HCL.HR

Modern Combat 5 stiže bez mikrotransakcija

Dominik Bošnjak 26.05.2014.   •   0 komentara


Najpoznatiji proizvođač “ozbiljnih” mobilnih igara na svijetu se odlučio na hvalevrijedan potez sa svojim dugoočekivanim FPS-om za mobitele i tablete.

Mikrotransakcije su, nažalost, postale sasvim uobičajena pojava u svijetu videoigara, a mobilne platforme su daleko najnapučenije naslovima baziranim na “besplatnom” poslovnom modelu. Upravo je zbog toga iznenađujuće što je jedan od najvećih proizvođača mobilnih igara na svijetu, Francuski Gameloft, otkrio da njihov nadolazeći Modern Combat 5: Blackout neće pokušati ugrabiti naše novce nakon što ga jednom kupimo.

Iako o službenoj cijeni još nema riječi, gotovo sve “ozbiljne” mobilne igre koje potpisuje Gameloft koštaju 7 američkih dolara, odnosno četrdesetak kuna, pa je za pretpostaviti da će to biti i slučaj i s ovim prijenosnim Call of Duty klonom.

Nažalost, da sve ne bude tako divno i krasno, pobrinula se najava o “zaštiti protiv hakera” koja će zahtijevati da igrači konstantno budu spojeni na internet, dakle čak i prilikom igranja single player kampanje. Također, nismo oduševljeni ni nedostatkom podrške za MFi kontrolere koja će stići tek u naknadnim nadogradnjama igre.

Modern Combat 5: Blackout stiže na iPhone, iPad i Android uređaje ovog ljeta, dok se izlazak Windows Phone porta očekuje do kraja godine. Gameloft će točan datum izlaska najvjerojatnije otkriti na nadolazećem E3-u.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?