati obje, što radi ekskluziva, što radi toga jer Sony iz nekog razloga ne daje kompatibilnost PS4 za igre s trojke tako da oni koji su kupili svježe PS4 a prije nisu imali konzolu ostaju zakinuti za velik broj kvalitetnih naslova koje nemogu igrati kao npr. Red Dead Redemtion, God of War kolekcija itd.

    • movie

      @Zorinho20_HR, 27.10.2015 - 13:24

      Nije neki razlog već je razlog tehničke prirode. Arhitektura nove konzole posve je različita od prošle. Sjeti se samo tko je radio grafičku i procesor za PS3 a tko radi za PS4. Posve je onda razumljivo.da sony ima problema s kompatibilnošću ove dvije konzole. No sony sprema uslugu playstation now preko koje ćeš putem internet veze moći igrati PS3 naslove na PS4 konzoli, dakako uz određena novčana sredstva.

    • IaMarmageddoN

      @Zorinho20_HR, 27.10.2015 - 13:56

      Po meni to PS Now i bolje od podrške za diskove PS3 igara. Samo kaj je to teže tehnički izvesti nama koji nemamo dovoljno brzi internet. Za dvije-tri godine to će biti pun pogodak a te igre ionako neće nikuda nestati!

  • jo

    28.10.2015 - 08:06

    Debakl 15 miliona prodatih primjeraka?
    Kakvih nalpea ovđe ima…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?