HCL.HR

Multitasking je najvažnija novina novih Simsa

nebel 21.03.2014.   •   3 komentara


Sposobnost izvođenja više stvari istovremeno najznačajniji je napredak koji će obilježiti četvrti dio Electronic Artsove simulacije života – The Sims 4.

Informacije o novim Simsima stižu nam na kapaljku, ali ipak stižu. Na Game Developers Conferencu Electronic Artsov Peter Ingebretson progovorio je o tome kako će četvrti Simsi biti prirodniji nego ikada do sad. Najvažniji pomak za to učinjen je uvođenjem tzv. multitaskinga, odnosno mogućnosti izvođenja više stvari odjednom. Dakle, Simljanima sada možete zadati više zadataka koje će oni izvršavati paralelno.

„Kada smo pogledali Simse i pokušali odlučiti što će ih učiniti prirodnijima i uvjerljivijima, shvatili smo da u stvarnom svijetu ljudi stalno rade stvari istovremeno. Na primjer, stoje u baru držeći pića i pričaju jedni s drugima.“

Sustav multitaskinga u Simsima 4 radit će po principu testiranja ograničenja. Drugim riječima, kod svake interakcije s nečim testirat će se kompatibilnost s drugima, u što ulazi i položaj Simsa. Primjerice, ako obavlja nešto s rukama, logično je da istovremeno neće moći držati piće, ako je u ležećem položaju neće moći plesati i slično. Ma kao u stvarnom životu, reklo bi se. Vidjet ćemo samo koliko će duboko i detaljno ići taj sustav multitaskinga jer se čini kao dosta kompleksna novina s kojom ćemo svakako imati jedan period privikavanja.

Komentari (3)

  • Spalato1312

    21.03.2014 - 17:08

    jel se zna sluzbeno kad izlazi igra?

    • Ementaler

      @Spalato1312, 22.03.2014 - 13:50

      Za sada se samo zna da dolazi krajem ove godine.

  • Dxexjxaxn97

    22.03.2014 - 15:35

    Nadam se da ce biti pametni i da ce moci sami neke stvari da pomere 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?