HCL.HR

Mikrotransakcije ušle u Gran Turismo 6

Stjepan Fikter 19.11.2013.   •   5 komentara


Osim što će Gran Turismo 6 biti prvi naslov u serijalu koji sadrži mikrotransakcije, isto tako će biti i prva igra unutar serijala koja će se moći od prvog dana kupiti i u digitalnome obliku.

Sony je na PS blogu potvrdio – kupovina in-game novca u nadolazećem Gran Turismu 6 bit će omogućena putem mikrotransakcija. Gran Turismo 6 je tako prvi naslov u serijalu koji omogućava kupnju novca stvarnom valutom putem PS Storea ili lokalnih trgovina. Iznosi će se moći kupiti u obliku 500 tisuća, milijun, 2,5 milijuna i sedam milijuna kredita. Nažalost, Sony još nije otkrio koliko će se stvarnoga novca morati izdvojiti za predstavljene pakete kredita pomoću kojih će se kupovati automobili i dijelovi za iste, no, prikazali su nam kako možemo potrošiti malo manje od milijun kredita.

Gran Turismo 6 mikrotransakcije

Osim mikrotransakcija, Gran Turismo 6 također će biti prvi naslov unutar serijala kojega će se moći kupiti i u digitalnome obliku koji uključuje Standard Edition te Special Edition. U Special Editionu naći će se cijela igra plus 20 dodatnih automobila (Torque, Performance, Adrenaline i Velocity paketi), PSN avatari, boje za automobile te trkaća odijela i kacige. Ako naručite bilo koju ediciju digitalnim putem prije datuma izlaska koji je postavljen za šesti prosinac, besplatno će vam stići i Precision paket unutar kojeg su sljedeći automobili:

GT-R NISMO GT3 15th Anniversary Edition
R8 LMS ultra 15th Anniversary Edition
Corvette Stingray (C7) 15th Anniversary Edition
Model S Signature Performance 15th Anniversary Edition
Viper GTS 15th Anniversary Edition

Komentari (5)

  • LoveGames

    19.11.2013 - 16:42

    Tko će kupiti kredit u igri sa pravim novcem je totalna budala. Ja nikad nisam igrao igru u kojoj je lakše osvojit in-game novce.

  • pa3k123

    19.11.2013 - 17:56

    Da stvarno pogotovo u starijima gt-ima npr odvozis jednu utrku od 5 kruga i dobis auto za 500 000 i tak kolko oces haha to je bilo zakon .No mozda ce staviti da se teze zarađuje , ali ako kupim igru sigurno nista necu placat pravim novcem .

    • Emperor Ghaleon

      @pa3k123, 20.11.2013 - 08:17

      Iskreno, sumnjam da će auti biti nešto skuplji (tj. da će se krediti teže dobivati)… ali da, nakon što iskreširaš 400+ kuna za novu igru, nema nekog smisla trošiti još i pravi novac za nešto što će ti u igri ''prirodno'' doći. Neka se, kao i svaki normalni lihvari, koncentriraju na DLC-e sa dodatnim autima i stazama, pa otud uzimaju ljudima teško zarađeni novac. Na kraju, sve se svodi na ono što LoveGames reče: 'Tko će kupiti kredit u igri sa pravim novcem je totalna budala.' Inače, ova slika, gdje nas ''savjetuju'' kako da potrošimo milijun kredita – neznam bih li se smijao na tu sliku, ili plakao.

    • pa3k123

      @pa3k123, 20.11.2013 - 17:02

      I ne kuzim sta je tu zabavno kupis te novce kupis za to najbolji auto s kojim ti niko nista ne moze i osvojis sve sto se s tim da osvojiti bez imalo truda i muke i sta je onda tu zanimljivo bas nista to je kao gta sa šiframa .

  • Armox

    19.11.2013 - 18:10

    Meh,neka ljudi ne smatraju ovo kao neku lošu vijest ili nešto. To su stavili za ove nove "gamer" generacije koje nemaju toliko vremena, pa žele da im igra da sve u prvih sat vremena igre. (čime se gubi sama smisao karijere GTa koja je oduvijek bacala malo na "grindanje" ali tražila je dosta truda,a bome se isplatilo kad bi se dobila jedna Toyota GT-One u GT2 i slični auti kasnije.)Onaj ko ima para na bacanje neka kupi virtualne kredite,ja ću kao i na svakom GTu do sad grindat i "uživat" u endurance trkama haha.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?