HCL.HR

Microsoftova streaming usluga zove se Rio?

ToxarE 01.10.2013.   •   0 komentara


U Microsoftu je interno predstavljen koncept cloud gaming usluge pod kodnim nazivom Rio, namijenjen streamanju Xbox igara na različite uređaje.

Portali The Verge i CNET izvješćuju kako je prošloga tjedna u Microsoftu održan godišnji sastanak na kojemu su timovi iz različitih ogranaka tvrtke demonstrirali ono na čemu marljivo rade. Kao i svake godine, s tog internog sastanka procurile su neke informacije, a najzanimljivija među njima jest ta da Microsoft ima planove za cloud gaming uslugu koja trenutno nosi kodno ime Rio. Kako je Microsoft inače poznat po davanju kodnih imena svojim projektima po južnoameričkim gradovima (Natal, Durango) ovo se čini kao sasvim moguća stvar.

Usluga je navodno fokusirana na streamanje Xbox igara. Na sastanku je tako demonstrirano streamanje Haloa 4 na Surface tablet i Windows Phone. Anonimni izvori tvrde kako su igre streamane u „Xbox-level vizualnoj kvaliteti“ uz latenciju od 45 milisekundi.

Poznati blogger Paul Thurrot, urednik magazina Windows IT Pro koji je sredinom godine donio niz špekulacija u vezi Xbox One konzole (od kojih se većina pokazala točnima), na ovu je temu izjavio kako spomenutih 45 milisekundi inače nije dovoljno za ugodno igranje u multiplayeru, ali Microsoftu otvara mogućnost streamanja X360 igara na Xbox One platformi, što bi mnogi željeli vidjeti. Prošlog mjeseca Microsoftov Albert Penello dao je naznaku da bi se nešto takvo jednoga dana moglo ostvariti, ali na službenu najavu ipak ćemo morati pričekati još neko vrijeme.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?