HCL.HR

Molyneux: PC platforma doživljava preporod

Zoran Žalac 22.03.2010.   •   7 komentara


Peter Molyneux tvrdi da PC platforma s Facebook igrama doživljava pravi mali preporod.

Ako pratite industriju video igara, makar i površno, znate za moderni trend omalovažavanja PC platforme. Znate i to da je uzrečica „PC gaming je mrtav“ posljednjih godina učestala, pa gotovo opće priznata među analitičarima, izdavačima, pa čak i proizvođačima igara. Stoga je pomalo čudno, ali i lijepo, vidjeti oprečnu izjavu osobe čija se mišljenja itekako poštuju. Ta persona je pak Peter Molyneux, proslavljeni glavešina Lionhead Studiosa. Naime, Molyneux je ovih dana izjavio kako trenutno stanje PC platforme vidi kao proces preporoda.

Komentari (7)

  • kuciste93

    22.03.2010 - 20:51

    daj jedna farma s facea se moze mjeriti s nekim naslovima
    browser i fejs igre ne igraju nikakvu ulogu u pc gamingu
    prave igre cesto ne dolaze na pc te se odgadaju ko lude pa i zato mozemo reci da je pc gaming u ku*cu

  • greywardens666

    22.03.2010 - 21:37

    Jbg dao je jedino glup primjer s farmvilleom, ali moramo priznat da mi PC korisnici imamo nešto što zasad konzole nemaju, a to su MMORPG-evi , pogotovo kad nam stigne prefascinantan i po meni najiščekivaniji naslov u mom životu , a to je SWTOR. A ima tu i još igara poput kralja RPG-a DIABLO ( to svi jedva čekamo )

  • theEbom5o

    22.03.2010 - 22:05

    ma u kur**u su pc gameri pogledajte super igara koje nece doci na pc read dead redemtion,dantes inferno i jos puno ali dok mi imamo valve koji jos uvijek se oslanjaju na pc sigurni su pc gameri i jos je plus sto novi metal gear solid rising dolazi na pc to je super

  • tarankula

    23.03.2010 - 09:17

    MA to uvjek govore,svake godine samo updejtaju vjest o preporodu PC-a

  • jasam22

    23.03.2010 - 13:34

    PC gamere i onako najvise interesuju shooter-i i strateske igre,tako da dok god to imamo vecinu nas zabole dal je PC gaming mrtav/nije/ili ce uskoro da zamre. :)

  • Bela

    23.03.2010 - 14:46

    Ovog gospodina Petera Molyneuxa nekako sam smatrao genijalcem. Ma čovjek to doista i je. Bez kompromisa ikakvoga. Ali, uspoređivat sad već ozbiljnije ranjen (gledajući DRM zaštitu i naravno sve bolje konzolaške ekslkuzive koje su nas zaobišle ) PC gaming i govoreći kako nije u banani zbog retardiranof Farmvillea na fejsu i ostalih flash i browser igara je kranje debilno.

    Bravo Pero svaka čast, to je mogo moj mali retardirani 5 godišnji susjed primjetiti. Btw MS koji itekako tlači PC igrače zapravo nema pravo glasa. Oni se ionako okreću Natalu i X360 do novije konzole… Briga njih za PC igrače.

    Ako je Farmville preporod gaminga ja se sada odmah idem bacit s Ciboninog tornja.
    PC igrači ( i protom ne mislim na pirate ) mogu biti zahvalni na onome što je spomenuo greywarden666. Doista ima pun kufer raznoraznih MMO-a…često B produkcije :(

    Možemo biti sretni još uvijek na neke proizvođače tipa Valve ili almighty Blizzard koji zapravo nije nikada ni čuo za konzole.
    Jest da izdaju jednu igru godišnje i bogati su kao UAE ali ajd.

    Sve u svemu mislim da je Peter na dan davanja ove izjave zaboravio popiti svoj lijek jer je očito da priča gluposti.

  • Bela

    23.03.2010 - 14:48

    Što se tiče MS-a da se obrazložim: Zna se da Molyneux, Lionhead i MS idu zajedno ulicom držeći se za ruke. Tak da PC-u tu nema baš nešto mjesta. Iskreno jaaako sumnjam da će se Fable III pojaviti na PC-u.

    Ikad.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!