HCL.HR

Developeri igre Mr. Shifty poručili vlasnicima Switcha da kupe PC verziju ako im igra trza

Zoran Žalac 15.04.2017.   •   4 komentara


Developeri indie igre Mr. Shifty za trzanje na Switchu pokušali su se opravdati time da i Zelda ima problema u izvođenju, a kad im to nije prošlo svima su preporučili PC verziju.

mr-shifty

Nintendo Switch je hardverski najslabija kućna konzola na tržištu. Ipak, čovjek bi očekivao da se na njoj barem indie igre izvode bez većih problema jer indie igre obično nisu naslovi koji postavljaju grafičke standarde u industriji. Međutim, jedna od takvih igara razočarala je vlasnike Switcha jer je ta verzija ispala inferirornija od ostalih, a posebna uvreda bila je objašnjenje developera zašto je do toga došlo.

Riječ je o igri Mr. Shifty, akcijskom naslovu nalik Hotline Miamiju u kojoj je brzina reagiranja krucijalna za uspjeh. Loše izvođenje igre, odnosno trzanje, samim time može imati utjecaj na gameplay utoliko što “štucanja” mogu rezultirati umiranjem. Vlasnici Switch konzole potužili su se developeru zbog tog problema, no njihovi odgovori bili su totalno neočekivani i pomalo uvredljivi prema kupcima igre.

Razvojni studio Team Shifty prvo je na Twitteru poručio: “Radimo sve što možemo. Igra je tek izašla. Sjetite se da čak i Zelda ima trzanja”. Korisnici nisu bili zadovoljni tim objašnjenjem pa su iz razvojnog tima izvukli drugi odgovor. U njemu je Team Shifty krivcem proglasio Unity engine i njegovu izvedbu na Switch konzoli.

“Mi smo vrlo mali tim. Umjesto da kompromitiramo iskustvo igre izbacivanjem stvari, odabrali smo lošiji framerate.” Tek taj odgovor nije dobro sjeo vlasnicima Switcha, a točku na i stavio je savjet da svi nezadovoljni uvijek mogu kupiti igru na Steamu.

Za saniranje štete pobrinuo se izdavač igre, TinyBuild, čiji je osnivač Alex Nichiporchik izjavio sljedeće: “Žao mi je što je stres stvorio ovakvu situaciju. Rečene su neke stvari koje nisu trebale biti rečene i nismo napravili dobar posao u komuniciranju.”

Komentari (4)

  • baDarmageddoN

    15.04.2017 - 17:48

    Kako ljudi mogu biti toliko glupi? Isto ko onaj MSov kreten “Kupite x360 ako ne želite restrikcije”. Istina ili ne developeri ne mogu preko interneta voditi ratove protiv igrača. Bolje da su bez komentara nego da ovako komuniciraju. Nije isto kad neki nezadovoljan korisnik nesto glupoga kaže ili developer.

  • IvanHR

    15.04.2017 - 17:58

    Neka si oni kupe pojam!

  • Stajic51

    15.04.2017 - 19:38

    Kakav bezobrazluk developera, nadam se da niko neće kupiti ovo smeće od porta. Nije problem u snazi konzole, ovu igru može i smart telefon bez problema da vrti, problem je u optimizaciji, a posle ovog bezobrazluka nisu zaslužili ni dolar.

  • Mixa

    16.04.2017 - 14:15

    Objasnjenja developera su isla od goreg do najgoreg.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?