HCL.HR

Most Wanted ipak dolazi na Wii U, a verzija za Vitu biti će slična onoj za PS3

Renato Pedišić 27.10.2012.   •   1 komentara


Electronic Arts širi svoj utjecaj i na Nintendovu novu konzolu, a za PlayStationovu handheld igraću mašinu sprema neka posebna iznenađenja i pogodnosti.

Nakon što se Wii U verzija Need for Speed: Most Wanteda našla na Nintendovom financijskom izvješću za Europu svi smo imali mnogo pitanja – prodaje li nam netko patku ili će se takvo što zbilja ostvariti? Danas smo dobili potvrdu onoga što smo već vidjeli kad je Electronic Arts u službenoj objavi napisao ovo: “U 2013. godini fanovi Nintenda će moći iskusiti što znači biti Najtraženiji među svojim prijateljima na Wii U-u.”

Detaljniji datum izlaska nije objavljen pa čak ni to hoće li kakva hardverska pomagala poput volana popratiti izlazak igre za Wii U, ali zato sada znamo mnogo više o PlayStation Vita verziji Most Wanteda. Sve što znamo doznali smo iz kraćeg intervjua s Mattom Websterom, producentom igre, na službenom PlayStationovu blogu, a njegove najbitnije dijelove prenosimo ovdje:

“Naš cilj pri izradi PS Vita verzije igre bio je napraviti potpuno istu igru. Koliko god smo mogli, htjeli smo prenijeti sve odlične stvari iz verzija s kućnih konzola: otvoreni svijet, slobodu, izbor, mogućnosti, visoku povezanost. Svi su ti principi izgledali izvedivo na ovoj mašini pa smo se uputili to i napraviti. Verzija za Vitu ista je onoj za PlayStation 3, osim po gustoći prometa i broju igrača online.”

“Način napredovanja u igri je ovakav: Ako igrate singleplayer, a onda multiplayer bodovi koje ste zaradili u oba moda pridonose vašem napretku u multiplayeru, a takvo što je jednako i na Viti. Osim toga, sve što zaradite na Viti prenosi se na PlayStation 3 tako da mogu nabijati svoje PS3 Speed Pointse dok sam na Viti i obrnuto.”

“Nismo htjeli zaposliti nekog drugog za Vita verziju igre, kao što je slučaj kod drugih proizvođača, jer smo sami htjeli napraviti ovo. Vita je izgledala kao stroj sposoban dati nam što želimo, a način rada bio je ovakav: gradi, igraj, mijenjaj, gradi, igraj, mijenjaj… to je način na koji radimo sve. Ako date svoj posao nekome drugome to će uspjeti jedino ako vi već imate dovršenu igru jer će u protivnom biti previše nedovršenosti. Posao je bio težak, ali nas nije strah izazova.”

“Što se tiče ekskluzivnog sadržaja za PSVitu, napravili smo nekoliko ekskluzivnih utrka i događanja za tu konzolu, a to je još jedan način za zaradu Speed Pointsa, dodatna nagrada za igrače koji imaju igru na dvije srodne platforme. Osim toga, Vitin touch screen će se koristiti za mijenjanje glazbe i slično, ali nismo htjeli koristiti sve mogućnosti konzole jer kao prvo one trebaju biti svrsishodne inače vas nitko neće shvatiti ozbiljno. Kada dođe prilika da iskoristimo sve Vitine mogućnosti, to ćemo i napraviti.”

Need for Speed: Most Wanted dolazi 2. studenog na PC, PlayStation 3, PlayStation Vitu i Xbox 360 dok bi se, kako je u vijesti i napisano, Wii U verzija trebala pojaviti negdje u 2013. godini. Mi vam za kraj ostavljamo jučer objavljeni i jako nabrijani launch trailer igre.

Komentari (1)

  • -Aragorn-

    27.10.2012 - 19:36

    ovog Astona sigurno James Bond vozi

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?