HCL.HR

Microsoftu pobjeglo E3 iznenađenje – u pripremi je novi Xbox One kontroler

Zoran Žalac 28.05.2015.   •   3 komentara


Microsoft će na E3 konferenciji za pola mjeseca predstaviti novu verziju Xbox One kontrolera za koju je trenutno poznata samo jedna nova funkcija.

Kontroleri aktualne generacije konzola iz Sonyja i Microsofta većinom su dobro prihvaćeni od strane gamera. Na njih nije bilo nekih posebnih kritika ni prigovora, no čini se kako je Microsoftu u planu upravo ažuriranje tog segmenta Xbox One konzole. Naime, pola mjeseca prije E3 sajma na službenoj Xbox stranici nakratko se pojavila shema kontrolera koji je po svemu bio isti trenutnom Xbox One gamepadu – osim po dodatku 3.5mm utora za slušalice na dnu samog kontrolera.

Je li jedan obični utor toliko važan da zbog njega kontroler dobiva novu reviziju? Možda ne sam po sebi, ali očito je kako ta funkcija „peče“ Microsoft jer konkurentni PlayStation 4, odnosno DualShock 4, već ima takav utor. Štoviše, ima ga čak i Wii U kontroler. Imaju ga čak i PS Vita i 3DS.

Da biste na trenutnim Xbox One kontrolerima koristili standardne slušalice potreban vam je dodatni adapter koji dolazi sa službenim headsetom. Međutim, nakon lipnja za njim više neće biti potrebe – ukoliko kupite novi kontroler, to jest.

Komentari (3)

  • XO Gamer

    28.05.2015 - 19:10

    Malo kasnite sa vijestima tj. najavama , ali recenzije su vam pre dobre .

  • VladoShady 980

    28.05.2015 - 21:17

    Kad ce PC verzija ovog gamepada?

  • Igi

    02.06.2015 - 07:37

    vec ga ima za pc,ne ovaj sa utorom za slusalice nego prvi xbox one,i mozes na usb tj na zicu ga spojit na komp,samo se nemogu sjetiti u kojoj trgovini sam ga vidio,oko 480kn dodje,a neznam da li PS4 gamepad moze na PC

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?