HCL.HR

Mojang ponovo na meti tužitelja

Nikola Bunjevac 22.07.2012.   •   2 komentara


Nakon Bethesdine tužbe prošle godine, u igru je došao Ric Richardson sa svojom kompanijom Unilorgb4c, a svrha tužbe je navodno kršenje softverskog patenta.

Nakon prošlogodišnje Bethesdine tužbe radi korištenja naziva „Scrolls“, Mojangu je stigla nova tužba. Ovoga puta u pitanju nije naziv igre već softverski patent. Tužba je pokrenuta od strane teksaške kompanije Uniloc i njezinog vlasnika Rica Richardsona, a zanimljiv je podatak da je navedena kompanija do sada podigla čak 73 tužbe radi kršenja patenata, među kojima su i one upućene Square Enixu i Electronic Artsu.

Kršenje patenta je vezano uz Android verziju Minecrafta, a riječ je o „sistemu te metodi za spriječavanje neovlaštenog pristupa podatcima spremljenima na elektroničkom uređaju“. Što god to značilo. Markus ‘Notch’ Persson je tužbu objavio u obliku PDF datoteke, a možete ju pročitati ovdje.

Također je na svom Twitteru izjavio da će uložiti “hrpe novca kako Uniloc ne bi dobio ni centa od ovog slučaja”. Još jedna zanimljiva činjenica je da su tužitelji umjesto Minecraft, u tužbi napisali „Mindcraft“.

Komentari (2)

  • UltimateXioni

    23.07.2012 - 09:07

    lol

  • 0411

    23.07.2012 - 14:00

    "Patent Sharks" – ljudi koji kupe, vecinom softwareske, patente sa toliko sirokim opisima da ih apsolutno svi koriste ("spriječavanje neovlaštenog pristupa podatcima spremljenima na elektroničkom uređaju") i onda tuze sve koje nadju. Problem je sto se cijeli sustav licenciranja patenata pojavio prije softwarea, pa mu je potreban 'update'.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?