HCL.HR

Modder zarađuje 4 tisuće dolara mjesečno tjerajući Simse da rade zabranjene stvari

Zoran Žalac 20.04.2017.   •   4 komentara   •   Zanimljivosti


Ne biste vjerovali kakvim si poslom jedan kreator modifikacija za The Sims 4 osigurava svoju egzistenciju.

the-sims-4-wohoo

Korisničke modifikacije uglavnom su besplatne, a na primjeru plaćenih modova za Skyrim jednom su se opekli i Valve i Bethesda. Ipak, daleko od toga da pojedini kreatori modifikacija za igre od svog rada ne zarađuju ništa. Dapače, nekima je to prilično unosan posao.

Dokaz tome je zajednica moddera koja se bavi razvijanjem 18+ sadržaja za The Sims 4. Ekipu predvodi modder pod nadimkom Turbodriver koji zadnjih godinu dana radi na omogućavanju perverznih radnji virtualnim čovječuljcima, nekad popularnim Simsima. Listu radnji nećemo navoditi – dugačka je i nije za svačiji ukus, no mod pod nazivom WickedWhims svom je kreatoru donio zaradu oko četiri tisuće američkih dolara – mjesečno.

Zarada se, naravno, bazira na donacijama koje modder prikuplja preko usluge Patreon. Autor moda tako proširuje njegove mogućnosti gotovo po narudžbi, a oko tisuću ljubitelja Simsa i virtualnih perverzija bacaju mu novac pod noge. I ne samo njemu, jer kako izvještava Kotaku, oko spomenutog se moda razvila čitava zajednica ljudi koji rade dodatne animacije te od zarađuju, za naš pojam, vrlo pristojne iznose.

Stvar je, naravno, pomalo kontroverzna, ali što se tiče Electronic Artsa kao vlasnika The Sims franšize, oni nemaju ništa protiv toga. Pobunili su se jedino na naziv moda dok je još bio poznat kao WickedWoohoo, s obzirom da je “Woohoo” službeni termin u Simsima za spolni čin. Stoga se čini da perverzije u svijetu Simsa neće stati tako skoro jer Turbodriver vjeruje da nema kraja idejama što bi sve moglo biti ubačeno u igru. Ipak, najveći su mu izazov korisnici koji ne znaju slijediti upute pa tvrde da mod ne radi.

Označeno sa: , , ,

Komentari (4)

  • Silvio_7Tech

    20.04.2017 - 19:08

    “Ipak, najveći su mu izazov korisnici koji ne znaju slijediti upute pa tvrde da mod ne radi.”
    Kako oni rade Woohoo onda? ?

  • funky0308

    21.04.2017 - 07:46

    Haha… Pazi ideje. Ali to je to, samo treba imati ideju i nesto znanja, naravno. Fore sa donacijama mogu donijeti poprilicno para.

  • ihneacho

    21.04.2017 - 16:24

    izadjem iz zgrade svak je meni prika..

  • Dom3gaming

    22.04.2017 - 09:10

    “Your Sim has been Woohoo-ed to death” XD

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?