HCL.HR

Mojang donosi Scrolls na iPad i Android

Dominik Bošnjak 08.04.2014.   •   0 komentara


Studio odgovoran za Minecraft je otkrio kako planira prenijeti svoju posljednju igru na prijenosne platforme.

Scrolls, strateški CCG osmišljen od strane kreatora Minecrafta će u bližoj budućnosti stići na iPad i Android tablete, otkriva Mojang. Treća igra ovog poznatog nezavisnog studija je u izradi već preko tri godine, s time da je PC verzija u fazi beta testiranja od lipnja 2013.

Kako je originalni tim trenutačno zauzet usavršavanjem Scrollsa za Windowse i OS X, prijenosni port je dopao u ruke Ludosityja. Radi se o nezavisnom švedskom studiju najpoznatijem po mobilnoj verziji Magicke podnaslova Wizards of the Square Tablet te humorističnom Zelda klonu Ittle Dew koji je uz PC izašao i na pametnim telefonima i tabletima. Obje igre su bile i više nego solidno prihvaćene od strane kritike i publike, tako da uopće ne sumnjamo da je prijenosna verzija Scrollsa u pravim rukama. Što se njenog izlaska tiče, teško da će ugledati svjetlo dana prije kasne 2014. godine

Inače, osim činjenice da ju razvija Mojang, ova igra je javnosti zanimljiva i zbog tužbe od Bethesda Softworksa koju je navukla na sebe prije par godina. Naime, poznata kompanija je smatrala da naslov “Scrolls” previše aludira na njihov megapopularan i zakonski zaštićen The Elder Scrolls serijal. Ova priča je ipak dobila sretan završetak nakon što se Mojang uspio nagoditi s Bethesdom početkom 2012. godine.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?