HCL.HR

Microsoft želi Project Scorpio nakrcati vlastitim igrama

Juraj Bevandić 27.03.2017.   •   9 komentara


Šef Xboxa Phil Spencer uvjerava fanove da su first-party naslovi ključni za njihovu novu konzolu te ih na Project Scorpiu neće nedostajati.

scorpio igre

Ranije ovog mjeseca smo s izlaskom Nintendo Switcha imali prilike vidjeti koliko je važna ponuda novih igara pri izlasku nove konzole. Dok su jedni tvrdili da je Zelda: Breath of the Wild jedina kvalitetna od svega par igara dostupnih na Switchu, drugi su ju dizali u nebesa i tvrdili da im niti jedna druga igra uopće ne treba.

Izgleda da Microsoft ne namjerava riskirati poput Nintenda kasnije ove godine kada izađe njihov Project Scorpio. Šef Xboxa Phil Spencer zadnjih dana vrijeme na Twitteru provodi uvjeravajući fanove da će najjaču konzolu podržati first-party naslovima jer prepoznaju njihovu važnost.

Mi se stoga veselimo nadolazećem E3 sajmu i nadamo se da nas ondje čeka snažna Microsoftova konferencija s najavama zanimljivih naslova, jer ako se oslanjaju samo na igre poput State of Decay 2, Crackdown 3 i Sea of Thieves onda bi mnogi fanovi mogli ostati razočarani. Također se nadamo uspjehu Scorpia, pogotovo ako bi ta njihova politika značila što manje neuspješnih projekata poput Fable Legendsa i Scalebounda.

Označeno sa: ,

Komentari (9)

  • L3gi0naR

    27.03.2017 - 18:11

    Rekla kazala.Sve njihove ekskluzive se svode na Halo-Gears of War-Forza igre a i te su zadnje dostupne na PC na Win10 platformi.Nedostaju pothitno nove ekskluzive tj.novi IP igre,ekskluzivne za Xbox One a ne i još za PC.Ovako se neisplati uopće imat X1 kad sve dolazi za PC.Ja sam se malo i zeznuo što sam kupio Xbox One prije nego PS4.a kriva je bila Forza Horizon 2 igra te Halo 5.Xbox Scorpio će propast ako nebude novih igara kao sada za Xbox One,kaskaju za PS4 debelo,pogotovo first party igre.

    • zeljo024

      @L3gi0naR, 28.03.2017 - 17:58

      Microsoft za razliku od Sony-ja ima veliki problem jer mu Windows donosi ubedljivo najvecio deo prihoda.
      “Omalovazavanje” Windowsa ne izdavanjem igara za njega moze da im nanese poprilicne stete, licno sumnjam da ce Microsoft na Xbox-u ikada imati ekskluzive kao Sony.

  • Dragan[MKD]

    27.03.2017 - 20:01

    Ne vjerujem ja u to, SIE ima velikom tradicijom sa stotinom studija diljem svjeta, koji su gradili godinama u prvom planu Naughty Dog, Santa Monica, Sucker Punch i Guerrilla, no i Japan Studios(Team Gravity, Ico), sve to potkrepeno sa 2nd Party developers kao FromSoftware, Team Ninja koji rade pod ugovor sa Sonyja na neke njihovi igre, odmah se moze primjetiti da MS taj broj nece dostici NIKAD, a naravno tu je i mala stvar zvana kvalitet koji njihovi naslovi posjedjuju. Naravno ja cu Skorpio svakako nabavit, jer neda mi se ulagat ponovo u stolni racunar, a i ugodnije mi je na kaucu igrat (jos da se naucim da igram FPS na controler), jer sve igre za PC bice i za Skorpio, tako da gg Microsoft.

  • YeYa

    27.03.2017 - 22:23

    Nece dostici sony koliko god se trudili. Prekasno su shvatili, pa prosla baba s kolacima.

    • darijoman

      @YeYa, 27.03.2017 - 23:39

      Da ja isto znam reći kasno Marko na Kosovo stiže 😀

  • Lino

    28.03.2017 - 10:52

    Kako je uvjek lijepo vidjeti sony fanboys kako analiziraju i raspravljaju o xbox (ms)-u. Kao i obično oni to mnogo više i posvecenije rade od aktualnih fanova i vlasnika xbox konzola.
    PS trenutno jeste ispred ali do te mjere do koje pojedini slijepci zele to predstaviti ili nekoga uvjeriti je zaostalo i apsurdno.
    Volim i jedno i drugo i ponosno šutiram većinu igara na xboxu koje i fanboycici sutiraju na ps. ✌️

    • Czar

      @Lino, 29.03.2017 - 05:43

      PS je drastično ispred xboxa u ovoj generaciji i tu ne treba nikakva analiza, dovoljni su prodajni rezultati obje kompanije.
      Po meni to je čisto radi par igara predvođenih Unchartedom koje su jednostavno condole selleri, a čega MS nije imao.
      Najbolja šansa da bude console seller je bio Halo 5, ali na kraju 4.5 sata dug singl i multi prepun mikrotransakcija jednostavno nije imao šanse protiv Uncharteda 4 i HD remastera 1-3.
      U svakom slučaju, vjerujem da će MS za sljedeću punokrvnu generaciju konzola pametnije, jer samo jaka konkurencija potiče razvoj tržišta i kvalitetu usluga.

  • m@rko

    28.03.2017 - 14:35

    Sta je je fali im exlusive games.

  • Mixa

    29.03.2017 - 07:11

    Mozda i dalje postoji nada za Scalebound. 😉

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?