HCL.HR

Modern Warfare 2 bez dedicated servera

Zoran Žalac 19.10.2009.   •   7 komentara


Modern Warfare 2 za PC nije odgođen, no odgođeni su zato dedicated serveri – i to, čini se, zauvijek.

Prije nekoliko dana PC igrači su se obradovali što njihova verzija nove Call of Duty igre, Modern Warfare 2 neće biti odgođena kako je najavljivano. No veselje je bilo kratko jer je dan kasnije uslijedio hladan tuš kada je Infinity Ward otkrio da igra neće imati podršku za dedicated servere nego će se oslanjati na novi servis zvan IW.NET. On će multiplayer komponentu kroz matchmaking opciju učiniti sličnijom konzolaškim verzijama, ali će s druge strane onemogućiti modove ( zombiji 🙁 ), te dakako kreiranje vlastitog servera. Infinity Ward se tako pridružio Activision Blizzardu i Valve-u koji također forsiraju svoje servise, a navodno je baš IW.NET usko vezan za Valveov Steam koji će mu pružiti anti-cheat podršku.

Sve te „konzolaške“ promjene razbjesnile su PC community. Kao da povišena cijena PC verzije nije dovoljna sama po sebi, ukidanje dedicated servera shvaćeno je kao uvreda – Call of Duty serijal svoju je slavu stekao prvenstveno zahvaljujući PC igračima koji se sada osjećaju izdanima. Iako se Infinity Ward svim snagama brani govoreći kako će IW.NET biti vrhunski servis, PC gameri već zdušno potpisuju peticije protiv istoga. U trenutku pisanja ove vijesti, peticija broji oko 60 tisuća potpisa.

Komentari (7)

  • thechosentwo

    19.10.2009 - 18:06

    Ma ovo ne zvuci dobro. Igrati cu ja svakako na njihovim serverima. Ali nakon dugogodisnjeg igranja cod4 ipak najduze sam se zadrzo na modovima. Najvise na promodu i pammodu. Nadam se da ce se to promjenit s vremenom. Ipak je modiranje multija donjelo najvise popularnosti codu4. I to ce sigurno utjecat i na natjecanja. Cudna borba protiv piraterije? 🙁

  • GreenWarfare

    19.10.2009 - 18:21

    Ovo ce biti ogroman fail. Dobro je sto ce nas braniti Steamova zastita jer mi PB teze ide na živce, ali kakogot jedva cekam dan kada ce se ta “zastita” probiti pa da mogu normalno igrati na hrvatskim serverima.
    Kakogot, nekupujem igru dok se to nesfixa, vjerojatno nekim patchem.

  • olio

    19.10.2009 - 22:16

    steam zaštita good , no dedicated bad

  • Jurassic155

    20.10.2009 - 18:47

    planirao sam kupiti modern warfare 2 otkako su ga najavili, i još uvijek ostajem pri tome, ali ovo što rade je teško sra..e, pozivam sve da potpišu peticiju…

  • Trapster

    21.10.2009 - 12:49

    120 000 potpisa i raste iz sekunde u sekundu! Još kada uzmeš u obzir da je oko 100k ljudi otkazalo preorder zbog toga………..strašno!! Nadam se da će se developeri opametiti i vratiti nazad mogućnost dedia i modova inače će mw2 biti najveći neuspjeh pc igara ikad!

  • elmedin

    21.10.2009 - 13:17

    haha boli me q za CoD dedicated jer ja to i nepravim,al je za ostale igrace ovo propast

  • wyzard

    21.10.2009 - 13:51

    mislim da će ipak uzet u obzir peticiju, barem tako kažu: da ti glasovi neće ostat ignorirani. vidjeli su da su se zeznuli s ovom odlukom.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?