HCL.HR

Minecraft cross-platform verzija pokucala nam je na vrata

Petra Rukav 21.09.2017.   •   2 komentara


Ažuriranje zvano Better Together donosi cross-platform multiplayer u Minecraft, no vlasnici Nintendo Switcha ostali su lišeni svoje verzije.

minecraft cross-platform

Veliki dan za fanove Minecrafta napokon je stigao. Naime, Microsoft i developer Mojang objavili su ažuriranje zvano Better Together na Xbox One, Windows 10, mobilnim i VR uređajima. Better Together dopušta svim igračima, bez obzira koju platformu koriste, da grade svoje kraljevstvo u Minecraftu zajedno. Drugim riječima, cross-platform verzija napokon nam je pokucala na vrata, međutim, zaobišla je dvorište Nintendo Switcha.

„Naporno radimo sa svojim partnerima u Nintendu kako bi ostvarili povezivanje među uređajima što je još uvijek bez presedana u povijesti gaminga. To je vrlo uzbudljiv posao, ali predstavlja mnogo komplikacija u razvojnom procesu“, objasnili su na službenoj stranici. Dakle, Switch verzija će stići kad-tad, samo trebamo biti strpljivi. Ptičica nam je došapnula da bi to moglo biti čak ove zime.

Vjerojatno ste primijetili da je PlayStation 4 verzija izostavljena s popisa. Odista nije bilo namjerno, a objašnjenje je zapravo vrlo jednostavno. Naime, Sony je ranije odlučio ne učestvovati u dijeljenju multiplayera s drugima u Rocket League i Fortnight igrama, pa ne čudi činjenica da je istu stvar odbio i sada.

Treba još naglasiti da će se ova inačica Minecrafta jednostavno zvati „Minecraft“, dakle u podnaslovu neće stajati nikakvo PC, konzolaško ili mobilno „izdanje“, a od sada će to biti glavna verzija igre. Doduše, verzije igre koje ne podržavaju cross-platform multiplayer, kao što su Wii U i Java izdanje zadržat će svoj puni naslov, odnosno Minecraft: Wii U Edition i Minecraft: Java Edition.

Sviđa li vam se ova ideja igranja Minecrafta s ostalim igračima bez obzira na platformu? Što mislite o Sonyjevom suzdržavanju?

Komentari (2)

  • Mateo32013

    21.09.2017 - 18:37

    Jel barem na PS4 došla 4k grafika?

  • vragec25cro

    21.09.2017 - 20:42

    Jeste da je grafika malo kockasta al ima najviše mogučnosti za craftanje

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?